Rozšírené hľadanie
Pondelok 20. Máj 2024 |
meniny má Bernard
VIDEO: Ťažba zlata je pre mnohých obyvateľov Burkina Faso jedinou možnosťou, ako prežiť

19.05.2024 19:02 Burkina Faso je vnútrozemský štát v Západnej Afrike, ktorý sa z veľkej časti spolieha na poľnohospodárstvo a ťažbu nerastných surovín. Medzi tie najdôležitejšie patrí zinok, mangán, fosfáty a najmä zlato, ktoré je najvýnosnejšou komoditou. Čítané: (1)

Z Bratislavy sa lieta priamo do Istanbulu

19.05.2024 19:02 Turecká letecká spoločnosť Pegasus Airlines spustila od stredy pravidelnú priamu leteckú linku z Bratislavy do Istanbulu. Od soboty pribudne aj pravidelná linka z bratislavského letiska do tureckej Antalye. Vo štvrtok o tom informovala hovorkyňa Letiska M. R. Štefánika v Bratislave Veronika Tóthová. Čítané: (1)

Z bitúnka do vitríny: Múzeum prasiat patrí k najkurióznejším na svete

19.05.2024 08:31 Múzeá si síce mnohí turisti spájajú najmä s historickými artefaktmi, o ktorých sa učíme na hodinách dejepisu a ktoré môžu byť trochu nudné, dnes ale po celom svete vyrastá čoraz viac takých, ktoré zhromažďujú kolekcie netradičných či priam bizarných artefaktov. K takým patrí aj unikátne Múzeum prasiat v nemeckom Stuttgarte, ktoré je skvelým výletným miestom pre celú rodinu. Čítané: (1)

Kuba sa mení pred očami: Tradičnú salsu a reggaeton valcuje K-pop

18.05.2024 22:30 Juhokórejský hudobný štýl, pre ktorý sa vžilo označenie K-Pop, už zaplavil väčšinu sveta - a teraz sa konečne dostal aj na brehy komunistickej Kuby, ktorá svojho času zakázala hudbu britskej kapely Beatles, napísala agentúra AFP. Čítané: (1)