Rozšírené hľadanie
Nedeľa 19. Máj 2024 |
meniny má Gertrúda
EPS – Elektronická požiarna signalizácia: Rýchle a spoľahlivé varovanie pred ohňom

30.04.2024 17:45 Elektronická požiarna signalizácia je jedným z najdôležitejších bezpečnostných prvkov v oblasti ochrany proti požiarom. Tento systém umožňuje rýchle a efektívne odhalenie ohrozenia požiarom a okamžité upozornenie na potenciálne nebezpečenstvo. EPS - Elektronická požiarna signalizácia je integrovaný systém, ktorý zahŕňa rôzne prvky, ako sú detektory dymu a tepla, manuálne výstražné prvky a riadiace jednotky. Tieto The post EPS – Elektronická požiarna signalizácia: Rýchle a spoľahlivé varovanie pred ohňom appeared first on Autoveci.sk.

Bezpečnostné normy pre autosedačky a kočíky

30.04.2024 17:45 Detská autosedačka je dôležitou súčasťou auta, pretože zvyšuje bezpečnosť najmenších pri jazde autom. Okrem bezpečnostných kritérií by mala byť aj pohodlná, lebo inak v nej dieťa dlho nevydrží, čo komplikuje cestovanie autom. Okrem toho vo výbave rodičov nesmie chýbať detská postieľka, ktorá je komfortným miestom pre spánok, oddych i hru. Detské kočíky takisto uľahčujú každodenné The post Bezpečnostné normy pre autosedačky a kočíky appeared first on Autoveci.sk.

Neparkujete v garáži? Vandali môžu na vašom aute spôsobiť veľké škody

21.04.2024 02:16 Vandalizmus na vozidlách je veľmi nepríjemnou skúsenosťou pre majiteľov áut, ktorí nechávajú auto zaparkované na verejnom parkovisku alebo popri ceste. Vyčíňanie vandalov končí veľkými škodami. Bezohľadné správanie vandalov vás bude stáť nielen peniaze, ale tiež stres. Aké škody páchajú vandali na autách najčastejšie? Ako sa brániť proti vandalom? Jedinou cestou, ako zabrániť vandalom zničiť auto, The post Neparkujete v garáži? Vandali môžu na vašom aute spôsobiť veľké škody appeared first on Autoveci.sk.

Zo sveta štvorkoliek: Ich vznik a vývoj

21.04.2024 02:16 Štvorkolky – športové, úžitkové, pracovné. Všetky bez rozdielu sú zaujímavé terénne vozidlá, ktoré získavajú na popularite. Zaujímavé nie sú len stroje samotné, ale tiež ich história. Prvé štvorkolky vznikli v druhej polovici 20. storočia. Tieto robustné vozidlá boli pôvodne navrhnuté pre rôzne účely od poľnohospodárskeho využitia až po vojenské operácie. Ich vývoj a rast popularity The post Zo sveta štvorkoliek: Ich vznik a vývoj appeared first on Autoveci.sk.

Výhody a nevýhody medzinárodnej lodnej dopravy v zime

05.04.2024 03:00 Nákladná preprava umožňuje využívanie štyroch základných druhov dopravných prostriedkov, ktoré sa vyznačujú svojimi výhodami a nevýhodami. Sú to preprava cestná, železničná, lodná a letecká. Cestná a železničná doprava sa spravidla využívajú na kratšie trasy a relatívne menšie objemy nákladu, letecká a námorná preprava sú potom určené pre naozaj veľké množstvo tovaru, a štandardne ich využíva The post Výhody a nevýhody medzinárodnej lodnej dopravy v zime appeared first on Autoveci.sk.

Zimná údržba pneumatík: Základ pre bezpečnú jazdu v zimných podmienkach

04.04.2024 06:00 Zima, to nie sú len romantické prírodné scenérie. Spájajú sa nám s ňou aj náročnejšie podmienky na cestách. Zimné pneumatiky sa stávajú kľúčovým prvkom bezpečnej a pohodlnej jazdy počas zimných mesiacov. Viete sa o ne správne postarať? Myslite na správnu údržbu vozidla a pneumatík, pretože dlhá zima si vie vypýtať svoju daň. Zimné pneumatiky sú v zime nutnosťou Zimné pneumatiky The post Zimná údržba pneumatík: Základ pre bezpečnú jazdu v zimných podmienkach appeared first on Autoveci.sk.

Nové trendy v moto oblečení: Textil nahrádza kožu

02.04.2024 01:15 Svet motocyklov sa neustále vyvíja a s ním aj oblečenie pre motorkárov. V posledných rokoch môžeme pozorovať zreteľný odklon od tradičných kožených kombinéz k textilným bundám a nohaviciam. Prečo je to tak? Aké sú trendy v moto oblečení pre nasledujúce roky? Prechod od kože k textilu Kožené kombinézy boli kedysi symbolom motorkárskej rebélie a dodnes The post Nové trendy v moto oblečení: Textil nahrádza kožu appeared first on Autoveci.sk.