Rozšírené hľadanie
Štvrtok 9. Máj 2024 |
meniny má Roland
Fico znevážil desaťtisíce ľudí, ktorí prispeli na pomoc Ukrajine

07.05.2024 22:15 Premiér Robert Fico vyjadrením o zbierke pre Ukrajinu znevážil desaťtisíce ľudí, ktorí prispeli na pomoc obeti agresie, vyhlásil líder kandidátky Progresívneho Slovenska do eurovolieb a expremiér Ľudovít Ódor. “V zbierke OZ Mier pre Ukrajinu sa vyzbierali takmer štyri milióny eur. To nie je, ako povedal Robert Fico, prd do Stromovky. Naopak, ľudia vyslali veľmi dôležitý... The post Fico znevážil desaťtisíce ľudí, ktorí prispeli na pomoc Ukrajine appeared first on Progresívne Slovensko.

Vláda chce obciam zobrať možnosť zakázať hazard na svojom území, je to absurdný zásah do kompetencií samospráv

07.05.2024 22:15 Progresívne Slovensko varuje pred medializovaným zámerom vlády zobrať obciam právo regulovať hazard a herne na svojom území. K zákazu hazardu pristúpili mnohé mestá práve kvôli negatívnym dôsledkom jeho chýbajúcej regulácie, vyhlásil predseda PS a podpredseda NR SR Michal Šimečka. “Vláda podľa medializovaných informácii pripravuje mimoriadne škodlivý zákon, ktorého hlavným cieľom je zarábať viac na nešťastí... The post Vláda chce obciam zobrať možnosť zakázať hazard na svojom území, je to absurdný zásah do kompetencií samospráv appeared first on Progresívne Slovensko.

Koalícia to s budovaním sociálneho štátu nemyslí úprimne

07.05.2024 22:15 Vládna koalícia nevyužila príležitosť ukázať, že to s budovaním sociálneho štátu myslí úprimne. Rozhodli sa naďalej prehliadať nespravodlivosť pri vdovských dôchodkoch či nerovnom odmeňovaní žien, uviedla podpredsedníčka Progresívneho Slovenska a Výboru NR SR pre sociálne veci Simona Petrík. Koalícia v utorok nepodporila štyri zákony zamerané na podporu sociálne znevýhodnených skupín. Jedným z nich je návrh... The post Koalícia to s budovaním sociálneho štátu nemyslí úprimne appeared first on Progresívne Slovensko.

Predkladáme 9 pozmeňujúcich návrhov pre skutočné riešenie situácie s medveďmi

07.05.2024 22:15 Vládny návrh zákona o medveďoch je nefunkčný a nebezpečný pre ľudí. Podpredsedníčka Výboru NR SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie Tamara Stohlová pripravila 9 pozmeňujúcich návrhov, ktoré ho aspoň čiastočne opravujú. Nové vedenie premrhalo pol roka, je najvyšší čas priniesť kvalitné riešenie, vyhlásila Stohlová. “Narastajúci problém stretov s medveďmi nemôžeme prehliadať. Vláda si však vybrala... The post Predkladáme 9 pozmeňujúcich návrhov pre skutočné riešenie situácie s medveďmi appeared first on Progresívne Slovensko.

Nenechajme sa odtiahnuť z EÚ, aj po 20 rokoch môže vyhrať proeurópske Slovensko 

07.05.2024 22:15 Členstvo Slovenska v Európskej únii je mimoriadne dôležité, no nie je samozrejmé. Za 20 rokov sme sa stali hrdou, rovnocennou a vyspelou súčasťou EÚ, napriek tomu nás vládni politici ťahajú z Únie preč, pripomenul predseda Progresívneho Slovenska a podpredseda NR SR Michal Šimečka. “Slovensko z príslušnosti k EÚ čerpá geopoliticky, bezpečnostne aj ekonomicky. Dnes však ... The post Nenechajme sa odtiahnuť z EÚ, aj po 20 rokoch môže vyhrať proeurópske Slovensko  appeared first on Progresívne Slovensko.

Zákon o mimovládkach musí koalícia stiahnuť, je v rozpore s ústavou aj európskym právom

07.05.2024 22:15  Progresívne Slovensko vyzýva koalíciu, aby stiahla zákon SNS proti mimovládkam. Tento plagiát Orbánovho návrhu je v rozpore s našou ústavou aj európskym právom, vyhlásila predsedníčka Výboru NR SR pre ľudské práva a národnostné menšiny a podpredsedníčka PS Lucia Plaváková. “Návrh má zjavné ciele – stigmatizáciu a šikanu mimovládnych organizácií. Otvára priestor na ich bezdôvodnú likvidáciu.... The post Zákon o mimovládkach musí koalícia stiahnuť, je v rozpore s ústavou aj európskym právom appeared first on Progresívne Slovensko.

Fico ohrozuje slobodu médií, Únia ich chráni. Posilňujeme ochranu novinárov

07.05.2024 02:02 Ak slovenská vláda chce, aby ju v Európe brali vážne, musí dodržiavať pravidlá aj vo vzťahu k novinárom a médiám, povedala podpredsedníčka výboru NR SR pre kultúru a médiá Zora Jaurová. Prepad Slovenska v rebríčku slobody médií Reportérov bez hraníc je podľa nej priamym dôsledkom snáh vlády ovládnuť verejnoprávne médiá a útokov na novinárov. “Slobodné... The post Fico ohrozuje slobodu médií, Únia ich chráni. Posilňujeme ochranu novinárov appeared first on Progresívne Slovensko.

Vláda sa chystá znefunkčniť Enviropolíciu, dôsledkom bude beztrestné ničenie životného prostredia

06.05.2024 16:00 Vláda pripravuje de facto znefukčnenie Enviropolície. Progresívne Slovensko varuje, že to povedie k nezvratným škodám na životnom prostredí. Keby koalícia chcela dosiahnuť beztrestné ničenie nášho prírodného dedičstva, nerobí to inak, vyhlásil podpredseda EP Martin Hojsík. “Po drastickom znižovaní trestov v Trestnom zákone teraz idú prakticky rozložiť Enviropolíciu. Hrozí preto, že ak niekto nelegálne uloží toxický... The post Vláda sa chystá znefunkčniť Enviropolíciu, dôsledkom bude beztrestné ničenie životného prostredia appeared first on Progresívne Slovensko.

Progresívne Slovensko má nových podpredsedov a podpredsedníčky

05.05.2024 01:30 Novými podpredsedami PS sú Ivan Štefunko, Michal Truban a Tomáš Valášek, podpredsedníčkami Simona Petrík a Zora Jaurová. Hnutie si ich dnes zvolilo na svojom sneme v Košiciach.  Úspešným kandidátom a kandidátkam zagratuloval aj predseda PS Michal Šimečka, ktorý takisto dnes obhájil svoj post. “Noví podpredsedovia a podpredsedníčky majú dôveru nielen moju, ale aj celej strany,... The post Progresívne Slovensko má nových podpredsedov a podpredsedníčky appeared first on Progresívne Slovensko.

Šimečka bude viesť PS ďalšie dva roky. Na sneme v Košiciach predstavil plán, ako poraziť vo voľbách Roberta Fica

04.05.2024 16:00 Cesta vedie cez regióny, nové akvizície a prístupnejší ekonomický aj sociálny program pre širší okruh voličov. Na sneme Progresívneho Slovenska v Košiciach bol za predsedu hnutia zvolený Michal Šimečka. Získal dôveru 155 zo 166 delegátov. Šimečka ako prvý predseda PS obhájil mandát, delegáti ho do vedenia hnutia zvolili aj v máji 2022. Za dva roky vo funkcii... The post Šimečka bude viesť PS ďalšie dva roky. Na sneme v Košiciach predstavil plán, ako poraziť vo voľbách Roberta Fica appeared first on Progresívne Slovensko.

Následujúci mesiac