Rozšírené hľadanie
Sobota 25. Máj 2024 |
meniny má Urban
Volkswagen Amarok – vrchol reťazca

24.05.2024 23:00 Volkswagen Amarok – vrchol reťazca. Volkswagen Amarok v najvyššej výbave Aventura sa skôr než na nejakú drsnú prácu hodí ako náhrada za veľké SUV. Na rozdiel od väčšiny z nich sa totiž nestratí ani v teréne a aj vďaka 3.0 V6 TDI toho dosť uvezie a utiahne. Nie je žiadnym tajomstvom, že Amarok je viac … The post Volkswagen Amarok – vrchol reťazca appeared first on Transport.sk.

Prvé slovenské zákaznícke testy elektrického modelu Scania 40 R

24.05.2024 10:15 Prvé slovenské zákaznícke testy elektrického modelu Scania 40 R. Prvé prepravné spoločnosti na Slovensku mali možnosť otestovať čisto elektrický ťahač Scania novej generácie, ktorý je určený pre diaľkovú regionálnu dopravu. Spoločnosti METRANS a AB-SPED zapojili do svojej prevádzky model 40 R a spolu najazdili viac ako 2 000 kilometrov. • Výsledky ukazujú, že s bežnou … The post Prvé slovenské zákaznícke testy elektrického modelu Scania 40 R appeared first on Transport.sk.

Bolt Business ešte viac uľahčí manažment služobných ciest

23.05.2024 21:30 Bolt Business ešte viac uľahčí manažment služobných ciest. Firmy budú môcť poskytovať kupóny. Už nejaký čas funguje aj na Slovensku služba mobility pre firmy Bolt Business. Prostredníctvom nej môžu spoločnosti jednoducho manažovať svoje služobné cesty bez zbytočných papierovačiek. Zamestnanci alebo aj firemní návštevníci či obchodní partneri môžu využiť nielen digitálnu taxislužbu, ale aj zdieľané kolobežky. … The post Bolt Business ešte viac uľahčí manažment služobných ciest appeared first on Transport.sk.

Návšteva vo Wieltone

23.05.2024 21:30 Návšteva vo Wieltone. Wielton Group je popredným výrobcom návesov a prívesov v Európe. Wielton Group má päť výrobných centier: v Poľsku, Nemecku, Francúzsku, Veľkej Británii a v Španielsku, ako aj dva montážne závody v Taliansku a Rusku a dcérsku spoločnosť na Pobreží Slonoviny. Základom úspechu Wielton Group je jedinečný obchodný multibrand, ktorý je založený na … The post Návšteva vo Wieltone appeared first on Transport.sk.

Elektrické testy eActros v praxi

23.05.2024 09:15 Elektrické testy eActros v praxi. Rohlig SUUS Logistics úspešne vykonal pilotný test elektrického nákladného vozidla eActros 300, ktorý potvrdil potenciál efektívneho využitia elektrických vozidiel v ťažkej kyvadlovej doprave. Počas dvojtýždňového testu najazdil kamión vyše 2200 km, čím sa množstvo vypúšťaných skleníkových plynov znížilo o 3,9 tony. Táto iniciatíva je v súlade s úsilím najväčšieho poľského … The post Elektrické testy eActros v praxi appeared first on Transport.sk.

Digitalizácia dokáže v doprave ušetriť čas a zarobiť peniaze

22.05.2024 21:01 Digitalizácia dokáže v doprave ušetriť čas a zarobiť peniaze. Jedným z obvyklých úkonov pri prevádzkovaní dopravy či špedície je hľadanie a zadávanie prepráv či voľných vozov do rôznych búrz. Tá najznámejšia, TIMOCOM, novo ponúka možnosti, ako tento opakujúci sa rutinný úkon zautomatizovať a výrazne zefektívniť. Možnosti digitalizácie a automatizácie si uvedomila aj spoločnosť TIMOCOM, ktorá … The post Digitalizácia dokáže v doprave ušetriť čas a zarobiť peniaze appeared first on Transport.sk.

Prichádza modernizovaný model MAN TGE

22.05.2024 21:01 Prichádza modernizovaný model MAN TGE. Následne po sesterskom VW Crafter prešiel aj MAN TGE hĺbkovým faceliftom, ktorý prináša viacero asistenčných systémov, ľahko prepracovaný exteriérový dizajn, ako aj modernizovanú palubnú dosku s veľkým dotykovým displejom. MAN k tomu všetkému dodáva, že TGE dostalo kompletne novú architektúru palubnej siete. Tá prináša novú generáciu výkonnejších a rýchlejších riadiacich … The post Prichádza modernizovaný model MAN TGE appeared first on Transport.sk.

Vylepšený E-Transit

22.05.2024 08:16 Vylepšený E-Transit. Divízia Ford Pro posilňuje pozíciu modelu E-Transit ako lídra v segmente. Teraz ponúka väčší dojazd a rýchlejšie nabíjanie. Divízia Ford Pro predstavila nový variant modelu E-Transit s predĺženým dojazdom, ktorý zdokonaľuje parametre tejto najpredávanejšej veľkej elektrickej dodávky v Európe, ktorá minulý rok prekonala svojho najbližšieho konkurenta v pomere viac ako 5:1. Najnovší prírastok … The post Vylepšený E-Transit appeared first on Transport.sk.

Nový Panattoni Park Bratislava North II posilní infraštruktúru

21.05.2024 20:31 Nový Panattoni Park Bratislava North II posilní infraštruktúru. Spoločnosť Panattoni získala právoplatné stavebné povolenie k začatiu výstavby ďalšieho moderného priemyselného parku v katastri obce Zohor na západnom Slovensku. Panattoni Park Bratislava North II má vyrásť na pozemku s rozlohou 106 345 m2. Investorom je investičná skupina Accolade. Výstavba projektu prebehne v niekoľkých etapách a celková … The post Nový Panattoni Park Bratislava North II posilní infraštruktúru appeared first on Transport.sk.

Actros L dostal futuristickú kabínu z eActrosu 600

21.05.2024 08:01 Actros L dostal futuristickú kabínu z eActrosu 600. Kabína ProCabin s o 80 mm predĺženou prednou časťou a ďalšími aerodynamickými úpravami priniesla dodatočné zníženie spotreby modelu Actros L o 3 %. Tradične vysoká úroveň bezpečnostných asistentov ako Active Brake Assist alebo Active Sideguard Assist prevyšuje aj požiadavky GSR. Nový Actros L zaujme hneď na prvý … The post Actros L dostal futuristickú kabínu z eActrosu 600 appeared first on Transport.sk.

GT3 a ťahače na jednej trati už čoskoro!

21.05.2024 08:01 GT3 a ťahače na jednej trati už čoskoro! Pretekárske vozidlá triedy GT3 patria k divácky najzaujímavejším. Predsa len ide o slávne športové značky ako Porsche, Mercedes, Lamborghini, Ferrari a pod. K tomu si pridajte jedinečný zvuk nadupaných motorov a pretekárska trať vďaka nim ožije drámou, farbami a hlukom. Aj vozidlá GT3 nás čakajú počas FIA … The post GT3 a ťahače na jednej trati už čoskoro! appeared first on Transport.sk.

20 rokov GLS na Slovensku

20.05.2024 20:00 20 rokov GLS na Slovensku. GLS General Logistics Systems Slovakia, s.r.o. je dcérskou spoločnosťou General Logistics Systems BV . GLS zabezpečuje spoľahlivé kuriérske služby vysokej kvality a so svojím portfóliom služieb ponúka vysoký komfort doručovania balíkov pre tisíce zákazníkov denne po celom Slovensku a Európe. V apríli pred 20. rokmi uzrela svetlo … The post 20 rokov GLS na Slovensku appeared first on Transport.sk.

Budú biopalivá riešením pre ekologickejšiu dopravu v logistike?

20.05.2024 20:00 Budú biopalivá riešením pre ekologickejšiu dopravu v logistike? Riešením pre logistiku ako zabezpečiť ekologickejšiu dopravu je používanie syntetického paliva HVO100. Elektromobilita pre medzinárodnú logistiku v dohľadnej dobe riešením nebude, má totiž množstvo bariér. Vyplynulo to z konferencie o udržateľnosti v logistike, ktorú organizovala v stredu v českých Rokycanoch logistická spoločnosť Raben. Odborníci sa … The post Budú biopalivá riešením pre ekologickejšiu dopravu v logistike? appeared first on Transport.sk.

DKV Mobility a 4Fleet Group rozširujú spoluprácu

20.05.2024 08:00 DKV Mobility a 4Fleet Group rozširujú spoluprácu. Popri nemeckom trhu je v súčasnosti v Rakúsku 170 partnerských servisov 4Fleet s osvedčenou kvalitou v oblasti pneuservisu, údržby a opráv. DKV Mobility, popredná európska platforma B2B pre platby a riešenia na cestách, pokračuje v rozširovaní svojej celoeurópskej akceptačnej siete pre automobilové služby. Zákazníci DKV Mobility môžu teraz … The post DKV Mobility a 4Fleet Group rozširujú spoluprácu appeared first on Transport.sk.

Letné pneumatiky Continental PremiumContact 7 dominujú

17.05.2024 18:01 Letné pneumatiky Continental PremiumContact 7 dominujú. Bezpečné brzdenie za každých podmienok a jazdný komfort zabezpečili pneumatikám Continental PremiumContact 7 a SportContact 7 víťazstvo v niekoľkých nezávislých testoch letných pneumatík na sezónu 2024. Rovnako dobre obstáli aj v testoch renomovaných európskych autoklubov. Pneumatiky PremiumContact 7 dosiahli vynikajúce výsledky vo všetkých podmienkach a získali prvé miesto vo … The post Letné pneumatiky Continental PremiumContact 7 dominujú appeared first on Transport.sk.

Následujúci mesiac