Rozšírené hľadanie
Nedeľa 19. Máj 2024 |
meniny má Gertrúda
Rozdiel medzi eshopom a iným typom web stránky

21.04.2024 05:30 Je úplne jedno v akom odvetví pracujete, pretože jedno má každá profesia rovnaké. Cena. Tá zaujíma každého zákazníka či už ste web developer, inštalatér, krajčír či prekladateľ. Poďme sa teda pozrieť na túto „vojnu“ webov pozrieť trošku bližšie. Pre koho je vhodný eshop? Častokrát sa nám stáva, že klient túži po eshope, aj keď ho nepotrebuje. The post Rozdiel medzi eshopom a iným typom web stránky first appeared on web stránky od 3W . Čítané: (3)

WordPress je odpísaný, “dal ho dole” JAMstack!

21.04.2024 05:30 Už v novembri roku 2015 vyšiel na smashingmagazine.com článok “Prečo sú generátory statických stránok Ďalšou Veľkou Vecou”. Myslené na internete, samozrejme. A zdá sa, že autor trafil klinec po hlavičke. Napríklad nové CMS Grav využívajúce takýto generátor a uchovávajúce stránky či články ako súbory, a nie v databáze, následne v roku 2016 získalo ocenenie Best The post WordPress je odpísaný, “dal ho dole” JAMstack! first appeared on web stránky od 3W . Čítané: (1)

Praktické príklady s Vue – 4/x

21.04.2024 05:30 Tento príklad je už je trochu iný. Kým prvé tri viac predstavovali, ako vysvetľovali, toto je prvý z príkladov, ktoré menej ukážu, ale o to viac vysvetlia. A tento krát je kód aj okomentovaný, aby bol text dával o to väčší zmysel. Asynchrónny komponent Pointou tohoto príkladu je vysvetlenie, ako sa efektívne vysporiadať s definovaním The post Praktické príklady s Vue – 4/x first appeared on web stránky od 3W . Čítané: (1)

Praktické príklady s Vue – 3/x

21.04.2024 05:30 Tento príklad je “vrcholom” z zmysle, že kým v prvom sme si predviedli vykreslenie vymyslených údajov AJAX-om, v druhom už to boli reálne údaje získavané v reálnom čase cez WebSockets, tak v tomto príklade si vykreslujeme údaje tiež v reálnom čase, ale tento krát vlastné, s pomocou Firebase. Jednoduchý “serverless” chat Tento krát je kód The post Praktické príklady s Vue – 3/x first appeared on web stránky od 3W . Čítané: (1)

Praktické príklady s Vue – 1/x

21.04.2024 05:30 Keď už sme v predchádzajúcom článku s tabuľkami začali, lepšie povedané v druhej časti skončili príkladom so znovu použiteľným komponentom, ktorý vykresloval dve nezávislé tabuľky s rôznymi údajmi, tak prvý z praktických príkladov bude nečakane … Tabuľka Ale tento krát je “fulltextovo” filtrovateľná a zoraditeľná podľa stĺpca – stačí kliknúť na názov stĺpca. A ako bonus The post Praktické príklady s Vue – 1/x first appeared on web stránky od 3W . Čítané: (1)

Praktické príklady s Vue – 2/x

21.04.2024 05:30 V predošlom príklade sme si tabuľku plnili AJAX-om falošnými údajmi. V tomto teda budeme modernejší a budeme si vykreslovať reálne údaje a dokonca v reálnom čase, pomocou WebSockets technológie. Konkrétne to budú kurzy krypto mien Bitcoin, Litecoin a Ethereum, prevzaté z Bitstamp.net. A tento krát responzívne, vrátane ukážky ďalších vlastností Vue, ako “conditional rendering”, “content The post Praktické príklady s Vue – 2/x first appeared on web stránky od 3W . Čítané: (1)

Vue pre jQuery používateľov – 2/2

21.04.2024 05:30 jQuery? VUE! Pokračujeme v zvrhlosti – Vue ako náhrada za jQuery. V predchádzajúcej časti som nadškrtol myšlienku nahradiť jQuery frameworkom Vue, ale kydajúc na jQuery som sa ani len nedostal k sľúbenému príkladu, nieto ešte k vysvetleniu, prečo to má podľa mňa zmysel. A tak začnem z ostra – hneď v úvode tohoto dielu to The post Vue pre jQuery používateľov – 2/2 first appeared on web stránky od 3W . Čítané: (1)

Vue pre jQuery používateľov – 1/2

21.04.2024 05:30 REACT? ANGULAR? VUE! Začíname s Vue ako náhradou za jQuery – predstavenie s príkladom. Tento článok venujem predovšetkým programátorom, ktorí pri tvorbe web stránok používajú na front-ende zatiaľ len čisté HTML, CSS a JavaScript + jQuery, avšak aj bez ohľadu na aktuálne trendy sami cítia, že to nestačí a treba sa posunúť sa ďalej. Len The post Vue pre jQuery používateľov – 1/2 first appeared on web stránky od 3W . Čítané: (1)