Rozšírené hľadanie
Pondelok 20. Máj 2024 |
meniny má Bernard

Svadobné prípravy – 10 najdôležitejších krokov

Datum: 22.10.2023

Príprava svadby môže byť vzrušujúcou, no zároveň náročnou úlohou. Od výberu miesta až po organizáciu hostiny a zábavy je dôležité mať dobre premyslený plán. Jedine s pomocou plánu dosiahnete, aby sa tento špeciálny deň stal nezabudnuteľným a bezstarostným zážitkom pre vás i vašich hostí.

Svadobné prípravy – 10 najdôležitejších krokov

Nasledujúcich 10 krokov sú pre prípravu svadby najdôležitejšie.

1. Stanovenie dátumu a miesta svadby

Prvým a kľúčovým krokom je stanovenie dátumu a miesta svadby. Zvážte ročné obdobie, ktoré preferujete a nájdite miesto pre vami zvolený počet hostí. Pri výbere miesta myslite aj na to, že svadobný fotograf Bratislava musí za vami prísť na miesto konania svadby. 

2. Rozpočet a plánovanie financií

Nasledujúcim krokom je stanovenie rozpočtu a plánovanie financií. Ujasnite si, koľko financií chcete venovať na jednotlivé položky svadby ako je svadobná sála, strava, oblečenie, zábava a samozrejme aj svadobný fotograf Trnava, Bratislava a z iných miest.

3. Výber oddávajúceho a témy svadby

Vyberte si tému svadby, ktorá odrážajú váš osobný štýl. Môžete mať vintage, modernú a minimalistickú svadbu, romantickú vidiecku alebo len v kruhu rodiny. Veľmi dôležité je rozhodnutie o tom, či budete zosobášený na úrade, alebo v kostole. Oslovte oddávajúceho a dohodnite s ním detaily.

4. Výber oblečenia a doplnkov

Výber svadobného oblečenia a doplnkov je jedným z najdôležitejších krokov pri príprave na svadbu. Pre nevestu je svadba dňom, kedy sa aspoň na pár hodín zmení na princeznú. Nechajte sa vo výbere šiat inšpirovať časopismi alebo internetom. Nezabudnite, že nevesta a ženích by mali ladiť. Niekedy stačia malé doplnky, ktoré vytvoria peknú harmóniu v outfitoch oboch novomanželov.

5. Zabezpečenie svadobnej hudby a zábavy

Niekto dá v hudobnej produkcii prednosť DJ-ovi a iný nedá dopustiť na živú hudbu. Tento krok je dôležitý pre vytvorenie zábavnej atmosféry a špeciálnych zážitkov. Zapojte do svadby hostí pomocou hier a vytvorte zo svadby malú, súkromnú show.

6. Výber svadobnej torty a jedál

Najjednoduchšie je nechať varenie a obsluhu na agentúru. Vašou jedinou úlohou bude výber jedál podľa ich ponuky. Informujte sa vo vašom okolí o dobrých cukrárkach, ktoré dokážu s tortami čarovať a vytvoriť sladké pokušenie podobné umeleckému dielu.

7. Zabezpečenie svadobnej dopravy

Uistite sa, že pre vás a vašich hostí je zabezpečená vhodná svadobná doprava. Buchnite sa po vrecku a na oslavu sa dovezte v prenajatej limuzíne. Pre hostí zabezpečte spoločný odvoz autobusom.

8. Výber svadobných prsteňov a oznámení

Veľmi trendy sú svadobné obrúčky, ktoré sú personalizované. Nechajte si do obrúčky vyryť vetu charakteristickú pre váš vzťah alebo symbol vašej lásky. Keď chcete ušetriť, dajte si svadobné oznámenie vytvoriť v digitálnej forme. Ak sa rozhodnite pre klasiku, dobrým tipom sú drevené svadobné oznámenia.

9. Koordinácia s rodinnými príslušníkmi a hosťami

Zabezpečte, aby vaši rodinní príslušníci a hostia mali jasné informácie o priebehu svadby. Informujte ich o dôležitých detailoch ako sú časový harmonogram, miesto konania svadby i sobáša a program.

10. Naplánujte si svadobnú cestu

Po svadbe prichádza na rad relax a možnosť si užiť jeden druhého bez zvedavých očí rodiny a kamarátov. Svadobná cesta je rovnako dôležitá ako svadobná hostina. Doprajte si niekoľko dní v romantickom prostredí pri sladkom ničnerobení.

 

Čítané: 1291 x