Rozšírené hľadanie
Streda 8. Máj 2024 |
meniny má Ingrida

Chystáte sa na dovolenku? Preverte svoje auto

Datum: 24.06.2013

Aj keď auto používate pravidelne na dochádzanie za prácou a momentálne funguje ako hodinky neznamená to, že je v ideálnom stave vyraziť na dovolenku. Najmä po zime by sme mali venovať dostatočnú pozornosť jeho technickému stavu. Nízke teploty, soľ a následné výtlky dajú zabrať každému autu. Kontrolou pneumatík a podvozku by sa to však malo len začať. Za oddychom cestujeme niekoľko stoviek kilometrov, takáto veľká záťaž preverí nielen nás ale aj auto.

Iste si viete predstaviť aj lepší začiatok dovolenky ako niekde na chorvátskej diaľnici riešiť problém s odťahovou službou. Aj takéto situácie sa stávajú, a treba byť na ne pripravený, prinajmenšom si zistite telefónne čísla odťahoviek. Návštevou autoservisu pred dovolenkou však môžete šance na takéto komplikácie znížiť na minimum.

Ak však auto využívate len sporadicky a na krátke trasy, najmä v zime trpia najviac autobatérie. Zanedbanie ich stavu môže taktiež znamenať problém, keďže auto nenaštartujete. Riešenie je pomerne jednoduché, myslieť aj na túto drobnosť a nielen v zime, ale ak je to potrebné aj počas roka autobatériu nabiť vlastnoručne. Vďaka cenovo dostupným nabíjačkám autobatérií predĺžite jej životnosť a budete mať istotu, že ani na dovolenke Vás nesklame. Batérie však nevydržia večne občas ich treba vymeniť, a tak sa raz za pár rokov aj napriek starostlivosti kúpe nových akumulátorov jednoducho nevyhnete. Často však siahame po najlacnejších produktoch, občas však neuškodí porovnávať ceny a pozerať sa aj na kvalitu, ktorú ponúkajú aj autobatérie od akupower.sk.

Čítané: 1905 x