Rozšírené hľadanie
Sobota 27. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslav

Púštne dobrodružstvá na štvorkolkách

Datum: 22.02.2024

Ak hľadáte nezabudnuteľný zážitok z dovolenky, skúste sa vydať do púšte na štvorkolke. Tento adrenalínový šport vám umožní spoznať krásu púštnej prírody, zatiaľ čo si užívate rýchlosť a vzrušenie z jazdy na štvorkolke.

Púštne dobrodružstvá na štvorkolkách

Či už ste začiatočník, alebo skúsený jazdec, existuje množstvo možností pre púštne dobrodružstvo.

Prečo ísť na púštny výlet na štvorkolke?

Púšť je miesto, kde sa stretávajú extrémy. Od horúcich dní po chladné noci, od suchých plání po oázy, od piesočných dún po skalnaté útesy. Púšť ponúka nespočetné scenérie, ktoré vás ohromia svojou krásou a rozmanitosťou. Na štvorkolke môžete prejsť všetky piesočné duny a zároveň si vychutnať pocit slobody i dobrodružstva. Štvorkolka vám umožní vidieť miesta, ktoré by boli inak nedostupné pre iné terénne automobily. Budete mať možnosť vidieť tradičné dediny, zvieracie rezervácie alebo skryté jaskyne.

Ako sa pripraviť na púštnu jazdu na štvorkolke?

Pred púštnou jazdou je dôležité sa dobre pripraviť. Štvorkolky vám prenajmú miestny, ale zopár drobností by ste mali so sebou zbaliť. Ide hlavne o osobné veci a oblečenie.

  • Zvoľte pohodlné a ľahké oblečenie, ktoré vás ochráni pred slnkom, pieskom a vetrom. Nezabudnite si priniesť aj teplejšiu bundu, ak sa chcete zdržovať na púšti počas noci. Obujte si pevnú a uzavretú obuv, ktorá vám poskytne oporu a zabráni vniknutiu piesku dovnútra.
  • Na púšti slnko pečie veľkou silou a je pre pokožku či oči nebezpečné. Použite vysoký faktor opaľovacieho krému, okuliare na slnko, klobúk a šatku, ktorá vám zakryje tvár a krk. Nezabúdajte piť dostatok vody, aby ste sa vyhli dehydratácii a úpalu.
  • Jazda na štvorkolke je zábavná, ale aj riziková. Preto je dôležité dodržiavať pokyny a pravidlá, s ktorými vás oboznámi sprievodca. Neoddeľujte sa od skupiny, nejazdite mimo vyznačenej trasy, vyhýbajte sa divo žijúcim zvieratám a vždy používajte prilbu a ochranné rukavice. Ak sa cítite unavení, zastavte sa a oddýchnite si. V prípade problémov ihneď kontaktujte sprievodcu.

Kde ísť na púštnu jazdu na štvorkolke?

Jazdu na štvorkolke je možné si užiť v rôznych destináciách. Avšak najkrajšie zážitky vás čakajú na nasledujúcich miestach:

  • Sahara: Najväčšia a najznámejšia púšť na svete, ktorá sa rozprestiera od severnej Afriky po Blízky východ. Na štvorkolke môžete prechádzať po obrovských piesočných dunách, navštíviť oázy a beduínske tábory, obdivovať skalné rytiny a pyramídy alebo sa zúčastniť púštneho festivalu.
  • Atacama: Atacama je najsuchšia púšť na svete, ktorá sa nachádza na západnom pobreží Južnej Ameriky. Prenajmite si štvorkolky can am a môžete objavovať úchvatné prírodné úkazy ako sú sopečné krátery, gejzíry, soľné pláne, farebné lagúny alebo hviezdne observatóriá.
  • Gobi: Gobi je najväčšia púšť v Ázii, ktorá sa tiahne od Mongolska po Čínu. Na štvorkolke môžete sledovať divoké zvieratá, navštíviť budhistické kláštory a jaskyne alebo sa pokúsiť nájsť fosílie.

Opísali sme len zlomok toho, čo vás čaká v púšti na štvorkolke. Ak máte chuť na dobrodružstvo, neváhajte a rezervujte si svoj výlet už dnes. Alebo si zostavte svoju vlastnú štvorkolku na tomto odkaze https://www.brp-world.com/sk/sk/nakupne-nastroje/customise-your-own-off-road.html a preskúmajte terén vo vašom okolí.

 Autor: Gabriela Kudláčová

 

 

Čítané: 705 x