Rozšírené hľadanie
Utorok 7. Máj 2024 |
meniny má Monika

Ako vyčistiť fasádu domu? Svojpomocné verzus profesionálne čistenie fasád.

Datum: 15.06.2022

Pozeráte sa na svoju fasádu a premýšľate nad tým, že by sa jej zišlo trocha starostlivosti? Áno, väčšina z nás si potrpí na perfektne uprataný interiér či pekne upravenú záhradu, no pri tom zabúdame na to, čo tvorí celkový dojem z nášho domu.

Ako vyčistiť fasádu domu

Prvé, čo ľudia uvidia, keď prechádzajú okolo alebo keď k vám prídu na návštevu je predsa fasáda domu. A hoci znečistená fasáda nie je ničím nezvyčajným, existuje rýchle a efektívne riešenie, ako vyčistiť fasádu domu. Viete, ktoré to je?

Dá sa vyčistiť fasáda aj svojpomocne?

Jednoduchá odpoveď by bola „áno, fasáda sa dá vyčistiť aj svojpomocne“. No v skutočnosti to vôbec nie je také jednoduché. Dnes už bežne dostanete v obchodoch prípravky na čistenie fasádčistič fasád (resp. wapku) ak nemáte, tak si ho môžete požičať. Ale tu celý proces len začína.

Viete, ktorý prípravok na čistenie fasády je vhodný práve pre vašu fasádu? Zateplená fasáda, silikónová fasáda či akákoľvek iná – každá bude potrebovať niečo iné. Tiež treba myslieť na to, že prípravok by mal byť dostatočne účinný, aby ste dosiahli želaný efekt, no zároveň nesmie vašu fasádu poškodiť.

A čo samotné čistenie? Ako zabezpečíte, aby boli vyčistené aj tie najvyššie a ťažko prístupné miesta na vašom dome? Čo urobíte s odpadovou vodou, ktorá pri umývaní vznikne? Viete, akým tlakom a z akej vzdialenosti by ste mali fasádu umývať, aby ste ju nepoškodili, no zároveň umyli naozaj do hĺbky?

To všetko sú otázky, ktoré by ste mali vedieť zodpovedať predtým, než sa do svojpomocného čistenia fasády pustíte.

Ako vyčistiť fasádu naozaj jednoducho a efektívne?

Ak hľadáte spôsob, ako vyčistiť fasádu jednoducho a zároveň efektívne, obráťte sa na firmu, ktorá sa čisteniu fasád venuje profesionálne. Takáto firma bude presne vedieť, aký prípravok na čistenie fasády budete potrebovať a postará sa o precízne, hĺbkové a zároveň šetrné vyčistenie fasády so všetkým, čo k tomu patrí (napríklad aj so spomenutou likvidáciou odpadovej vody).

 

Čítané: 2928 x