Rozšírené hľadanie
Sobota 27. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslav

Zateplenie domu - Styrodur ako jasná voľba

Datum: 07.02.2024

Zateplenie domu patrí medzi najefektívnejšie spôsoby, ako zvýšiť energetickú účinnosť vášho bývania. Prináša viacero benefitov – nižšie výdavky za energie, lepšia akumulácia tepla a termoregulačné vlastnosti.

Zateplenie domu - Styrodur ako jasná voľba

Mnohí ľudia si myslia, že zateplenie domu im neprinesie žiadne benefity. Je im ľúto vyhodiť peniaze a nemať z toho žiadny úžitok. To však nie je pravda. Zateplenie domu predstavuje jednorazový poplatok, ktorý však zaručene stojí za to. Už ďalej nebudete musieť nič platiť, len si užívať výhody zateplenia. Tie pocítite takmer ihneď. Zrazu už budú vaše účty za energie výrazne nižšie. Stavba totiž vďaka zatepleniu lepšie akumuluje teplo, ktoré ďalej už zbytočne neuniká. Tým sa zlepšuje celková tepelná efektivita.

Polystryrén a jeho vlastnosti

Na zateplenie domu sa najčastejšie používa materiál, akým je polystryrén na zateplenie. Je výborným izolantom, takže minimalizuje únik tepla von. Prečo mnohí ľudia siahnu práve po polystyréne? Ide o jeden z cenovo najvýhodnejších materiálov na zateplenie domu. Vyniká tiež jednoduchou a rýchlou montážou. Táto vlastnosť sa oplatí najmä v situácii, že dom zatepľujete svojpomocne.

Styrodur ako skvelá voľba

Ak hľadáte ideálny materiál na zateplenie, výborným riešením je práve styrodur, ktorý sa dostáva čoraz viac do popredia. Vo všeobecnosti ide o extrudovaný polystyrén, teda hmotu s hustou uzavretou bunkovou štruktúrou, ktorá je vyplnená vzduchom. Kde sa najčastejšie styrodur používa? Využiť ho môžete na hydroizoláciu, prípadne tepelnú izoláciu podláh, plochých striech či základov.

Nezabúdajte: Styrodur bol vyvinutý tak, aby zahŕňal vlastnosti, ktoré klasický polystyrén nemá. Napríklad, je vodeodolný a nemá výkyvy rozmerov vplyvom zmeny teploty alebo prostredia. Medzi jeho prednosti patrí vyššia hustota, odolnosť, pevnosť a v neposlednom rade aj trvácnosť.

Aká je ideálna hrúbka materiálu?

Čo sa týka výberu hrúbky polystyrénu, záleží hlavne na účele zateplenia a cene. Je totiž známe, že čím je materiál hrubší, tým je aj cena vyššia. V tomto prípade sa však šetriť určite neoplatí.

Styrodur 2 cm

  • Najčastejšie sa používa v rámci zatepľovania vnútorných priestorov, kedy sa predchádza tepelným stratám. Styrodur 2 cm slúži na zlepšenie tepelnej efektivity a používa sa na zateplenie stropov alebo stien vo vnútri budovy.

Styrodur 3 cm

  • Používa sa na exteriérové zateplenie stien a fasád. Styrodur 3 cm účinne izoluje dom a zvyšuje energetický výkon. Najväčšou výhodou styroduru s hrúbkou 3 cm je, že znižuje tepelné straty.

Styrodur 5 cm

  • Ak potrebujete použiť hrubšiu vrstvu materiálu, riešením je styrodur 5 cm, vďaka ktorému dosiahne budova optimálnu tepelnú účinnosť. Styrodur s hrúbkou 5 cm poskytuje výbornú izoláciu a chráni dom pred väčšími výkyvmi teplôt.

Poraďte sa s odborníkmi

Nevyznáte sa dostatočne v oblasti zatepľovania budov? To vôbec nevadí! V dnešnej dobe sa totiž môžete kedykoľvek poradiť s odborníkmi, ktorí vám zaručene veľmi radi pomôžu s výberom vhodného materiálu na zateplenie budovy. Výber toho správneho polystyrénu je totiž častokrát náročný, keďže záleží od viacerých faktorov. Odborníci, ktorí sa v tom vyznajú však majú dostatočný prehľad.

Materiál na kupsito.sk

Ak chcete získať cenovo dostupný polystyrén, vhodnou alternatívou je nákup priamo od poľských dodávateľov. Nemusíte teraz cestovať dlhé hodiny do Poľska. Nakúpiť môžete na stránke kupsito, a to priamo z pohodlia domova. Nájdete tu všetky produkty, ktoré budete na zatepľovanie potrebovať a ušetríte tak nemalé peniaze. Mnohé firmy, ktoré zatepľovanie realizujú si totiž účtujú extra prirážky. Preto, ak sa rozhodnete zatepľovať svojpomocne a s použitím poľských materiálov, bude to pre vás finančne výhodné.

Čítané: 911 x