Rozšírené hľadanie
Nedeľa 5. Máj 2024 |
meniny má Lesana

Umelá inteligencia ako súčasť skladového hospodárstva budúcnosti

Datum: 29.07.2023

Umelá inteligencia sa posledné roky využíva vo všetkých sférach bežného života i podnikania. Podnikové softvéry postavené na AI umožňujú maximálne efektívne narábať so skladovými zásobami.

Umelá inteligencia ako súčasť skladového hospodárstva budúcnosti

Aplikáciu AI platforma skladového hospodárstva využijete v logistických centrách, skladoch, ale i firmách, kde pracujete s veľkým objemom zásob.

Evidencia skladových zásob

Základnou funkciou aplikácie AI platforma – predikcia skladových zásob, je evidencia podľa vami zadaných kritérií. Umelá inteligencia v podnikových softvéroch dokáže evidovať skladové zásoby nielen podľa typu produktu, ale tiež podľa miesta skladovania. Tento druh evidencie pomáha sledovať stav zásob a zároveň rýchle vyhľadať príslušný produkt. Úspora času a efektivita práce je vďaka AI platforme enormná. Je zrejmé, že vďaka rýchlej manipulácii s produktmi sa urýchli aj ich dodanie konečnému príjemcovi.

Vďaka platforme sa predchádza chybovosti pri manipulácii a presune produktov. Veľmi nápomocná je i funkcia, ktorá vyhodnocuje skladové zásoby na rôznych úrovniach. Samozrejme, že všetky funkcie je možné na mieru prispôsobiť chodu vašej spoločnosti. Okrem evidencie skladu sa dajú k aplikácii pripojiť ERP systémy a analytické programy.

Predikcie a špičkové analýzy

Súčasťou AI platformy sú ABC a XYZ analýzy. V skratke je možné povedať, že tieto analýzy optimalizujú vaše náklady a pomáhajú vyhodnocovať rentabilitu uskladnených produktov. Výhody využívania analýz a predikcií sú tri:

  • Optimalizácia skladu – AI platforma prehodnotí stav zásob a určí, ktoré produkty sú na sklade už príliš dlho. Dokáže kompletne evidovať cenu zásob a pohyb.
  • Optimalizácia nákladov – aplikácia upozorní, ktoré produkty sa predávajú slabšie. Nepotrebné a nepredajné zásoby v budúcnosti zredukujete, čím sa vytvorí v sklade miesto pre žiadané produkty. Náklady šetríte aj vďaka úspore času pri vyhľadávaní zásob a optimalizácie pracovných síl.
  • Optimalizácia predaja – aplikáciu AI platforma môžete prepojiť s Google kategorizáciou. Toto prepojenie umožní porovnať predajnosť vašich produktov s produktmi predávanými vo svete.

Využívanie aplikácie AI platforma predikcia skladových zásob je cestou k šetreniu nákladov i priestoru a optimalizácie chodu skladu.

 

Čítané: 2626 x