Rozšírené hľadanie
Štvrtok 9. Máj 2024 |
meniny má Roland

Správna starostlivosť o farbené vlasy počas zimy – ako na to?

Datum: 18.01.2021

Rovné, kučeravé, krátke či dlhé farbené vlasy. Všetky typy vlasov potrebujú pozornosť a kvalitnú starostlivosť. Zima je obdobie, kedy sa treba o svoje vlasy starať ešte dôslednejšie. Nastáva tu totiž náhle a časté striedanie teplôt. Silné mrazy a následne vysoké teploty v prekúrených domácnostiach.

Správna starostlivosť o farbené vlasy počas zimy

My vám prezradíme pár tipov ako si zachovať zdravé a krásne vlasy aj počas tohto mrazivého obdobia.

Striedanie náhlych teplôt vlasom skutočne neprospieva. Týka sa to najmä vlasov, ktoré sú pravidelne farbené. Prvým, základným krokom je dôsledná hydratácia vlasov. V období zimy sú vlasy suchšie, a tak sa rýchlejšie lámu. Na hydratáciu vlasov existujú rôzne produkty, ako napríklad hydratačné šampóny, kondicionéry či vyživujúce masky na vlasy. Pri kúpe však dbajte na to, aby ste si vyberali produkty určené výlučne pre farbené vlasy.

Ďalším dôležitým krokom je pravidelné podstrihávanie vlasov. Stačí pár centimetrov a vy sa tak vyhnete nepríjemnostiam, ako sú rozštiepené končeky vlasov. Pokiaľ je to však možné, mali by ste pravidelne navštevovať svojho kaderníka, ktorý vám vytvorí ideálne podmienky pre posilnenie vašich farbených vlasov v období zimy.

Čo sa týka farbenia vlasov, je to dôležitý krok v živote každej ženy. Pokiaľ sa rozhodnete oživiť vaše vlasy v pohodlí domova, mali by ste brať ohľad na vhodný výber farby na vlasy. Dnes na trhu nájdeme skutočne kvantum farieb na vlasy, avšak líšia sa najmä svojím zložením, použitím či odtieňom.

Novinkou na trhu je však špeciálna emulzia, ktorá sa používa miešaním už s konkrétnymi farbami. Ženy preferujú túto kombináciu, hlavne kvôli pozitívnym výsledkom a vlastnostiam. Medzi najväčšie výhody patrí dlhotrvajúca trvanlivosť farby, nepoškodzuje vlasy, práve naopak, zanecháva ich žiarivo lesklé a hebké. Dokonca, vlasom dodáva nádhernú farbu a popri tom kryje šediny.

Kvalitné farby na vlasy – výber je len na vás!

Pokiaľ ste sa rozhodli pre zmenu a chcete vaše vlasy oživiť inou farbou, mali by ste si vyberať s rozumom. Je potrebné prihliadať na kvalitu farby, a tiež na jej účinky či recenzie. Farby na vlasy L’Oréal dodajú vašim vlasom intenzívny farebný odtieň a žiarivý lesk. Dokonca, tento typ farieb zanecháva vaše vlasy jemné a hebké na dotyk. Niektoré farby na vlasy sú určené aj pre domáce použitie, iné zas len pre profesionálne použitie u kaderníka.

Pokiaľ si svoje farbené vlasy často upravujete žehličkou či fénom, nesmiete zabúdať na prípravky, ako sú rôzne oleje či kvalitné séra. Sú vhodné aj proti rozštiepeniu končekov, a to hlavne počas zimy. Dôležité je tiež nefarbiť si vlasy príliš často. Potrebujú sa totiž dôsledne zregenerovať a častým farbením by ste ich len zaťažovali.

Veríme, že si naše tipy vezmete k srdcu a vaše vlasy sa vám tak jednoznačne odvďačia. Farbu na vlasy si vyberajte srdcom, ale nezabúdajte aj na rozum a vyberte si to najlepšie pre vás a vaše vlasy!

Čítané: 4076 x