Rozšírené hľadanie
Streda 8. Máj 2024 |
meniny má Ingrida

Vnútorná dekorácia, ktorá zníži hluk

Datum: 25.09.2018

Kancelária by mala byť odhlučnená aby poskytovala dostatok súkromia. Aj samotný kancelársky nábytok dokáže vydávať hluk, ktorý počuť v okolitých priestoroch.

Zníženie hluku sa v dnešnej dobe javí ako hlavná prekážka v interiéroch. Drevené podlahy a surové povrchy stien neabsorbujú zvuk veľmi dobre. Asi v každej kancelárii je potrebné aby bol hluk z okolitých priestorov čo najnižší. Dizajnéri strašne dlho zanedbávali hluk v interiéri. A preto začali vyrábať kancelársky nábytok, ktorý absorbuje hluk a udrží miestnosť odhlučnenú a rovnako ani hluk z nej nebude počuť vo vedľajších priestoroch.

Sú rôzne materiály, ktoré absorbujú nadmerný hluk. Tie sa môžu vložiť do podlahy a zabrániť tak hluku, keď sa napríklad presúvajú kancelárske stoličky alebo sú súčasťou steny a tým zabránia šíreniu hluku. Existujú však rôzne dizajnové panely, ktoré sa dajú jednoducho pripevniť o stenu a okrem funkčnej stránky budú spĺňať aj estetickú. Dokonca aj vo veľkých openspace kanceláriách je potrebné, aby každý pracovník mal svoje súkromie. Na to boli vynájdené zvuk pohlcujúce stolové paravány nad osobným pracovným priestorom, ktoré sú zaujímavým estetickým prvkom a zároveň vám poskytnú dostatok súkromia.

Čítané: 4352 x