Rozšírené hľadanie
Nedeľa 5. Máj 2024 |
meniny má Lesana

Ako na nadmerné potenie v lete, keď normálne prostriedky nestačia?

Datum: 24.07.2019

Leto nám vie pekne, ako sa hovorí, zavariť. V horúčavách bežne prestávame zvládať aj tak normálny fyziologický proces nášho tela, akým je potenie. 

Nadmerné potenie v lete síce očakávame, ale pokiaľ nás spoločensky degraduje, je to problém.

V lete určite z dezodorantov presedláme na účinnejšie antiperspiranty. Avšak ani tie nemusia byť garanciou toho, že sa už popoludní nezačneme cítiť diskomfortne kvôli zápachu, či dokonca už ráno do práce dorazíme s mokrými fľakmi pod pazuchami. A to je skutočne spoločenský faux pas, ktorý nám do hlavy vlieva myšlienku radšej sa na celé leto niekam zavrieť a ani nevychádzať von. Ako nadmerné potenie v lete riešiť?

Skúste to s bylinným čajom

Určite sa nesnažte obmedziť potenie elimináciou príjmu tekutín. To vhodné nie je. Upravte ale pitný režim tak, že doňho zaradíte bylinné čaje proti poteniu. Účinná a dostupná proti poteniu je predovšetkým šalvia. Vhodné je denne vypiť tri šálky šalviového čaju. Možné je tiež čaj nariediť vodou a popíjať ho po celý deň. Tento čaj pite celé leto.

Bylinné kúpele a tinktúry

Proti lokálnemu poteniu, alebo celkovému poteniu tela, môžeme bojovať aj kúpeľom či lokálne aplikovanými tinktúrami. Kúpeľ si opäť pripravte zo šalvie. Uvaríte vlastne väčšie množstvo silnejšieho čaju a denne si v ňom doprajete 15 minútovú kúpeľ. Vhodná je aj kúpeľ s prídavkom jedného hrnčeka jablčného octu. Alternatívou je do kúpeľa pridať 3 litre paradajkovej šťavy. To mi ale príde ako plytvanie jedlom.

Tinktúry fungujú napríklad proti poteniu chodidiel. Pripravíte ju z 200 g prasličky a z 30 g dubovej kôry. Bylinky natlačte do pohára s uzáverom a zalejte aspoň 60% liehom. Tinktúru lúhujte 14 dní na svetlom teplom mieste. Potom ju sceďte a uložte do tmavej skrine, alebo do tmavého skla.

Na nadmerné potenie s profesionálnym prípravkom

Profesionálnym prípravkom na nadmerné potenie je Driclor. Je to profesionálny účinný antiperspirant s roll-on aplikátorom. Dokáže však viac než bežné prípravky. Reguluje potenie a zabraňuje vzniku zápachu potu. Ponúka dlhodobý účinok. Ide o veľmi kvalitný produkt farmaceutickej spoločnosti Stiefel, ktorá sa na produkty proti nadmernému poteniu špecializuje. Takže pokiaľ potrebujete rýchlu a účinnú úľavu od nadmerného potenia, Driclor môže byť vhodným doplnkom k vyššie popísaným prírodným procedúram.

Čítané: 3851 x