Rozšírené hľadanie
Pondelok 6. Máj 2024 |
meniny má Hermína

Tréningový kurz Eyes Out

Datum: 18.06.2010

Ako prebieha medzinárodný kurz "Eyes Out", ktorý je organizovaný Hodinou H.

Viac info: o organizácii Hodina H na www.hodinah.cz

              o programe "Eyes Out" na www.tceyesout.com

Ako prebieha medzinárodné školenie Eyes out = Oči von

Občianske združenie Hodina H usporiadala medzinárodné školenie „Eyes out“ alebo „Oči von“ v Pelhřimove. „Oči von“ po celý jeden týždeň má dvadsať pracovníkov s mládežou z dvadsiatich rôznych krajín.

Projekt „Oči von“ organizuje Hodina H z Pelhřimova a je podporený programom Mládež v akcii. Počas jedného týždňa sa pracovníci s mládežou učia nové metódy, ako zviditeľniť medzinárodné projekty organizované v rámci programu Mládež v akcii. Do Českej republiky vďaka tomuto projektu zavítali zástupcovia Írska, Fínska, Švédska, Slovinska, Talianska, Estónska, Rumunska, Malty, Grécka, Slovenska, Maďarska, Turecka, Litvy, Španielska, Poľska, Francie, Nórska, Bulharska a Portugalska.

Prvý deň sa skupina zblížila, jednotliví účastníci sa lepšie spoznali a hneď sa pustili do predstavenia programu Mládež v akcii, jeho štruktúry a jednotlivých akcií. Tiež prvýkrát otvorili samotnú tému viditeľnosti a večer predstavili svoju krajinu a je treba dodať, že bolo čo poznávať, pretože do Pelhřimova prišlo celkom dvadsať zástupcov dvadsiatich krajín.

Druhý deň všetci zahájili hlbšie poznávanie viditeľnosti, že je nutné pracovať na propagácii projektu pred projektom, počas neho a aj po projekte, že treba premýšľať nad dopadom na miestnu komunitu v hostiteľskej krajine a vo všetkých ostatných miestach, odkiaľ účastníci prichádzajú. Ďalším bodom dňa bola viditeľnosť z pohľadu programu Mládež v akcii. Popoludní celá skupina začala pracovať s počítačom, najskôr upravovala fotografie a na záver všetci vytvorili video z fotografií. Druhý večer dali všetci hlavy dohromady a vymysleli spôsob, akým vykonajú dopad na miestnu komunitu v Prahe.

Tretí deň programu teda prišiel a celá medzinárodná skupina sa vydala na výlet do Prahy. Samozrejme nešlo iba o turistickú návštevu, istým spôsobom šlo o ďalší pracovný deň. Všetci spoločne predviedli na verejnosti počas cesty z Pražského hradu až na Václavské námestie dopad na miestnu komunitu, ktorý si pripravili predošlú noc. A jak to dopadlo môžete vidieť na servery Youtube na internete.

Informácie o projekte nájdete na webových stránkach www.tceyesout.com a videa o dopade na miestnu komunitu v Prahe na webových stránkach www.youtube.com/user/osHodinaH. Veríme, že aj zvyšok týždňa bude produktívny a prinesie veľa nového pre pracovníkov s mládežou a propagácii programu Mládež v akcii.

Čítané: 563 x