Rozšírené hľadanie
Sobota 27. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslav

Kasína a ich história – svet pompéznosti i hravosti

Datum: 20.11.2023

Kasína majú dlhú a pestrú históriu, ktorá siaha až do starovekých čias. Vývoj hier a kasín bol ovplyvnený kultúrami i krajinami, kde herne vznikali.

Kasína a ich história – svet pompéznosti i hravosti

V súčasnosti nájdete kasína v každom meste a značná ich časť sa presúva do on-line sveta. Aj napriek fascinujúcej atmosfére a magnetizmu hry v kasínach, stávkovanie so sebou prináša určité riziká. Ako kasína vznikli a ako hrať zodpovedne?

Vznik prvého kasína ako miesta spoločenskej zábavy

Prvé moderné kasíno vzniklo v 17. storočí v talianskych Benátkach pod názvom Il Ridotto. Už od prvých dní sa stalo miestom spoločenskej zábavy a stretnutí hornej vrstvy Benátčanov. Taliani pristupovali k hre úplne odlišne ako je tomu v súčasnosti. Kasíno malo dokonca sociálny podtón, keďže sa časť zisku využívala na udržiavanie komunikácií a verejných budov. Pred vznikom prvého oficiálneho kasína nebola hra v krajine regulovaná. Vďaka vytvoreniu centra hier dostal štát kasína pod kontrolu. Zároveň sa kasína stali lákadlom pre turistov z celého sveta. Tieto dva faktory prispeli k ekonomickej prosperite nielen Benátok. Ak aj vás láka svet hry, nemusíte chodiť až do Talianska. Veľkú popularitu získava on-line hranie na stavkova-kancelaria.com.

Súčasnosť a luxusné komplexy ako spojenie hry a relaxu

V súčasnosti sú najväčšie a najluxusnejšie kasína nielen centrom hrania, ale tiež relaxu. Mnohé kasína tvoria komplexy s ubytovaním, kúpeľmi alebo nákupným centrom. Niektoré sú dokonca centrami vzdelávania. Ak radi cestujete, môžete navštíviť tieto najluxusnejšie kasína sveta.

  • Macao, kasíno The Venetian – najväčšie kasíno sveta, do ktorého by sa zmestilo 50 futbalových ihrísk. Okrem herného priestoru si môžete vychutnať luxusné ubytovanie v 3000 hotelových izbách. Interiér kasína je inšpirovaný pôvodným talianskym kasínom a Benátkami. V areály sa môžete plaviť na gondolách po umelo vytvorených kanáloch. Keď vás hra začne nudiť, vychutnajte si gastronomické zážitky v 30 reštauráciách alebo sa zrelaxujte vo wellness centre.
  • Singapur, kasíno Marina Bay Sands – atypické kasíno s architektúrou troch veží spojených parkom a bazénom. V tomto kasíne je možné si zahrať stolové hry, automaty i obľúbený poker. Ubytovanie je zabezpečené v špičkových izbách a apartmánoch. Po hre veľa hostí využíva nielen wellnes služby, ale tiež bazény s nádherným výhľadom na celé mesto.
  • Las Vegas, MGM Grand – mesto hriechu a hazardu sa pýši najväčším kasínom v USA. Nikdy nekončiaci nočný život láka turistov z celého sveta, aby si zahrali na automatoch alebo vyskúšali šťastie v kockách. Ubytovaní môžete byť v elegantných izbách s výhľadom na slávnu ulicu Las Vegas Strip. Okrem hazardných hier si návštevníci vychutnávajú svetovú kuchyňu v rôznych reštauráciách, zúčastňujú sa show svetoznámych komikov a koncertov slávnych spevákov, relaxujú v bazénoch alebo nakupujú v obchodných komplexoch.

Aby hra bola len hrou a zábavou, ktorá vyvoláva príjemné emócie

Predísť negatívnym dôsledkom stávkovania a hry v kasíne sa dá jedine zodpovedným prístupom k hre. Zásady zodpovednej hry sú jednoduché – vyhraďte si konkrétny čas na hru, stanovte si finančný limit a hru neberte ako prostriedok zbohatnutia, ale len ako spestrenie voľného času. Je tiež dôležité aby ste boli schopní rozpoznať príznaky problematického stávkovania a v prípade problémov vyhľadali pomoc včas. Ak vám stávkovanie prerastie cez hlavu, existujú psychologické centrá a podporné skupiny, ktoré poskytujú odbornú pomoc. Osoby postihnuté závislosťou od hazardu by nemali váhať túto podporu vyhľadať, pretože nezodpovedná hra zničila už veľa životov a rozbila veľa rodín.

 

 

 

Gabriela Kudláčová – senior copywriter

 

 

Čítané: 1295 x