Rozšírené hľadanie
Pondelok 6. Máj 2024 |
meniny má Hermína

Cielené školenia cestovného ruchu

Datum: 25.08.2010

Projekt „Cielené školenia, kurzy a tvorba spoločných marketingových produktov - podpora rastu cestovného ruchu v cezhraničných regiónoch.“ uviedol do praxe podporu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod vedenám veduceho partnera Bojniciensis - občianske združenie.

Operačný program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika - Česká republika 2007 – 2013, priniesol do života ďalší užitočný projekt. V rámci tohto programu spoločne slovenské a české neziskové subjekty realizujú projekt na podporu rozvoja cezhraničného cestovného ruchu pod názvom „Cielené školenia, kurzy a tvorba spoločných marketingových produktov - podpora rastu cestovného ruchu v cezhraničných regiónoch.“

            Hlavným cieľom projektu je prostredníctvom svojich aktivít zvýšiť výkonnosť služieb v oblasti turizmu v prihraničných regiónoch. Ciele projektu navazujú na potreby zintenzívniť cestovný ruch v cezhraničnej slovensko-moravskej oblasti, ktorá pokrýva Žilinský, Trenčiansky, Nitriansky, Juhomoravský, Zlínsky a Severomoravský kraj.

            Vedúci partner  Bojniciensis občianske združenie a hlavný cezhraničný partner Región Slovácko – sdružení pro rozvoj cestovního ruchu, vytvorili pre účely tohto projektu tímové partnerstvo.

            Projekt má zámer pomôct prevádzkovateľom a poskytovateľom produktov cestovného ruchu zvýšiť pripravenosť ľudských zdrojov na kvalitnejšie poskytovanie služieb.

            Prihraničné oblasti moravských a slovenských krajov sú vhodné na cestovných ruch s pohostinnými obyvateľmi, kulturnymi, prírodnými a športovými zaujímavosťami.

            V súčasnosti tieto regiony disponujú už kvalitnejšou a rozvinutejšou infraštrukturou pre ponuky v oblasti turizmu. Samotná existencia infraštruktury však nie je dostatočnu podmienkov pre další rozvoj cestovního ruchu v týchto oblastiach.

            V rámci projektu sa realizujú cielené školenia a kurzy v 13 obsahových témach, ktoré sú orientované pre praktickú výmenu poznatkov a informácií z oblastí  hotelových a gastronomických služieb, incentívnu a kongresovú turistiku, voľnočasové a wellness aktivity, ako aj podujatia a eventy.

            Projekt ma za cieľ napomocť pri prezentácií produktov zahraničnom trhu cestovného ruchu.

 

Čítané: 448 x