Rozšírené hľadanie
Utorok 7. Máj 2024 |
meniny má Monika

Samsonite oslavuje storočnicu a boduje u zákazníkov

Datum: 25.05.2010

Celosvetovo známy výrobca kufrov prvotriednej kvality Samsonite oslavuje výročie uvedenia svojej značky na trh. Pri tejto príležitosti predstavuje svetu kolekciu kufrov Cosmolite, v ktorej sa spája štýlový dizajn a nadštandardná kvalita.

Sto rokov úspechu Samsonite odštartovalo v roku 1910, keď Jesse Schwayder so svojou rodinou v americkom Denveri v štáte Colorado začal s výrobou kufrov. Za cieľ si dali, aby kufre z ich dielne odolávali všetkým vplyvom prostredia a aby boli rovnako silné ako biblický Samson. Prvoradým kritériom sa stala vysoká kvalita v zmysle filozofie "Rob druhým to, čo chceš aby oni robili tebe" a zanedlho sa výrobky tejto značky stali tak známe, že ich začala používať americká armáda...Počas nasledujúcich 99 rokoch aj naďalej získavali a udržiavali si kufre Samsonite u skúsených cestovateľov povesť kvalitnej batožiny. Dnes patria produkty tejto značky k neodmysliteľnej výbave každého správneho cestovateľa a svojim širokým portfóliom oslovujú všetky generácie. 

Nadčasový kufor valcuje Európu

Pri príležitosti významného míľnika v histórii značky Samsonite uviedla spoločnosť na trh štýlovú kolekciu cestovnej batožiny Cosmolite. Nevšednosť kolekcie spočíva v tom, že kombinuje renomovanú pevnosť výrobkov Samsonite spolu s ohromnou ľahkosťou. Produktová rada Cosmolite sa stala najpredávanejšou v rámci Európy, no teší sa veľkej obľube na celom svete. Inovatívna vrstviaca technika Curv®, použitá pri výrobe kufrov tejto rady predstavuje jeden z najpevnejších, najľahších a najviac odolných obalov voči poškrabaniu aké sú momentálne k dispozícii. Technika Curv® je používaná pri výrobe lyží, nepriestrelných viest, korčúľ a podobne.  Curv® je registrovaná ochranná známka spoločnosti Propex Fabrics z Nemecka. Samotný tvar a proces výroby tejto série je patentovaný spoločnosťou Samsonite.

Nevšedný dizajn v spojení so špičkovou kvalitou

Cosmolite je špeciálne tvarovaný dizajn, inšpirovaný tvarom mušle, čo mu dodáva elegantný vzhľad. Použitie Curv® technológie zase zabezpečuje neobyčajnú pevnosť, nárazu vzdornosť a pružnosť celej konštrukcie kufra. Cosmolite rada medzi konkurenčnými výrobkami vyniká neobyčajne dlhou životnosťou. Jej kvalita bola preverovaná viacerými testami odolnosti. Komponenty, ako sú zipsy, gombíky a podobne tiež dostali zabrať pri náročných testoch odolnosti. Kufre boli testované napríklad na teplotné výkyvy, a podrobili sa aj tzv. bubnovému testu, pri ktorom bol kufor umiestnený do veľkého bubna plného kovových a drevených prekážok. V 50 cykloch bol následne vo vysokej rýchlosti vystavený vplyvu týchto prekážok, ktoré v podstate simulujú cestu, ktorú kufor bežne prejde počas manipulácie pri leteckej preprave. „Strávili sme 5 rokov výskumom, projektovaním a vývojom Cosmolite. Našim cieľom bolo vyrobiť kufor pre častých cestovateľov, ktorí vyžadujú inováciu a ľahkú batožinu“, vysvetľuje filozofiu značky Erik Sijmons, dizajnový manažér Samsonite pre Európu.

Dnes je už isté, že sa to spoločnosti podarilo. Cosmolite dizajn znamená neprekonateľnú pevnosť a ľahkosť. Svojou funkčnosťou spĺňa  s noblesou aj tie najnáročnejšie požiadavky cestujúcich po celom svete.

Najdôležitejšie výhody kufrov série Cosmolite:

  • nevšedná ľahkosť materiálov
  • pružnosť a odolnosť zabezpečená technológiou Curv®
  • nadčasový dizajn
  • praktickosť prevedenia
  • stabilita zaručená štyrmi kolieskami umiestnenými vo všetkých rohoch
  • zámok, ktorý v prípade prehliadky nie je potrebné znehodnotiť
  • prispôsobiteľná rukovať
  • precízne vyhotovenie detailov
  • servisné strediská dostupné po celom svete

Na Slovensku je obchodným a servisným strediskom pre značku Samsonite spoločnosť Samdex s.r.o. Viac informácií môžete získať na: info@samdex.sk, www.samdex.sk

Čítané: 547 x