Rozšírené hľadanie
Štvrtok 2. Máj 2024 |
meniny má Žigmund
Amsterdam dáva turistom šokujúci test: Chceli by ste si kúpiť kokaín?

30.04.2024 14:16 Amsterdam v priebehu rokov vyskúšal rôzne spôsoby, ako potlačiť nepríjemný cestovný ruch, od odstrašujúcej kampane zameranej na turistov vyhľadávajúcich alkohol, drogy a sex, cez zákaz fajčenia marihuany na verejnosti v centre metropoly až po zatváraciu dobu barov o druhej ráno. Teraz sa rozhodol pre nový prístup, a to s využitím online kvízu, ktorého cieľom je odradiť tých, ktorí chcú navštíviť historické mesto kvôli niečomu inému ako tulipánom a karamelovým vafliam, napísal denník The Guardian.

Dubaj začína s výstavbou nového letiskového terminálu, bude najväčší na svete

30.04.2024 14:16 Dubaj v nedeľu oznámil, že začal s výstavbou nového terminálu na medzinárodnom letisku Al Maktoum, ktoré sa tak stane najväčším na svete. Náklady na projekt sa odhadujú na takmer 35 miliárd USD . TASR o tom informuje na základe správ AP a AFP.

Architektonická súťaž na toalety pri Chate pod Rysmi pozná víťaza

30.04.2024 04:00 Ikonickú drevenú latrínu pri Chate pod Rysmi vo Vysokých Tatrách, ktorú vlani zničila víchrica, nahradia nové ekologické toalety. Ochranári spolu s aktivistami, odbornou porotou a ďalšími partnermi v týchto dňoch ukončili architektonickú súťaž a vybrali víťaza. Informoval o tom turistický klub Hikemates na sociálnej sieti s tým, že napokon zvíťazil návrh od architektov z ateliéru "ô".

Päť top pláží Turecka: Vyberte si to najlepšie pre vašu letnú dovolenku

29.04.2024 16:45 V posledných rokoch patrí Turecko k top dovolenkovým destináciám Slovákov. Boduje najmä vďaka skvelým cenám, výbornému jedlu, pútavej histórii aj plážam. Tieto patria k najkrajším.

Na Filipínach kvôli horúčave zavreli školy, v Barme namerali cez 48 stupňov Celzia

29.04.2024 16:45 Filipínska vláda dnes nariadila štátnym školám, aby kvôli pokračujúcim horúčavám prešli v nasledujúcich dňoch na dištančnú výučbu. Horúčavy totiž v triedach spôsobujú nebezpečné podmienky. Pocitové teploty na súostroví už niekoľko dní prekračujú 40 stupňov Celzia. V Barme zaznamenali v nedeľu najvyššiu aprílovú teplotu v histórii meraní, a to 48,2 stupňa Celzia.

Poľský turista kvôli fotke porušil zákaz: Poriadne mastná pokuta!

29.04.2024 16:45 Turista z Poľska pri návšteve nórskeho arktického súostrovia Špicbergy dostal pokutu cez 1100 dolárov za to, že sa priblížil k mrožovi. Na Špicbergoch platí prísny zákaz približovať sa k voľne žijúcej zveri. Incident sa stal neďaleko Longyearbyenu, najsevernejšie položenom mestečku na svete s viac ako 1000 stálych obyvateľov. Miestni upovedomili úrady, keď si všimli, ako sa turista snaží dostať k mrožovi po ľadovej kryhe.

Jediný obraz van Gogha v Poľsku je vystavený v kostole

29.04.2024 16:45 V kostole vo varšavskej štvrti Wilanow sa dá vidieť obraz zvaný "Dedinské chalupy medzi stromami", čo je jediný obraz Vincenta van Gogha v poľských zbierkach, uviedla televízia TVN 24 na svojom webe. Pravosť diela po starostlivom skúmaní potvrdili experti z maliarovho múzea v Amsterdame, dodala stanica.

V Bratislave sa bude konať Mirror Hospitality Expo: Predstaví najlepších barmanov aj výnimočné drinky

29.04.2024 06:00 Mirror Hospitality Expo, popredná stredoeurópska barová show, sa od 7. do 8. mája 2024 po druhýkrát vracia do hotela Radisson Blu Carlton v srdci Bratislavy. Toto dvojdňové podujatie ponúka starostlivo vybranú kombináciu vzdelávacích workshopov vrátane seminárov, masterclasses, prehliadok lokálnych slovenských značiek a ochutnávok jedál a nápojov.

Cikádová apokalypsa: USA čaká najväčšia invázia za desaťročia, môžu ich byť bilióny

29.04.2024 06:00 Východnú polovicu Spojených štátov pravdepodobne v nadchádzajúcich týždňoch zaplavia bilióny cikád. Prvýkrát po viac ako 200 rokoch sa tam v rovnakom roku vyroja dve potomstvá, ktoré sa vracajú v 13- a 17-ročných cykloch. Podľa agentúry AP sa čaká invázia hmyzu s ohlušujúcim cvrkotom, akú Američania nezažili po desaťročia.

OBRAZOM z Japonska: Lúky pokryli úžasné kvetinové koberce, toto je najkrajšia podoba jari

28.04.2024 17:30 Jar je pre mnohých absolútne najkrajším obdobím v roku. Keď sa príroda konečne zobudí zo zimného spánku, obdaruje svet tak farebnou a voňavou krásou, že sa jej nebudete vedieť nabažiť. Desaťtisíce ľudí láka v tomto období aj park Hitsujiyama v meste Chichibu.

Pravda, alebo mýtus? Odborník sa pozrel na 8 obľúbených rád, ako ušetriť na letenke

28.04.2024 07:01 Fanúšikovia cestovania sa často stretávajú s rôznymi fámami o tom, ako kúpiť letenky za tú najvýhodnejšiu cenu. Mnohé z nich sú však len mýty, ktoré nemajú oporu v realite. Či sa algoritmy naozaj snažia oklamať kupujúceho a či sa oplatí použiť anonymný režim na nákup letov, na to sme sa opýtali sprostredkovateľa a predajcu cestovných leteniek Kiwi.com.

V Čachticiach zrekonštruovali Draškovičov kaštieľ, bude slúžiť ako múzeum

27.04.2024 20:16 Draškovičov kaštieľ v Čachticiach prešiel rozsiahlou obnovou. Slúžiť bude nielen ako múzeum s viacerými novými expozíciami, ale i ako kultúrno-kreatívne centrum. Národnú kultúrnu pamiatku po rekonštrukcii slávnostne otvorili v pondelok, pre verejnosť ju sprístupnia od 1. mája.

Najväčšie cylindrické akvárium sveta sa pretrhlo, nahradí ho úžasná záhrada

27.04.2024 20:16 Berlínsky hotel Radisson Blu, kde sa pred vyše rokom pretrhlo obrovské akvárium, buduje namiesto neho vertikálnu záhradu. TASR prevzala informácie z tlačovej agentúry DPA.

Filipínsky Tádž Mahal: K najkrajším stavbám súostrovia patrí pamiatka na zosnulú ženu

27.04.2024 09:45 Láska hýbe svetom. Viedli sa kvôli nej vojny, inšpirovala obrovské množstvo umeleckých diel a svoju stopu zanechala aj na podobe miest či dedín. Najznámejším chrámom lásky je indický Tádž Mahal, unikátnu stavbu s nesmierne romantickým príbehom však nájdeme aj na Filipínach.

Na Zamagurí obnovili Červený Kláštor, približuje aj Lietajúceho Cypriána

26.04.2024 23:00 Obnovu kartuziánskeho kláštora na Zamagurí ukončili, čoskoro ho sprístupnia verejnosti. Generálny riaditeľ Pamiatkového úradu SR Pavol Ižvolt vo štvrtok na tlačovej konferencii pri príležitosti ukončenia projektu uviedol, že rekonštrukcia časti komplexu v Červenom Kláštore prebiehala viac ako štyri roky. Návštevníci ho budú môcť prvýkrát vidieť v sobotu 27. apríla počas dňa otvorených dverí.