Rozšírené hľadanie
Piatok 17. Máj 2024 |
meniny má Gizela
Nekrológ Slim Shadyho: Fanúšikovia nikdy nezabudnú na kontroverzného rapera

16.05.2024 20:15 V detroitských novinách bol tento týždeň zverejnený netradičný nekrológ, venovaný Slim Shadymu, ktorý je alter egom rapera Eminema. Nekrológ vzdáva hold kariére kontroverzného rapera, podľa ktorého bude pomenovaný pripravovaný album The Death of Slim Shady. Eminemov 12. album vyjde v priebehu tohto roka. Presný dátum ešte nie je známy.

Katarína Knechtová sa fanúšikom predstaví na piatich exkluzívnych koncertoch Svety Tour 2024

16.05.2024 20:15 Speváčka a skladateľka Katarína Knechtová vyráža na exkluzívne turné. Jedna z našich najlepších speváčok predstaví svoje autorské skladby v špeciálnych úpravách a hudobnom prevedení tak, ako ste ich doteraz ešte nikdy nezažili. Na piatich exkluzívnych koncertoch od Bratislavy až po Prešov prinesie Katka originálne pódium, ktoré sa aktuálne vyrába v Londýne. Príďte zažiť atmosféru výnimočných Svetov Katky Knechtovej a nechajte ich prepojiť s tými vašimi.

Kašlite na recenzie: Back to Black o Amy Winehouse nie je zlý film. Len nevieme, či netápe v tme

16.05.2024 20:15 Jeden z najsmutnejších príbehov novodobej histórie populárnej hudby pozná publikum za posledných dvadsať rokov dvojako. Najprv sme boli svedkami verzie "naživo" a po smrti extrémne talentovanej speváčky doplnili kontext dokumenty. Nový film, tentokrát hraný, vyzerá byť navyše, ale snaží sa doložiť tretí rozmer – pohľad Amy Winehouse.

Zayn Malik vydá country album. Nechce však byť porovnávaný s Beyoncé

16.05.2024 20:15 Očakávaný album Zayna Malika sa vychádza už zajtra 17. mája. Nahrávka Room Under the Stairs bude ovplyvnená žánrom country. Spevák ale upozorňuje na to, že vznikal prirodzene a nejde o prispôsobovanie sa aktuálnym hudobným trendom. Obáva sa ale porovnávania s Beyoncé a špekulácií ohľadom prvoplánu.

Na český trh vstupujem s veľkou pokorou, priznáva Filip Jančík. Fanúšikovia by ho radi videli v O2 aréne

16.05.2024 20:15 Širokou verejnosťou najžiadanejší a najznámejší slovenský huslista Filip Jančík má čerstvo za sebou sériu úspešných koncertov v Českej republike. Tamojšie publikum potešil tento rok už dvakrát, keď od februára do polovice mája odohral počas dvoch koncertných šnúr v deviatich mestách dovedna štrnásť vystúpení.

Tradičné nástroje z Ukrajiny aj tanečné beaty: Onuka zahrá už túto nedeľu v Bratislave!

16.05.2024 20:15 Pred pár rokmi si podmanili svet netradičným spojením elektroniky a tradičnej hudby z Ukrajiny. Potom prišla vojna, ktorá zmarila všetky ich sny a nádeje, a uvrhla ukrajinský národ do ťažkej každodennej reality. No pokiaľ sú stále napojení na dedičstvo svojich predkov, má pre nich stále význam tvoriť a hrať.

Mimo radar: Islandskí Kiasmos vstávajú z popola albumom, ktorý vás vystrelí z ponožiek

16.05.2024 09:15 Možno poznáte ich mená, možno aj ich sólovú tvorbu. Ale poznáte ich ako duo? Spriatelení hudobníci zo susedných islandských ostrovov, Ólafur Arnalds a Janus Rasmussen, vydali v roku 2014 eponymný debutový album, ktorý predstavovali predovšetkým naživo v rámci svojich jedinečných vystúpení. V priebehu ďalších rokov nahrali tri EP nahrávky, no následne ich pohltili sólové počiny a spoločný projekt Kiasmos bol niekoľko rokov nečinný. No teraz hlásia svoj návrat.

Festival Atmosféra zverejnil hudobný program. V Hontianskych Nemciach vystúpia prvýkrát aj zahraničné mená

15.05.2024 21:45 Atmosféra rozvíri tuzemské festivalové vody už po dvanásty raz. Aktuálny ročník prinesie silný line-up nielen zo Slovenska a Českej republiky. Po prvýkrát do Hontianskych Nemiec zavítajú aj interpreti z Veľkej Británie. Na čo sa môžu návštevníci tešiť tento rok?

Zo Sepultury do Slipknot: Bubeník Eloy Casagrande vysvetlil svoje rozhodnutie

15.05.2024 21:45 Koncom minulého roka sa kapela Slipknot rozlúčila s bubeníkom Jayom Weinbergom, pričom v oficiálnom vyhlásení hovorila o "kreatívnom rozhodnutí" a snahe "vyvíjať sa". V apríli sa fanúšikovia metalových legiend dočkali nového mena. Novým bubeníkom sa stal Eloy Casagrande, ktorý dovtedy pôsobil v brazílskej Sepulture.

Dilemma prichádza s neromantickým klipom k novinke Romantika

15.05.2024 21:45 Kapela Dilemma predstavuje svoj prvý singel Romantika z očakávaného albumu Dilemma. Tento ironický hymnus na lásku ponúka autentický pohľad na vzťahovú dynamiku od najžiarivejších až po najtemnejšie aspekty partnerských vzťahov podčiarknutý pútavým videoklipom.

Lauren Mayberry z Chvrches čelí už desaťročie obťažovaniu v online priestore

15.05.2024 21:45 BBC Radio 6 Music spustilo novú iniciatívu s názvom Change The Tune, ktorá sa venuje problematike deepfakes. Jednou z umelkýň, ktorá sa otvorene podelila o svoj príbeh a tiež o skúsenosti s online obťažovaním a zneužívaním, bola speváčka, skladateľka a frontmanka Chvrches Lauren Mayberry.

Jean-Michel Jarre sa stal počas návštevy Bratislavy prvým držiteľom Špeciálnej Ceny SOZA

15.05.2024 21:45 Slovenský ochranný zväz autorský pre práva k hudobným dielam udelil francúzskemu hudobníkovi a skladateľovi Jean-Michelovi Jarreovi Špeciálnu Cenu SOZA za celoživotný prínos v oblasti ochrany autorských práv. Odovzdanie ocenenia sa uskutočnilo v pondelok 13. mája v Bratislave v podvečerných hodinách.

Lukáš Kovalčík prichádza s optimistickým singlom Retro

15.05.2024 21:45 Slovenský indie hudobník Lukáš Kovalčík prichádza s novým optimistickým singlom Retro, ktorým sa po debutovom inštrumentálnom EP Outsider naplno vracia na nezávislú scénu. Novinka, v ktorej hosťuje aj mladá speváčka Emma Llure, bola nahrávaná v bratislavskom štúdiu Lososound.

Takto ste Celeste Buckingham ešte nepočuli: Tanečný remix skladby Drive dotvára videoklip v sci-fi štýle

15.05.2024 21:45 Už viac než tri roky je pre speváčku a skladateľku Celeste Buckingham domovom Madeira. Slnkom zaliate súostrovie v Atlantickom oceáne jej prinieslo tiež množstvo tvorivých impulzov. Jeden z nich pretavila aj do aktuálnej novinky – remixu skladby Drive.

Kto si myslím, že som? Pýtal sa sám seba Brian May deň pred bratislavským vystúpením

15.05.2024 09:45 Otvárací koncert vedecko-hudobného festivalu Starmus pritiahol v nedeľu večer pozornosť celého sveta. K odhadovaným 30 000 návštevníkov areálu bratislavskej Inecheby sa v online priestore pridalo nespočetné množstvo divákov z celého sveta, ktorí sledovali vystúpenie Jeana-Michela Jarra a Briana Maya.

Následujúci mesiac