Rozšírené hľadanie
Nedeľa 19. Máj 2024 |
meniny má Gertrúda
Náhla mozgová príhoda sa týka aj mladších ročníkov a nevyhýba sa ani známym ľuďom: Jej príznaky pritom viete rozoznať - len to musíte urobiť včas

29.02.2024 16:15 Náhla mozgová príhoda sa týka aj mladších ročníkov a nevyhýba sa ani známym ľuďom: Jej príznaky pritom viete rozoznať - len to musíte urobiť včas. Viete ju spoznať? Ak nie, naučte sa to s nami. V týchto dňoch totiž obletela slovenskú verejnosť smutná správa o smrti len 47-ročnej obľúbenej logopedičky a tvári relácie Rapotáčik, ktorá učila deti správnej reči, pričom podľa dostupných informácií za tým stojí náhla mozgová príhoda. Odborníci potvrdzujú, že príznaky mozgovej príhody často ignorujeme.

Čím viac súrodencov, tým horšie mentálne zdravie u tínedžerov? Nová štúdia priniesla zaujímavé výsledky o veľkých rodinách

29.02.2024 16:15 Čím viac súrodencov, tým horšie mentálne zdravie u tínedžerov? Nová štúdia priniesla zaujímavé výsledky o veľkých rodinách. A hoci záleží na viacerých faktoroch a premenných, dáta z analýz hovoria jasne. Decká v puberte, ktoré pochádzajú z veľkých rodín, vykazovali horšie mentálne zdravie, než deti z rodín s menším počtom súrodencov, prípadne jedným alebo žiadnym. Ako to je u vás?

Stále len spinká? Ako zvládnuť dojčenie spavého bábätka

29.02.2024 16:15 Stále len spinká? Ako zvládnuť dojčenie spavého bábätka. Ktorá z mamičiek by netúžila po bábätku, ktoré krásne a dlho spinká? Na jednu stranu je naozaj skvelé, ak dieťatko dobre spí. Na druhú stranu však príliš spavé bábätko nemusí byť až takou výhrou, pretože za tým môže byť viacero problémov.

Dnes oslavuje meniny Radomír, aký je význam tohto mena? Zaujímavosti, ktoré treba vedieť

29.02.2024 16:15 Dnes oslavuje meniny Radomír, aký je význam tohto mena? Zaujímavosti, ktoré treba vedieť. Čo by ste o tomto mene mali vedieť, ak sa vám páči, a premýšľate nad takým menom pre svoje dieťatko, alebo sa tak voláte?

Nezhody v toľko deťmi milovanom svete: Spievanka a Zahrajko si cez Facebook posielajú otvorené odkazy, ktoré až príliš odhaľujú ich rozhádané vzťahy

28.02.2024 20:15 Nezhody v toľko deťmi milovanom svete: Spievanka a Zahrajko si cez Facebook posielajú otvorené odkazy, ktoré až príliš odhaľujú ich rozhádané vzťahy. Naozaj nepríjemné a až príliš osobné odkazy kolujú dnes sociálnymi sieťami. Čo na to rodičia?

Viete, že Duna je v mnohom aj o výchove: Ten príbeh v sebe nesie naozaj silné myšlienky - toto všetko nás môže naučiť

28.02.2024 20:15 Viete, že Duna je v mnohom aj o výchove: Ten príbeh v sebe nesie naozaj silné myšlienky - toto všetko nás môže naučiť. Čo všetko nás môže Duna naučiť o výchove? Z filmu i knihy si odnesiete nielen skvelý zážitok, ale aj tieto mnohé silné myšlienky.

7 vecí, ktoré by ste mali povedať svojmu gynekológovi

28.02.2024 20:15 7 vecí, ktoré by ste mali povedať svojmu gynekológovi. Návšteva gynekológa je, žiaľ, ešte stále považovaná za trápny zážitok, ktorému sa ženy často snažia vyhnúť a obávajú sa.

Dnes oslavuje meniny Zlatica, aký je význam tohto mena? Zaujímavosti, ktoré treba vedieť

28.02.2024 20:15 Dnes oslavuje meniny Zlatica, aký je význam tohto mena? Zaujímavosti, ktoré treba vedieť. Čo by ste o tomto mene mali vedieť, ak sa vám páči, a premýšľate nad takým menom pre svoje dieťatko, alebo sa tak voláte?

Blog Jara Bekra: Čo vám ako prvé napadne, ak sa povie „rovnosť“?

28.02.2024 10:15 Blog Jara Bekra: Čo vám ako prvé napadne, ak sa povie „rovnosť“?. Prinášame vám druhý diel pravidelného blogu Jara Bekra, ktorý nájdete exkluzívne len ako užívateľ služby Aktuality Navyše. Dnes s názvom Rovnosť...

Po 40tke sa stala štvornásobnou mamičkou: Dočkala sa po troch synoch dievčatka?

28.02.2024 10:15 Po 40tke sa stala štvornásobnou mamičkou: Dočkala sa po troch synoch dievčatka?. Šťastná mamička sa pochválila nádherbou novinkou prostredníctvom krásnej fotografie, pozrite sa:

Ako logopedička svoju prácu i deti milovala, rodičom radila: Pre správnu reč je dôležité naučiť deti čo najskôr najmä tieto veci, pripomínala Lucka Palugyayová

28.02.2024 10:15 Ako logopedička svoju prácu i deti milovala, rodičom radila: Pre správnu reč je dôležité naučiť deti čo najskôr najmä tieto veci, pripomínala Lucka Palugyayová. Nečakaná smrť známej logopedičky PhDr. Lucie Palugyayovej zasiahla nielen jej najbližších, rodinu, ale aj rodičov a deti.

Kritika, kontrola, ja to viem lepšie? 7 chýb, ktorými rodičia sabotujú konverzáciu so svojimi - často už aj dospelými deťmi

28.02.2024 10:15 Kritika, kontrola, ja to viem lepšie? 7 chýb, ktorými rodičia sabotujú konverzáciu so svojimi - často už aj dospelými deťmi. Ak ste rodič dospelého dieťaťa, ktoré považujete za neposlušné, alebo naopak dospelé dieťa s komplikovaným vzťahom s rodičom, tento článok vám odpovie na otázku, kde v komunikácií vznikol problém.

Ako používate bezpečnostné pásy v aute? Pri zapínaní robí každý z nás stále tieto chyby

28.02.2024 10:15 Ako používate bezpečnostné pásy v aute? Pri zapínaní robí každý z nás stále tieto chyby. Bezpečnostné pásy si v aute zapíname každý deň a príliš nad tým nepremýšľame. Ak sa však pri zapínaní bezpečnostného pásu vyhnete niekoľkým malým chybám, máte v prípade nehody väčšiu šancu.

Ako logopedička svoju prácu i deti milovala, rodičom vždy pomohla: Aj tieto dôležité rady tu po sebe zanechala Lucka Palugyayová...

28.02.2024 00:30 Ako logopedička svoju prácu i deti milovala, rodičom vždy pomohla: Aj tieto dôležité rady tu po sebe zanechala Lucka Palugyayová.... Nečakaná smrť známej logopedičky PhDr. Lucie Palugyayovej zasiahla nielen jej najbližších, rodinu, ale aj rodičov a deti.

Dvojnásobná mamina bez problémov priznáva, že máva dni, kedy myslí aj na seba a svojich priateľov: Keď od manžela dostane priepustku, uteká na diskotéku...

28.02.2024 00:30 Dvojnásobná mamina bez problémov priznáva, že máva dni, kedy myslí aj na seba a svojich priateľov: Keď od manžela dostane priepustku, uteká na diskotéku.... Komička, no predovšetkým mama. Zuzana Kubovčíková Šebová stíha rodinu, domácnosť aj prácu. Sama ale priznala, že občas potrebuje vypnúť. My sme Zuzku stretli a vyspovedali na otvorení zábavno-vzdelávacieho parku Šmolkovia Magický svet :