Rozšírené hľadanie
Piatok 24. Máj 2024 |
meniny má Ela
Peter Dobai Quintet – byť hlavou v oblakoch

22.05.2024 18:15 Head In The Clouds – nový album slovenského saxofonistu Petra Dobaia a jeho medzinárodného kvinteta – vyšiel 2 mája na všetkých streamovacích platformách. Obsahuje päť originálnych skladieb a dva štandardy. Podporiť jeho vydanie na fyzických nosičoch môžete prostredníctvom crowdfundingovej kampane na Donio.sk Peter Dobai absolvoval Bratislavské konzervatórium so silným záujmom o jazzovú hudbu ešte  predtým než sa presťahoval  Čítané: (1)

Viac ako päťdesiat rokov na vrchole – Rod Stewart zahrá po prvýkrát v Bratislave

21.05.2024 02:15 Ďalšia osobnosť zo svetovej populárnej hudby zavíta do Bratislavy. Škótsky spevák Rod Stewart vystúpi 22. mája na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu. Na koncerte sa predstaví ako vynikajúci spevák, autor množstva hitov, člen Rockandrollovej siene slávy, aj ako veľký futbalový fanúšik. Jedným zo symbolom škótskej identity sa stal spevák Rod Stewart. Fandí Celticu Glasgow, má vlastnú  Čítané: (1)

QAALM a ich atmosférické black metalové plochy

21.05.2024 02:15 QAALM z Los Angeles križujú atmosférický black metal s progresívnym rockom na ich debutovom EP First Light Ot The Last Dawn, ktorý vyjde 21. júna u Hypaethral Records. Čítané: (1)

Psychedelický aj experimentálny Ora Cogan z Kanady

21.05.2024 02:15 Nezvyčajné prepojenie post punku a psychedelického rocku zahalené v experimentálnom pesničkárstve – kanadský spevák Ora Cogan na jeho novom albume Formless, ktorý vyjde 31. mája u Prism Tongue. Čítané: (1)

Obrazotvorná hudba od londýnskeho dua Kessoncoda

21.05.2024 02:15 Londýnske duo Kessoncoda, ktoré tvoria Tom Sunney a Filip Sowa , hrá akustickú aj elektronickú hudbu s prvkami rocku, ambientu, breakbeatu a filmovej hudby – debutujú s nahrávkou Outerstate. Čítané: (1)

Fallgrapp aj Nina Kohout ukážu slovenský folklór v elektronickom svetle na Viva Musica!

19.05.2024 10:15 Ďalšími potvrdenými účinkujúcimi dvadsiateho ročníka Viva Musica! bude skupina Fallgrapp pod vedením Jureša Líšku a Nina Kohout. Viva Musica! podporuje slovenskú hudbu aj mimo žánrových konvencií vážnej hudby. Obidve potvrdené mená sa vymykajú z bežného škatuľkovania: Jureš Líška sa v projekte Fallgrapp venuje prepojenie slovenského folklóru s elektronickou hudbou. Nina Kohout zase nápevy zo strednej  Čítané: (1)