Rozšírené hľadanie
Štvrtok 9. Máj 2024 |
meniny má Roland
Ako môže umelá inteligencia zlepšiť váš zážitok z hrania a zvýšiť jeho bezpečnosť?

09.05.2024 17:45 Odvetvie hazardných hier bolo vždy v popredí pri zavádzaní najnovších technológií a inovácií. Tradične sa prikláňa k prijímaniu akéhokoľvek priekopníckeho technologického vývoja a aj keď je tomu niekedy ťažké uveriť, v tomto smere je toto odvetvie na míle pred ostatnými. Čítané: (1)

ČR, Lešetice – bývalý pracovný tábor, židovský cintorín a osada Slivice

09.05.2024 17:45 Okolie Lešetíc je späté s ťažbou uránovej rudy, možno vás ale prekvapí aj okolitá krajina, ktorá má tiež niečo do seba. Blízko obce sa nachádza pamätník venovaný politickým väzňom a dá sa odtiaľ vyraziť aj na ďalšie zaujímavé miesta. Čítané: (1)

ČR, Stříbro – mesto baníkov aj krásnych pamiatok

09.05.2024 08:00 Stříbro je dôležitým stredovekým mestom s mnohými pamiatkami a krásnou okolitou prírodou. Tunajšie námestie obklopujú historické domy, jeho dominantou je radnica so sgrafitovou fasádou. Prejdite sa po kamennom moste cez rieku Mže a zastavte sa v kostole Všetkých svätých. Rozhodne sa ale vydajte aj do prírody. Odporúčame cestu pozdĺž rieky Mže, ale môžete dôjsť aj na Vlčiu horu či k priehrade Hracholusky.   Text a video: Matouš Vinš Čítané: (1)

Važec: Nemecký vojenský cintorín

09.05.2024 08:00 Medzi obcami Tatranská Štrba a Važec sa vedľa cesty číslo 18 rozprestiera nemecký vojenský cintorín dekorovaný úchvatnou panorámou Vysokých Tatier. Toto špecifické miesto posledného odpočinku i smutných spomienok tvoria granitové kríže, náhrobné dosky s menami vojakov, centrálny drevený kríž i kamenný potok s jazierkom a studňou. Cintorín bol vybudovaný v rokoch 1997 až 1998 a počtom pochovaných padlých vojakov je najväčším nemeckým vojenským cintorínom na Slovensku.   Text a foto: Oskár Mažgút Čítané: (1)