Rozšírené hľadanie
Pondelok 20. Máj 2024 |
meniny má Bernard
Pastva pre uši. Nové Maserati GranCabrio dostalo trojlitrový šesťvalec s výkonom 550 koní

29.02.2024 15:15 Po kupé GranTurismo sa zákazníci dočkali aj otvorenej verzie Maserati GranCabrio, ktorá preberá techniku základného modelu a pevnú plechovú strechu mení za plátennú. Do vyhradeného priestoru medzi interiérom a batožinovým priestorom ju zložíte v priebehu 14 sekúnd, za rovnaký čas ju tiež natiahnete a operovať s ňou môžete do rýchlosti 50 kilometrov za hodinu. O príjemnú jazdu s nebom nad hlavou sa postará aj štandardne dodávaný systém ohrevu vzduchu, ktorý prúdi na krky cestujúcich na predných sedadlách.

Výnimka ruší poplatok za slovenské diaľnice. Nárok má veľa ľudí, zisťuje čoraz viac Slovákov

29.02.2024 15:15 Veľa motoristov netušilo, kto presne môže požiadať o výnimku, ktorá ruší poplatok za slovenské diaľnice. Vybraných motoristov tak oslobodzuje od kupovania diaľničnej známky. Národná diaľničná spoločnosť informovala, že zaznamenala výrazný nárast záujmu o takúto možnosť, vďaka ktorej sa dajú ušetriť desiatky eur ročne. Spolu s tým diaľničiari informovali o štatistikách predaja diaľničných známok za rok 2023 vrátane rebríčka tých najobľúbenejších.

Nový Peugeot e-5008 v prvom oficiálnou videu, Francúzi nám ale zatiaľ ukázali iba interiér

29.02.2024 15:15 O novinke z francúzských dielní sme vás už informovali. Nový Peugeot e-5008 je podľa označenia evidentne elektrický, ale na úplne novej modulárnej platforme STLA Medium by sme mali takmer s istotou spoznať aj hybridné, teda benzín-elektrické verzie, podobne ako v prípade menšieho modelu 3008. Francúzi nám chystaný väčší crossover aktuálne predviedli v krátkom videu, ale zatiaľ nás nechali nahliadnuť len do interiéru. Vďaka tomu vieme, že 5008 dostane tri rady sedadiel a bude preto dostupný aj v sedemmiestnom prevedení.

SsangYong pod novým názvom KGM odhalil ďalší model, vyzerá to na Torres Coupe

29.02.2024 15:15 Kórejské KG Mobility – u nás stále známe pod značkou SsangYong – ukázalo nové SUV, ktoré by mohlo byť očakávaným modelom známym ako Torres Coupe. Firma ho predstavila „len tak, mimochodom“ v novej reklame, takže jeho technické detaily v tejto chvíli nepoznáme a samozrejme nemáme ani istotu, či nedostane vo finále úplne iné meno. Automobilka ho však pri netradičnej premiére zaparkovala vedľa štandardného Torresu, elektrickej verzie Torres EVX a odvodeného batériového konceptu pickupu O100 zo začiatku tohto roka.

Prvé Hyundai EV so športovou výbavou N Line+ je Kona

29.02.2024 15:15 Hyundai EV so športovou výbavou? Áno. Napriek tomu, že práve prebiehajú dynamické prezentácie vrcholného modelu Hyundai Ioniq 5 N, typickú športovú výbavu N Line doposiaľ žiaden Hyundai EV nemal k dispozícii. Prvá bude to Kona Electric, ktorá je zároveň najpredávanejším elektrickým modelom značky. V tejto najvyššej výbave sa môžete pripraviť na prvky, ktoré patria do motoristického športu. 

Vodičský preukaz bez skúšok a vybavený rýchlo cez internet? Pozor, šíri sa podvod

29.02.2024 05:16 Na internete sa oplatí zachovať ostražitosť. Vodičský preukaz bez skúšok a vybavený rýchlo cez internet, lákal záujemcov podozrivý inzerát. Išlo samozrejme o čistý podvod, na ktorý najnovšie upozornila slovenská polícia na svojom oficiálnom Facebooku. Nešťastníci, ktorí sa rozhodnú za takúto pseudoslužbu naozaj zaplatiť, nedostanú žiadny skutočný doklad a len prídu zbytočne o peniaze.

Nová Honda CR-V e:FCEV oficiálne. Prvý plug-in hybrid jazdí na vodík, ale nabijete ho i zo siete!

28.02.2024 19:17 Prvýkrát sme vás o vývoji novej Hondy CR-V e:FCEV informovali už koncom roka 2022. Japonci vtedy vyjadrili presvedčenie, že trh je pripravený na nový doteraz nepoznaný typ pohonu, pre ktorý vlastne zatiaľ ani nemáme presné označenie. Je to plug-in hybridný elektromobil s palivovým článkom? Alebo jednoduchšie vodíkový plug-in hybrid? Ono sa to asi časom nejako utrasie, faktom ale je, že Honda pripravila pre výstavu H2 FC EXPO Tokio sériovú verziu auta, ktoré sa už v lete začne predávať v Japonsku a Spojených štátoch.

Putin daroval diktátorovi Kim Čong-unovi luxusnú limuzínu, vyvolal incident s globálnym presahom

28.02.2024 19:17 Rusko odovzdalo severokórejskému vodcovi Kim Čong-unovi luxusnú limuzínu. Diktátor je považovaný za milovníka drahých áut. Najnovší prírastok do jeho zbierky pochádza priamo od ruského prezidenta Vladimira Putina a vyvolal medzinárodnú kritiku. Južná Kórea dar považuje za porušenie sankcií OSN. Tento krok prichádza v čase, keď severokórejský diktátor a ruský prezident rozširujú vzájomnú spoluprácu.

Apple vzdal vývoj elektromobilu! Po dekáde projekt ruší a prepúšťa, Elon Musk to už oslávil

28.02.2024 19:17 Zdá sa, že vývoj elektromobilu nakoniec nie je taká triviálna vec, ako na prvý pohľad možno vyzerá. Aktuálne si totiž na ňom vylámal zuby technologický gigant Apple, ktorý svojim zamestnancom oznámil, že po desaťročnom úsilí zastavuje projekt batériového stroja interne nazvaného Titan. Primárny problém je zrejme v tom, že jedna z najznámejších firiem na svete chcela na trh dostať plne autonómne vozidlo, lenže jeho cena by bola príliš vysoká na to, aby ho Apple mohol predávať s dostatočne vysokými maržami.

Mobilná aplikácia Orlen má aj vernostný program

28.02.2024 19:17 Mobilná aplikácia Orlen zákazníkom ponúka výhody ako vernostný program a navigáciu do vybranej čerpacej stanice. Zákazníci môžu v ORLEN aplikácii získavať body za platby pri nákupe pohonných látok, tovaru a služieb na plnohodnotných i samoobslužných čerpacích staniciach, a to v hotovosti či bezhotovostne po predložení QR kódu obsluhe. Následne si nazbierané body môžu zákazníci vymeniť za vernostné odmeny priamo na čerpacej stanici alebo u partnerov siete ORLEN.

Šrotovné pre obyvateľov veľkomesta: Dotácia 2340 eur na nové auto, staré skončí neďaleko SR

28.02.2024 19:17 V Londýna prevádzkuje samospráva zaujímavú dotačnú schému: Šrotovné pre obyvateľov veľkomesta vo výške zhruba 2340 eur môžete dostať za to, ak sa rozhodnete vymeniť svoje staré auto nespĺňajúce podmienky na vstup do zóny ultranízkych emisií, nazývanej aj skratkou ULEZ. Niektoré vozidlá odovzdané na zošrotovanie v rámci londýnskeho programu šrotovného budú pritom čoskoro poslané na Ukrajinu, oznámil starosta Londýna Sadiq Khan.

S týmito radami bude dlhšia jazda autom spoľahlivejšia

28.02.2024 19:17 Iste sa väčšina z vás nad titulkom môže pousmiať. No stále je časť vodičov, ktorým nie je dlhšia cesta autom príjemná, či dokonca ich znervózňuje skôr než vôbec začne. Prinášam pár poznatkov, ktoré dokážu tieto starosti zmierniť. Čo spraviť pred a čo robiť počas jazdy? Čo mať zbalené v zime a čo v lete, ak vás čaká dlhšia jazda autom?

Diaľnicu D1 rozšíria do novej lokality: Mešká kľúčový krok, prezradili aspoň počet jazdných pruhov

28.02.2024 19:17 Bude pokračovať až na Ukrajinu. Diaľnicu D1 rozšíria do novej lokality, konkrétne v smere od Košíc až po hranicu s našim východným susedom Ukrajinou. Minister dopravy Jozef Ráž mladší hovorí, že počítajú so skorým ukončením štúdie realizovateľnosti pre túto časť diaľnice. Dozvedeli sme sa to pri príležitosti výjazdového rokovania vlády v Michalovciach.

Predaj siete desiatok čerpačiek: Dotkne sa to najmä motoristov na západnom a strednom Slovensku

28.02.2024 19:17 Protimonopolný úrad SR sa aktuálne zaoberá nasledovnou úlohou: Predaj siete desiatok čerpačiek Tanker, ktorá hoci nepatrí medzi tie najväčšie, stále si našla svoje miesto na trhu. Podobne má v portfóliu desiatky benzíniek aj jej nový potenciálny vlastník TAM. U oboch hráčov platí, že ich nájdete najmä na západnom a strednom Slovensku. Úradníci však ešte musia rozhodnúť, či k prevzatiu vôbec dôjde.

Batéria s pevným elektrolytom v IM L6 dá dojazd 800 km. Tesla po tejto Ženeve zostarla cez noc

28.02.2024 19:17 Batéria s pevným elektrolytom je považovaná za ďalší krok na ceste k významnému vylepšeniu parametrov elektromobilov, problém z pohľadu európskych značiek je ale v tom, že túto technológiu aktuálne najďalej posunuli v Číne. Dokonca tak ďaleko, že ju plánujú čoskoro uviesť aj na trhy EÚ. Prvú lastovičku predviedol koncern SAIC, ktorý súbežne s hybridným hatchbackom MG3 odhalil v Ženeve aj nový elektrický sedan IM L6. Na starom kontinente sa začne predávať už o rok a sľubuje dojazd až 800 kilometrov.