Rozšírené hľadanie
Nedeľa 2. Jún 2024 |
meniny má Xénia
Fedrelandet

09.02.2024 21:15  Slovenský názov: Piesne zeme Slovenská premiéra: 15. 2. 2024 V rozsiahlej divokej krajine Nórska sa odohráva tento filmový zážitok z prírody. V pozadí hlavnej existenciálnej cesty, ktorá skúma ľudský rozmer cez prizmu režisérky, sú zakorenené prvotné sily prírody. Margreth Olin natočila pôsobivé filmové dielo o živote, smrti, prírode a obyčajnej ľudskej prítomnosti. Vo výnimočnej horskej scenéri jej rodnej krajiny sa Olin vydáva na existenciálnu cestu so svojimi starnúcimi rodičmi, pričom ich ľudská prítomnosť slúži ako merač nekonečných prírodných priestorov.

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - To the Hashira Training

09.02.2024 21:15  Slovenský názov: Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - To the Hashira Training Slovenská premiéra: 22. 2. 2024 Nový film z populárnej série Demon Slayer obsahuje dve epizódy tohto obľúbeného japonského anime seriálu. Ukáže nám ukončenie boja medzi Tanjirom a Hantengom , ako aj Nezukovu výhru nad slnkom. Potom nasleduje epizóda z novej sezóny Hashira tréning, kde lovci démonov Hashira začnú pripravovať našich bojovníkov na ich záverečný a epický súboj s prvým démonom Muzanom Kibutsujim.

Mamacruz

09.02.2024 21:15  Slovenský názov: Mamacruz Slovenská premiéra: 22. 2. 2024 Oddaná Cruz, zvedavá na nové, žila celý život pod prísnejmi pravidlami, ktoré jej vnútila konzervatívna spoločnosť. Každý deň navštevovala kostol, obmedzovala svoje telo korzetom, starala sa o manžela, vnučku a obávala sa o dcéru, ktorá sa snažila uspieť ako tanečnica vo Viedni. Avšak jedno náhodné kliknutie na internete zmenilo úplne jej život. Stránky pre dospelých, ktoré pôvodne skrývala, sa stali prvým krokom na ceste k slobode - slobode tela, emócií a myslenia. Reklamy: Vypnúť reklamy

Anyone But You

09.02.2024 21:15  Slovenský názov: Miluje ma, nemiluje ma Slovenská premiéra: 22. 2. 2024 Bea a Ben mali v minulosti neúspešné rande, po ktorom sa navzájom neznášajú. Avšak keď sa po čase stretávajú na svadbe v exotickom prostredí Austrálie, rozhodnú sa predstierať, že sú párom, aby sa vyhli dotieravým otázkam od svojich bývalých partnerov. Aj keď sa navonok zdá, že si navzájom len špiniace hlavy, hlbšie pod povrchom je zrejmé, že medzi Bea a Benom sa skrýva skutočné puto...

Tancuj Matyldo

09.02.2024 21:15  Slovenský názov: Tancuj Matylda Slovenská premiéra: 22. 2. 2024 V príbehu inšpirovanom skutočnými udalosťami žije uzavretý Karel vo svete prísnych pravidiel a poriadku, kde je len málo miesta pre empatiu. Jeho extrovertná a bohémska matka Matylda, bývalá barová speváčka, ho navštevuje viac-menej z povinnosti. Matylda príde o byt a Karel sa rozhodne prevziať zodpovednosť za ňu. Ich spolužitie však pre neho predstavuje katastrofu, najmä keď zistí, že Matylda trpí začínajúcim štádiom Alzheimerovej choroby.

Roter Himmel

09.02.2024 21:15  Slovenský názov: Ohnivá obloha Slovenská premiéra: 22. 2. 2024 Leon a Felix mali v pláne stráviť letné mesiace spolu v dovolenkovom dome pri Baltskom mori. Ich zámerom bolo byť tam ako priatelia a zároveň pracovať - jeden na svojej novej knihe a druhý na svojom umeleckom portfóliu. Avšak ich plány sa zmenia, keď zistia, že v dome budú bývať aj Nadja a Devid, ktorí prinášajú so sebou veľa pozitívnej energie. Štyria mladí ľudia sa zatiaľ, čo experimentujú s láskou, ocitnú v zložitej situácii. Pre Leona to nie je ľahké, keďže medzi nimi vzniká napätie. Postupne sa ich vzťahy menia, až kým nevybuchne vášeň a ich životy sa zapoja do nečakaných udalostí.

The Holdovers

09.02.2024 21:15  Slovenský názov: Zimné prázdniny Slovenská premiéra: 22. 2. 2024 Profesor Hunham je človek, ktorého by si žiadny bežný študent neželal za učiteľa. Je to starší osamelý mrzák, ktorý sa výborne orientuje vo svete starovekej literatúry a hlboko pohŕda každým, kto nemá podobný pohľad na svet. Mladík Angus je študent, ktorého by si v jeho triede neželal žiaden bežný profesor. Magnet na problémy, rebel bez príčiny, ničiteľ a porušovateľ školských pravidiel. Títo dvaja zostanú spolu na univerzitnom kampuse počas vianočných prázdnin, pretože ani jeden z nich nemá kam ísť. Učiteľ je sám a študent sa nevošiel do plánov svojich rodičov na dovolenku.

Underverden II

09.02.2024 21:15  Slovenský názov: Darkland: Návrat Slovenská premiéra: 29. 2. 2024 Pred siedmimi rokmi Zaid sa postavil proti kodaňskej podzemnej mafii, aby pomstil svojho zomreleho brata. Jeho sny o úspešnej kariére uznávaného kardiológa a šťastnom rodinnom živote sa rozplynuli, a teraz trpí vo väzení stratou kontaktu so synom Noahom. Keď mu policajný agent ponúkne prepustenie výmenou za infiltrovanie sa do podsvetia, Zaid vidí túto možnosť ako príležitosť získať späť časť rodinného života, ktorý stratil. Avšak uvedomuje si, že to môže vážne ohroziť život jeho syna. Keď sa človek zapojí do podsvetia, existuje nejaká cesta von?

Kina Yuk : renards de la banquise

09.02.2024 21:15  Slovenský názov: Kina a Juk: Príbeh líštičiek Slovenská premiéra: 29. 2. 2024 Pár polárnych líštičiek Kina a Yuk žije v kraji pokrytom snehom a majú sa radi. Ich láska je taká veľká, že očakávajú narodenie mláďat. Yuk sa preto snaží priniesť Kine čo najviac potravy. Avšak je to čoraz ťažšie a Yuk musí ísť čoraz ďalej od ich brlohu. Raz sa to stane... Prásk!!! Yuk je odtrhnutý ľadovou kryhou a odnáša ho ďaleko od Kiny. Teraz musia čeliť mnohým výzvam, aby sa znovu našli a dokázali, že láska dokáže prekonať aj najväčšie prekážky. Ich príbeh hovorí o odvahe a túžbe byť spolu, ešte predtým než v ich živote prídu nové líšťatá a otvoria novú kapitolu ich polárnej rozprávky.

Matka v trapu

09.02.2024 21:15  Slovenský názov: Matka na úteku Slovenská premiéra: 29. 2. 2024 Hlavná postava Sylvie má všetko, čo si môže želať: lásku, rodinu, stabilné manželstvo a dobrú prácu. Je pracovitá a spoľahlivá, preto na ňu ostatní vždy môžu spoľahnúť. Avšak náhle cíti, že jej život sa zrúca a nevie, ako ďalej. Má túžbu uniknúť všetkému a nájsť si čas pre seba, aby sa zamyslela nad tým, ako vrátiť veci do poriadku. Predovšetkým si však musí zariadiť svoj vlastný život. Kde by však mohla nájsť útočisko? Kde by mohla stretnúť priateľku, ktorá ju vypočuje a podporí? Je to len náhoda, alebo osud, že Sylvie stretne Annu práve v tejto chvíli?

Mannen på taket

09.02.2024 01:00  Slovenský názov: Muž na streche Anglický názov: The Man on the Roof Slovenská premiéra: 25. 1. 2024 Policajta Stiga Nymana zavraždí neznámy útočník bajonetom. Jeho kolegovia Beck, Rönn a Kollberg sa okamžite ujímajú prípadu a snažia sa odhaliť vraha. Majú podozrenie, že útočníkom môže byť jeden z nich. Počas vyšetrovania zisťujú, že Nyman bol problematický policajt s násilníckou minulosťou. Keď sa ich pátranie blíži ku koncu, sú na muške vraha, ktorý na nich zo strechy mieri odstreľovacou puškou a snaží sa zabiť čo najviac policajtov.

Bonnard, Pierre et Marthe

09.02.2024 01:00  Slovenský názov: Maliar jej tela Slovenská premiéra: 25. 1. 2024 Keď sa francúzsky maliar Pierre Bonnard stretol s Marthou de Méligny, nemal tušenia, že táto sebaurčujúca aristokratka bude mať taký význam pre jeho umeleckú tvorbu a život. Od samého začiatku bola viac ako len inšpiráciou a stala sa stredobodom väčšiny jeho diel. V roku 1912 sa Pierre a Martha usadili v dome v Normandii, kde bol ich susedom slávny impresionistický maliar Claude Monet. Krásna krajina a atmosféra ich okolia inšpirovali Bonnarda k vytvoreniu niektorých jeho najvýznamnejších obrazov, vrátane mnohých portrétov s Marthou. Reklamy: Vypnúť reklamy

Vernissage hos Gud

09.02.2024 01:00  Slovenský názov: Galerie Boha Anglický názov: Gallery of God Slovenská premiéra: 25. 1. 2024 V tomto satirickom, hravom a absurdnom filme, je Balónový pes Jeffa Koonsa transformovaný do dokonalej zbrane, ktorá symbolizuje existenciálnu krízu umenia. Dva týždne pred absolventskou výstavou umeleckej školy nastupuje do funkcie nový riaditeľ Jack von Rosen. Počas svojej prezentácie rozoberie finančné aspekty umenia a nečakane sa ukáže, že tajne zastupuje prastarú spoločnosť, ktorá chce umenie komercializovať. V tom istom čase je Irma, jedna zo študentiek, obdarená Bohom, aby stvorila dokonalé umelecké dielo, čo ju stavia do konfliktu s riaditeľom Jackom a jeho spoločnosťou.

Elvira Madigan

09.02.2024 01:00  Slovenský názov: Elvíra Madiganová Slovenská premiéra: 25. 1. 2024 V tomto majestátne podanom filme Bo Widerberg načrtáva príbeh romantického tragického dejstva z 19. storočia, inšpirovaný skutočnými udalosťami, a dosahuje novú úroveň vizuálnej lyriky. Mladá akrobatka z cirkusu a ženatý dôstojník s dvoma deťmi opustia všetko a utečú na vidiek, kde túžia žiť spolu. Ich idylka však postupne ustupuje chudobe a beznádeji. Vďaka záberom ako z klasických slnečných obra\-zov a nezabudnuteľnej hudbe Mozartovho klavírneho koncertu č. 21 je táto umelecká senzácia 60.

Marzec '68

09.02.2024 01:00  Slovenský názov: Marec '68 Anglický názov: March ’68 Slovenská premiéra: 25. 1. 2024 Varšava, 1968. Študentka divadelnej školy Hania sa na premiére hry Dziady Adama Mickiewicze zoznámi so študentom techniky Jankom. Ich stretnutie začína veľkou láskou. Bezstarostný a zamilovaný pár nemá záujem o politiku, ale tá sa čoskoro začína výrazne dotýkať ich životov. Hra Dziady je kvôli hlbokým vlasteneckým motívom a obrazom utrpenia národa zakázaná, prenasledovanie Židov nabíra na sile, politické protesty dosahujú vrcholu a obidve rodiny stojí na opačných stranách barikády. Haniini rodičia strácajú prácu kvôli židovskému pôvodu, naopak otec Janka je vysoko postavený stranícky úradník.