Rozšírené hľadanie
Nedeľa 2. Jún 2024 |
meniny má Xénia
Nový VW Transporter 2025 postupne odhaľuje podobu. Automobilka prezradila aj prvé ceny

31.05.2024 16:45 VW Transporter 2025 momentálne patrí medzi najsledovanejšie novinky segmentu ľahkých úžitkových áut. Jeho úplná sériová podoba zatiaľ zostáva tajomstvom, automobilka však uplatňuje podobnú stratégiu ako pri osobných autách a svoju novinku odhaľuje postupne. Udržuje tak pozornosť médií aj verejnosti a láka na tvary, ktoré majú plynulo nadviazať na všetkých šesť generácií predchodcu.

Štvorkolka Polaris Sportsman 570 dostala tri nové rozšírenia, Touring, X2 a 6x6

31.05.2024 16:45 Polaris Sportsman 570 je najkomplexnejší a najpredávanejší rad ATV pre dve osoby. Rozširujú ponuku o tri nové modely. „Sme pripravení uspokojiť skutočné potreby zákazníkov v oblasti úžitkových aj rekreačných vozidiel, a preto sme náš najpredávanejší rad štvorkoliek a rozšírili ho o nový rad Sportsman 570 pre dve osoby,“ Model X2 a 6x6 sú určené pre pracantov, zatiaľ čo verzia Touring poskytne pohodlie dvom osobám aj v poriadnom off – roade. 

Test VW Amarok V6 TDI PanAmericana - poctivý pracant, vášnivý offroader

30.05.2024 16:30 Nový Amarok PanAmericana je druhou generáciou pickupov od značky VW. Po predošlej prešiel riadnymi zmenami. Spočiatku som bol skeptický, na pohľad som si povedal, že je to rangerok. Nemýlil som sa. VW Amarok II a Ford Ranger sú nie bratranci, ale nevlastní bratia. Vznikli v úzkej spolupráci Volkswagenu s Fordom. Po týždni jazdenia však s môžem povedať, že tak úzka spolupráca bol dobrý krok. Test VW Amarok PanAmericana V6 TDI to potvrdí. Napriek pár výčitkám je VW Amarok II veľmi dobrý pracant a vášnivý offroader.

Nový Peugeot Rifter prichádza na Slovensko. Za elektrickú verziu si poriadne priplatíte

30.05.2024 16:30 Nový Peugeot Rifter prichádza na Slovensko. Automobilka ho charakterizuje ako auto pre aktívnych zákazníkov, čomu zodpovedá aj jeho výbava a ponuka jednotlivých motorzizácií. Znova je k dispozícii s benzínovým, aj naftovým motorom a paletu dopĺňa aj elektromobil, za ktorý si treba, v porovnaní s najdrahšou spaľovacou verziou, priplatiť ďalších 7100 eur. Na výber je štandardná, aj predĺžená verzia.

Prvé slovenské testy elektrickej Scanie potvrdzujú dojazd v bežnej prevádzke cez 400 km

30.05.2024 16:30 Už aj na našich cestách môžete stretnúť elektrické nákladné autá. Medzi ne patria aj švédske Scanie. Prvé slovenské testy elektrickej Scanie dopadli priaznivo. Firmy v nich najazdili spolu cez 2 000 km a na nabitie sa podarilo odjazdiť trasy dlhšie než 430 km. Treba tiež dodať, že tieto vozidlá zatiaľ nie sú určené na diaľkovú medzinárodnú prepravu, ale na rozvoz materiálu po Slovensku, kde takéto denné nájazdy v niektorých prípadoch stačia.

Test VW Amarok PanAmericana poctivý pracant, vášnivý offroader

30.05.2024 04:15 Nový Amarok PanAmericana je druhou generáciou pickupov od značky VW. Po predošlej generácií prešiel poriadnymi zmenami. Spočiatku som bol skeptický, hneď na pohľad som si povedal, že je to rangerok. Nemýlil som sa. VW Amarok II a Ford Ranger sú nie bratranci, ale nevlastní bratia. Vznikli v úzkej spolupráci Volkswagenu s Fordom. Po týždni jazdenia však s môžem povedať, že tak úzka spolupráca bol dobrý krok. Test VW Amarok PanAmericana V6 TDI to potvrdí. Napriek pár výčitkám je VW Amarok II veľmi dobrý pracant a vášnivý offroader.

Nissan Townstar ako pojazdný karaoke bar?

29.05.2024 16:30 Bavia vás zaujímavé prestavby automobilov? Ak áno, máme jedno netradičné riešenie. Čo by ste povedali na pojazdný karaoke bar? Nissan Townstar splní túžby netradičnej zábavy. Čo všetko v tak upravenom vozidle nájdete?

Je rozhodnuté, vodíkové Volvo ide do predaja. Vodík bude spaľovať priamo, elektromotor nedostane

29.05.2024 16:30 Vodík dnes väčšina odborníkov vníma ako najpravdepodobnejšiu alternatívu voči klasickým batériovým elektromobilom. V oblasti ťažkej nákladnej dopravy je elektrický pohon síce praktický, no jeho komponenty priestorovo náročné a príliš ťažké. Čoraz častejšie sa preto hovorí o priamom spaľovaní vodíka v motoroch podobným dnešným spaľovacím agregátom. S rovnakou technológiou nakoniec príde do predaja aj vodíkové Volvo.

Aký je osud kultových trektov Zetor? Urobia veľkú zmenu, chystajú vyspelejšie traktory

29.05.2024 04:00 Zaujíma vás, aký bude osud kultových trektov Zetor? Firma Zetor Tractors sa zbaví veľkej časti zamestnancov, odíde ich v lete až 160. Zostane tak len necelá polovica, ako sme vás už informovali. Česká spoločnosť odôvodňuje prepúšťanie tým, že sa rozhodla pre výrobné zmeny. Zetor nebude vyrábať motory a prevodovky vo vlastnej réžii. Výroba bola doposiaľ v Brne. Značke Zetor sa pritom podarilo pôvodne uspieť už za čias bývalého režimu, ešte v období Československa a odvtedy má tradíciu aj na Slovensku.

Modernizovaná Dacia Spring Cargo má slovenské ceny Hotovo

27.05.2024 14:30 Tak, ako prišla na trh modernizovaná elektrická Dacia Spring, prichádza aj Dacia Spring Cargo, určená na prevoz malého a ľahkého materiálu. Čo sa však po facelifte, ktorý by iná automobilka bez okolkov nazvala novou generáciou, zmenilo? Modernizovaná Dacia Spring Cargo je k dispozícii už len s výkonnejšou, 48 kW verziou, zatiaľ čo pred ňou bola len s tou slabšou, 33 kW pohonnou jednotkou.

Rýchlostné kamery na diaľnici urobili odhalenie: Vyvolalo hnev, vybraná skupina vodičov má problém

27.05.2024 02:45 Zapojili ich do akcie: Rýchlostné kamery na diaľnici skontrolovali, ako sú na tom kamióny a ich vodiči s dodržiavaním maximálnej povolenej rýchlosti v Rakúsku. Výsledky dopadli zle. Veľká väčšina motoristov porušovala predpisy. Mnohí jazdia príliš rýchlo, teda pokiaľ neuviaznu v dopravnej zápche. Dôvodom môže byť viacero, no situácia vyvoláva u susedov nespokojnosť s ohľadom na emisie, zvýšený hluk a v neposlednom rade pracovné podmienky profesionálnych vodičov kamiónov.

Milión konfigurácií elektrických nákladných vozidiel MAN eTGX a eTGS

26.05.2024 14:30 Nové e – trucky MAN eTGX a eTGS ponúkajú obrovské množstvo prestavieb. Milión konfigurácií elektrických nákladných vozidiel, aby sme boli presní. Možnosti podvozkov, batérií a výkonov. Dokážete si teda poskladať auto presne podľa predstáv a potrieb. Životnosť batérií až 1,6 milióna kilometrov, užitočné zaťaženie až o 2,4 tony väčšie, podľa počtu batérií. Nové asistenčné systémy a automatická prevodovka MAN PowerMatic.

Zetor prepúšťa zamestnancov, už v júli príde o prácu viac ako polovica ľudí. V Brne menia výrobu

25.05.2024 01:30 Známy výrobca traktorov z Brna mení štruktúru výroby a definitívne končí s produkciou vlastných motorov a prevodoviek. V dôsledku tohto rozhodnutia Zetor prepúšťa viac ako polovicu zamestnancov. O prácu prídu už na konci júla 2024 a v rámci zmluvných podmienok dostanú všetci zvýšené odstupné. Spoločnosť Zetor Tractors sa navyše zaviazala, že im poskytne poradenstvo pri hľadaní ďalšieho zamestnania, vypracuje životopisy a zorganizuje stretnutie s úradom práce.

Tento banský sklápač odvezie 40 ton a nepotrebuje šoféra. Scania práve odštartovala jeho predaj

24.05.2024 12:45 Autonómne technológie postupne prenikajú aj do segmentu ťažkých nákladných áut, kde už dokážu v plnej miere zastúpiť vodiča a podstatným spôsobom zvýšiť efektivitu prepravy. Scania práve odštartovala predaj takéhoto auta. A nie hocijakého. Kúpiť si môžete autonómny 40-tonový banský sklápač. Výrobca má však už teraz v pláne aj jeho ťažšiu, 50-tonovú verziu.

Volvo upravilo motory na bionaftu B100. Zároveň môžu jazdiť aj na upravené rastlinné oleje HVO100

23.05.2024 11:30 Volvo opäť dopĺňa paletu svojich pohonných jednotiek a výrazne rozširuje ponuku naftových motorov pre stredne ťažké a ťažké nákladné modely schopné spaľovať čistú bionaftu B100. Podľa vyjadrení predstaviteľov automobilky je to pre zákazníkov výhodná cesta ako znížiť emisie oxidu uhličitého svojich vozových parkov až o 70 %. Všetky naftové motory automobilka zároveň certifikovala aj na spaľovanie hydrogenovaných rastlinných olejov HVO100.