Rozšírené hľadanie
Sobota 1. Jún 2024 |
meniny má Žaneta
Trump označil proces v New Yorku za nespravodlivý, sudca je vraj diabol

01.06.2024 04:01 NEW YORK - Bývalý americký prezident Donald Trump sa v piatok ohradil voči verdiktu newyorského súdu, ktorý ho uznal za vinného v kauze podplácania a falšovania obchodných záznamov. Súdny proces označil za "veľmi nespravodlivý" a prisľúbil, že sa voči rozsudku odvolá, informovala agentúra AFP. Čítané: (1)

Aerolínie v Španielsku dostali za neférové praktiky pokutu 150 miliónov eur

01.06.2024 04:01 MADRID - Španielska vláda uložila štyrom nízkonákladovým leteckým spoločnostiam pokutu v celkovej výške viac ako 150 miliónov eur za dodatočné poplatky za prepravu príručnej batožiny a iné nezákonné praktiky. Informujeme na základe správ agentúr Reuters a DPA. Čítané: (1)

Dráma v centre nemeckého mesta! Traja ľudia sú zranení po útoku nožom, policajt bojuje o život

01.06.2024 04:01 MANNHEIM - Traja ľudia dnes predpoludním utrpeli zranenia pri útoku nožom na námestie v centre nemeckého Mannheimu, uviedol server rozhlasovej a televíznej stanice SWR. Je medzi nimi aj policajt, ktorý je podľa agentúry DPA v ohrození života. Ďalšie nebezpečenstvo nehrozí, polícia útočníka postrelila. Server listu Bild napísal, že terčom útoku sa stal aj kritik islamu Michael Stürzenberger. Čítané: (1)

Bizarné tablo deviatakov: Na fotkách pózujú so zbraňami, jednému zo spolužiakov mieria na hlavu!

01.06.2024 04:01 BĚLÁ POD BEZDĚZEM – V Českej republike spôsobilo mimoriadny rozruch tablo žiakov zo základnej školy v Bělé pod Bezdězem. Deti v oblekoch si do rúk vzali makety zbraní a hrdo s nimi pózujú. Čítané: (1)

Policajti v Kolíne nad Rýnom postrelili ženu s nožom

01.06.2024 04:01 KOLÍN NAD RÝNOM — Policajti vo štvrtom najväčšom nemeckom meste Kolín nad Rýnom postrelili v piatok ženu, ktorá kráčajúc po ulici držala v ruke nôž. Informujeme na základe správy denníka Bild. Čítané: (1)

Smrť v leteckom motore: Na verejnosť prenikli šokujúce detaily, incident nebola náhoda

01.06.2024 04:01 AMSTERDAM - Hlavným amsterdamským letiskom otriasol otrasný incident. V stredu bola do bežiacej turbíny lietadla vtiahnutá a usmrtená osoba. Čítané: (1)

Európska únia uvalila sankcie na iránskeho ministra obrany aj revolučné gardy

01.06.2024 04:01 BRUSEL - Európska únia v piatok uvalila sankcie na iránskeho ministra obrany Mohammada Rezá Aštijáního a elitné Iránske revolučné gardy za dodávky zbraní, ktoré sa používajú pri útokoch na Izrael, Ukrajinu aj v Červenom mori. Informujeme podľa správy agentúry AFP. Čítané: (1)

V Amsterdame pochodovali tisícky klimatických aktivistov

01.06.2024 04:01 AMSTERDAM - Tisícky klimatických aktivistov v piatok pochodovali v Amsterdame na protest proti investíciám holandských spoločností do "ničenia klímy". Informujeme podľa správy agentúry AFP. Čítané: (1)

Exprezident Trump získal krátko po odsúdení od darcov 35 miliónov dolárov

01.06.2024 04:01 WASHINGTON - Tím Donalda Trumpa v piatok uviedol, že po štvrtkovom odsúdení amerického exprezidenta v prípade podplácania pornoherečky vyzbieral z online darov 35 miliónov dolárov v malých čiastkach. Verdikt newyorského súdu podľa Trumpovho tímu zvýšil jeho podporu "ako nikdy predtým". Informujeme na základe správy agentúry AFP. Čítané: (1)

Nové správy od amerického prezidenta: Izrael ponúkol Hamasu návrh na prímerie v Gaze

01.06.2024 04:01 WASHINGTON - Americký prezident Joe Biden v piatok oznámil, že Izrael predložil palestínskemu militantnému hnutiu Hamas návrh na úplné prímerie v Pásme Gazy, ktoré zahŕňa stiahnutie izraelských vojsk a prepustenie rukojemníkov. "Je čas, aby sa táto vojna skončila," povedal na tlačovej konferencii v Bielom dome. Informujeme na základe správ agentúry AFP a stanice BBC. Čítané: (1)

Riaditeľ Putinovej tajnej služby šokoval: NATO nacvičuje jadrové útoky na Rusko

01.06.2024 04:01 MOSKVA - Kremeľská propaganda proti Západu pokračuje. Predstaviteľ FSB Vladimir Kulišov teraz tvrdí, že NATO nacvičuje jadrové útoky na ruské územie. Medzitým Rusko samo cvičí s vlastnými jadrovými silami. Čítané: (1)

Útočník s nožom zranil v Nemecku niekoľko ľudí, polícia ho postrelila

31.05.2024 17:30 MANNHEIM - Útočník s nožom v piatok zranil niekoľko ľudí na námestí v juhozápadnom nemeckom meste Mannheim, polícia ho postrelila. TASR sa odvoláva na agentúry AP a DPA. Čítané: (1)

Kaliňák v Španielsku rokoval o prehlbovaní spolupráce v obrannom priemysle

31.05.2024 17:30 BRATISLAVA/MADRID - Aktuálna bezpečnostná situácia a prehlbovanie spolupráce v obrannom priemysle boli témami rokovaní ministra obrany Roberta Kaliňáka v Španielsku s tamojšou ministerkou obrany Margaritou Robles Fernández. Šéf rezortu navštívil tiež španielskych vojakov, ktorí budú onedlho nasadení na Slovensku v rámci Mnohonárodnej bojovej skupiny NATO. Informoval o tom komunikačný odbor Ministerstva obrany SR. Čítané: (1)

Španielska polícia zhabala 11 ton napodobenín futbalových dresov

31.05.2024 17:30 MADRID - Španielska polícia zhabala 11 ton napodobenín futbalových dresov, ktoré organizované skupiny plánovali predávať počas sobotňajšieho finále futbalovej Ligy majstrov UEFA a majstrovstiev Európy. Informuje o tom agentúra AFP a EFE. Čítané: (1)

Poplach v Nemecku! Armáde sa stratila nebezpečná riadená strela! Nikto nevie, kde je

31.05.2024 17:30 BERLÍN - Nemeckej armáde chýba jedna riadená strela vzduch-vzduch Iris-T. S odvolaním sa na svoje zdroje o tom informoval portál Business Insider. Strata je považovaná za značné bezpečnostné riziko, pretože raketa s pokročilým vybavením patrí k najmodernejšej výzbroji bundeswehru. Čítané: (1)