Rozšírené hľadanie
Piatok 17. Máj 2024 |
meniny má Gizela
Pri tankovej paľbe z vlastných radov zahynulo v Pásme Gazy 5 izraelských vojakov

16.05.2024 22:30 JERUZALEM - Na severe palestínskeho Pásma Gazy zahynulo päť vojakov, ktorých zasiahla paľba z jedného z tankov izraelskej armády. Incident sa odohral v stredu večer v blízkosti mesta Džabalíja, agentúra Reuters o ňom informovala vo štvrtok. Čítané: (1)

JAR žiada Medzinárodný súdny dvor o mimoriadne opatrenia na zastavenie izraelskej operácie v Rafahu

16.05.2024 22:30 HAAG - Juhoafrická republika vo štvrtok na pôde Medzinárodného súdneho dvora uviedla, že situácia v Pásme Gazy dosiahla "nové a hrozné štádium". Hlavný súdny orgán OSN pritom požiadala o prijatie mimoriadnych opatrení na zastavenie izraelskej vojenskej operácie v meste Rafah na juhu tejto palestínskej enklávy, informuje TASR na základe správy agentúry AP. Čítané: (1)

Európska únia začala vyšetrovanie spoločnosti Meta pre návykové algoritmy škodiace deťom

16.05.2024 22:30 BRUSEL - Európska únia vo štvrtok začala formálne konanie voči sociálnym sieťam Facebook a Instagram pre podozrenie, že tieto platformy patriace spoločnosti Meta vyvolávajú u detí návykové správanie. Čítané: (1)

Malebné uličky v náručí rybníkov: Telč je hviezdou českých rozprávok

16.05.2024 22:30 Na juhozápade Moravy sa nachádza nádherné mestečko Telč, zapísané vďaka svojmu centru na zozname UNESCO. Sídli priamo na ceste medzi Viedňou a Prahou a mnoho ľudí ho využíva ako možnosť zastávky, kde si oddýchnu pokojne aj niekoľko dní. Preslávilo sa najmä nádherným námestím a zámočkom, ktorý vám bude povedomý. Čítané: (1)

Operácia v Rafahu je rozhodujúca v boji proti palestínskym militantom, tvrdí Netanjahu

16.05.2024 22:30 JERUZALEM - Vojenská operácia izraelskej armády v meste Rafah na juhu Pásma Gazy je kľúčová v boji proti palestínskym militantom. Vyhlásil to vo štvrtok izraelský premiér Benjamin Netanjahu. Čítané: (1)

Pápež František na budúci rok navštívi Turecko, oznámil patriarcha Bartolomej

16.05.2024 22:30 LISABON - Pápež František plánuje na budúci rok navštíviť Turecko. Urobí tak pri príležitosti 1700. výročia Prvého nicejského koncilu, ktorý bol vôbec prvým cirkevným snemom s účasťou biskupov z celého kresťanského sveta. Oznámil to vo štvrtok v Lisabone carihradský pravoslávny patriarcha Bartolomej. Čítané: (1)

MIMORIADNY ONLINE Ukrajina viní Rusko zo zadržiavania a zabíjania civilistov v Charkovskej oblasti

16.05.2024 22:30 KYJEV/MOSKVA - Ruské jednotky berú do zajatia ukrajinských civilistov a bránia ich evakuácii z dobytej severnej časti mesta Vovčansk v Charkovskej oblasti na severozápade Ukrajiny. V statuse na platforme Telegram to vo štvrtok uviedol ukrajinský minister vnútra Ihor Klymenko, ktorý dodal, že ukrajinské úrady vedia "o prvých prípadoch popráv civilistov ruskou armádou". Situáciu na Ukrajine sledujeme online. Čítané: (1)

Európou sa po atentáte na Fica šíri vlna strachu! Vyhrážky prezidentovi: Si ďalší na rade

16.05.2024 11:32 BELEHRAD - V Srbsku sa po atentáte na premiéra Roberta Fica objavili na sociálnych sieťach vyhrážky proti tamojšiemu prezidentovi Alexandrovi Vučićovi. Písalo sa v nich, že po útoku na slovenského premiéra je na rade on. Úrady následne zatkli osobu, ktorá by mohla predstavovať pre srbskú hlavu štátu riziko. Informovala o tom Radio-televizija Srbije . Čítané: (1)

Kremeľ odsúdil streľbu na Roberta Fica a zaželal mu skoré uzdravenie: Prezidentke poslal telegram

16.05.2024 11:32 MOSKVA - Kremeľ vo štvrtok odsúdil atentát na slovenského premiéra Roberta Fica ako absolútne neprijateľný a zaželal mu skoré uzdravenie. Informuje o tom správa z agentúry Reuters. Čítané: (1)

Si Ťin-pching s Putinom rokoval o upevnení vzťahov a spolupráce

16.05.2024 11:32 PEKING - Čínsky prezident Si Ťin-pching vo štvrtok na stretnutí ruským prezidentom Vladimirom Putinom v Pekingu vzťahy Číny s Ruskom označil za prospešné pre mier a prisľúbil upevnenie spolupráce. Informuje o tom správa z agentúry AFP. Čítané: (1)

Streľbou na Fica sa zaoberajú už aj českí policajti! Vyhodnocujú príspevky, ktoré schvaľujú útok

16.05.2024 11:32 PRAHA - Českí policajti vyhodnocujú príspevky na internete týkajúce sa stredajšieho útoku na slovenského premiéra Roberta Fica. Dianie sledujú predovšetkým v súvislosti s množstvom príspevkov, ktoré čin schvaľujú. Polícia to dnes uviedla na sieti X. V stredu policajti napísali, že prípadným rizikám prispôsobili bezpečnostné opatrenia vo vzťahu k chráneným osobám a objektom, zvýšili tiež dohľad pri slovenskom veľvyslanectve v Prahe. Hovorca policajného prezídia David Schön dnes na otázku ČTK ohľadom bezpečnostných opatrení odkázal na stredajšie informácie. Čítané: (1)

Vynikajúce vzťahy s Južnou Kóreou chceme zdvihnúť na ešte vyššiu úroveň, tvrdí Blanár

16.05.2024 11:32 SOUL - Vzťahy medzi Slovenskou republikou a Južnou Kóreou sú vďaka uplynulým 20. rokom ekonomickej a investičnej spolupráce vynikajúce. Slovensko by ich však chcelo zdvihnúť na ešte vyššiu úroveň, uviedol po stredajšom rokovaní s kórejským ministrom zahraničných vecí Čo Te-julom v Soule šéf slovenského rezortu diplomacie Juraj Blanár . Stretli sa v závere Blanárovej viacdňovej pracovnej cesty v Južnej Kórei, z ktorej sa v stredu v noci vrátil na Slovensko. Čítané: (1)

Nemecké médiá si kladú otázku, čo stálo za útokom na premiéra Fica

16.05.2024 11:32 BERLÍN - Nemecké médiá si kladú otázku, čo stálo za stredajším streleckým útokom na slovenského premiéra Roberta Fica. Spravodajská relácia Tagesschau verejnoprávnej televízie ARD uviedla, že slovenská spoločnosť je extrémne polarizovaná. Denník Frankfurter Allgemeine Zeitung napísal, že predstavitelia Ficovej strany Smer-sociálna demokracia zodpovednosť pripísali opozícii a liberálnym médiám. Čítané: (1)

Hnutie Hizballáh oznámilo, že uskutočnilo viacero útokov v Izraeli

16.05.2024 11:32 BEJRÚT - Libanonské šiitske hnutie Hizballáh v stredu oznámilo, že uskutočnilo viacero útokov dronmi a raketami na vojenské základne na území Izraela. Išlo o reakciu na zabitie jedného z veliteľov tohto hnutia izraelskými silami, píšu agentúry AFP a Reuters. Čítané: (1)

Lesný požiar v provincii Alberta v Kanade sa blíži k mestu Fort McMurray

16.05.2024 11:32 EDMONTON - Lesný požiar v kanadskej provincii Alberta sa v stredu rozšíril na plochu takmer 21-tisíc hektárov a priblížil sa k mestu Fort McMurray, ktoré bolo deň predtým čiastočne evakuované. Informuje o tom správa z agentúry AFP. Čítané: (1)