Rozšírené hľadanie
Pondelok 20. Máj 2024 |
meniny má Bernard
Ťažký osud Viktorky z Michaloviec: Mama sa o chorú dcéru stará sama! Toto je jej najväčšie prianie

20.05.2024 09:00 Splní niekto rodine tento veľký sen? Kým túžby zdravých opantávajú často zbytočné a drahé veci, Daniela Siváková z Michaloviec si praje pre chorú dcérku Viktóriu jediné - špeciálny vozíček. Viktória prišla na svet predčasne a od narodenia trpí centrálnym infantilným hypotonickým syndrómom a centrálnou koordinačnou poruchou.

Nezhody na politickej scéne po atentáte na Roberta Fica: Čo všetko za nimi stojí?

20.05.2024 09:00 Padla šanca na zmierenie? Pokoj zbraniam príliš dlho nevydržal a na politickej scéne sa po atentáte na premiéra Roberta Fica opäť objavujú nezhody. Na margo toho novozvolený prezident Peter Pellegrini vyhlásil, že avizovaný okrúhly stôl s predsedami parlamentných strán napokon zrejme nebude. Podľa neho naň ešte nedozrel čas. Aké sú príčiny? A je stretnutie lídrov definitívne pasé?

Atentátnik sa postavil pred súd: Nasadená špeciálna ochrana! Pozrite sa, čo mal pri prevoze na sebe

20.05.2024 09:00 Bude spravodlivosti učinené zadosť? Juraj Cintula , ktorý spáchal atentát na predsedu vlády Roberta Fica , sa v sobotu po prvý raz postavil pred súd. Obvinený je z pokusu o úkladnú vraždu a hrozí mu doživotie. Sudca sa stotožnil s návrhom prokurátora a poslal ho do vyšetrovacej väzby.

Havaroval vrtuľník s iránskym prezidentom: Šéf Červeného polmesiaca potvrdil, na čo sa čakalo

20.05.2024 09:00 Iránski záchranári našli v pondelok havarovaný vrtuľník, v ktorom sa nachádzal prezident Ebráhím Raísí a minister zahraničných vecí Hosejn Amír Abdollahján. TASR správu prevzalo od agentúry Reuters.

Policajti odnášali mŕtve telo, napadol ich medveď! Úrady vydali výstrahy: Nejde o jediný útok

20.05.2024 09:00 Japonské úrady v sobotu vydali výstrahy pre obyvateľov prefektúr na severovýchode krajiny. Dôvodom je niekoľko útokov medveďov, ktoré sa tam v uplynulom období odohrali. TASR informuje na základe správy agentúry AP.

Jadrový test USA prilial olej do ohňa: Kritika zo strany KĽDR! Ich odveta naháňa strach

20.05.2024 09:00 KĽDR ostro odsúdila nedávny americký tzv. podkritický jadrový test v Nevade a v pondelok avizovala "silnú odstrašujúcu akciu" proti americkej "jadrovej hrozbe". TASR správu prevzala od juhokórejskej agentúry Jonhap.

Katarína Roth Neveďalová o spolupráci europoslancov: Politici majú byť príkladom pre ľudí, nie šíriť nenávisť

20.05.2024 09:00 Poslankyňa Európskeho parlamentu Katarínou Roth Neveďalovou hovorí o aktuálnych témach, ktoré treba na pôde Európskej únie riešiť.

Smutné správy: Zahynul iránsky prezident Raísí spolu s ďalším vysokopostaveným činiteľom

20.05.2024 09:00 Iránsky prezident Ebráhím Raísí a minister zahraničných vecí Hosejn Amír Abdollahján zahynuli pri páde vrtuľníka, ktorý sa v nedeľu v hustej hmle zrútil v hornatom teréne. Uviedli to agentúry Reuters and AP s odvolaním sa na iránsku štátnu televíziu a miestne médiá.

Začína sa skúška dospelosti: Maturanti, ste pripravení? Termíny pokrývajú tieto dni

20.05.2024 09:00 Maturanti v nasledujúcich dňoch absolvujú internú časť maturitnej skúšky. Ústna časť "skúšky dospelosti" sa na jednotlivých stredných školách uskutoční v termíne od 20. mája do 7. júna. Termíny určia jednotlivým stredným školám vo svojej pôsobnosti príslušné regionálne úrady školskej správy.

Rusko vypustilo na Ukrajinu niekoľko dronov: Do TEJTO oblasti vyslali aj...

20.05.2024 09:00 Ukrajinská armáda zlikvidovala v noci na pondelok všetkých 29 dronov typu Šáhid, ktoré Rusko nasadilo do útokov na ciele v rôznych častiach Ukrajiny.

Zrážka auta s električkou: Priecestie je neprejazdné! Rátajte s ďalšími obmedzeniami

20.05.2024 09:00 Na križovatke ulíc Vajnorská a Odborárska sa zrazilo auto s električkou. Priecestie je neprejazdné a s obmedzením treba počítať aj na linkách mestskej hromadnej dopravy. Informuje o tom Zelená vlna RTVS na sociálnej sieti.

Neďaleko Bratislavy zúrila mohutná búrka: Výška škôd siaha do astronomickej sumy!

20.05.2024 09:00 Z Rakúska k nám počas piatkového poobedia zamieril mohutný búrkový systém, ktorý sa dostal aj nad územie Slovenska, avšak už v oslabenej forme. U našich susedov však napáchal veľké škody.

Silná podpora pre Fica: Ministri, rodina aj zástup ľudí! U postreleného premiéra sa nezatvoria dvere

20.05.2024 09:00 To je podpora! Postrelený premiér Robert Fico počas svojho pobytu v Rooseveltovej nemocnici okrem „oficiálnych“ návštev, akými sú minister obrany Robert Kaliňák či ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková , prijíma aj menej oficiálne.

Násilie vyústilo do krvavých následkov: Útoky na volebných kandidátov priniesli obete

20.05.2024 09:00 Osem obetí si vyžiadali dva útoky na kandidátov v komunálnych voľbách, ktoré sa odohrali v noci na nedeľu v okresoch Villa Corzo a Mapastepec v štáte Chiapas na juhu Mexika, vyhlásila v nedeľu miestna prokuratúra. TASR informuje na základe správy agentúry AFP.

Sociálna sieť pod taktovkou Číny: Informácie o novozvolenom prezidentovi sa tu nedozviete!

20.05.2024 09:00 Čínska sociálna sieť Weibo zakázala hashtag obsahujúci meno nového taiwanského prezidenta Laj Čching-tea. TASR správu prevzala v pondelok od agentúry AFP.

Následujúci mesiac