Rozšírené hľadanie
Štvrtok 16. Máj 2024 |
meniny má Svetozár
Obchodná vojna: 100-percentné clo na čínske elektromobily! USA sa bránia prílivu áut z východu

15.05.2024 23:15 Administratíva prezidenta Bidena sa rozhodla zaviesť až štvornásobne vyššie clo na čínske elektromobily v snahe ochrániť domácich výrobcov! Z pôvodných 25 percent stúpne až na 100 percent, pričom ďalšie zmeny sa týkajú solárnych článkov, polovodičových komponentov a ďalšieho tovaru, ktorý s elektrickou mobilitou priamo nesúvisí. Ako sa k tejto novinke postaví Čína, zatiaľ nie je jasné, tamojšia komunistická vláda však už pohrozila „rozhodnou reakciou“ a vyzýva USA, aby „napravilo nevhodné praktiky“. Čítané: (1)

Obmedzujú autá spôsobom, ktorý nik nečakal. Veľké slovenské mesto chce tiež

15.05.2024 13:15 Vymysleli alternatívny prístup: Obmedzujú autá novým spôsobom a aby tamojších obyvateľov presvedčili o tom, že mesto sa skutočne musí správať ekologickejšie, v albánskej Tirane vplývajú na rodičov cez ich deti. Aj Bratislava deklaruje, že sa chce inšpirovať práve hlavným mestom Albánska čo sa týka dôrazu na mestské prostredie vhodné pre deti. V Tirane za týmto účelom pridali nové zóny, kde autá nie sú vítané. V našich podmienkach sa stala ostro diskutovanou téma utlmenia dopravy a zrušenia jedného jazdného pruhu v každom smere na nábreží pri Dunaji. Čítané: (1)

Nový Opel Frontera detailne. A poznáme i prvé ceny, hybrid za 24 tisíc, elektro za 29 tisíc eur

15.05.2024 13:15 Prvé odhalenie novinky nemeckej vetvy koncernu Stellantis bolo trochu nedovarené, to však môžeme teraz napraviť. Nový Opel Frontera mal prvú verejnú premiéru a v rámci nej automobilka konečne prezradila, čo bude mať crossover pod kapotou a pridala k nim i predbežné ceny, ktoré vyzerajú zaujímavo. Hybridná verzia so 48-voltovou technológiou by mala stáť približne 24 tisíc eur a elektromobil vyjde len o päť tisíc drahšie. Za pozornosť tiež stojí fakt, že Frontera bude dostupná aj so 7-miestnym interiérom. Čítané: (1)

Lacná Čína pre EÚ? Elektrický Leapmotor T03! Pod taktovkou Stellantisu, cez Poľsko, už čoskoro

15.05.2024 13:15 Ak sa Čína doteraz pokúšala predať v Európe nejaké elektromobily, bolo to všetko možné, len nie skutočne lacné autá. To by mal zmeniť Leapmotor T03, malé mestské batériové mini namierené priamo proti Dacii Spring. Zaujímavé na tom je, že nejde tak úplne o ázijský počin, ale celé sa to udeje pod taktovkou koncernu Stellantis. Ten vlani kúpil 21-percentný podiel v čínskej automobilke, takže T03 a ďalšie modely sa na starý kontinent dostanú s jeho priamym požehnaním. Výroba hatchbacku by mala byť spustená v Poľsku už na jeseň. Čítané: (1)