Rozšírené hľadanie
Piatok 17. Máj 2024 |
meniny má Gizela
Nový Renault Rafale plug-in hybrid s výkonom 300 koní a 4x4. Konečne poznáme technické detaily

16.05.2024 19:30 Od premiéry veľkého crossoveru značky Renault uplynul už skoro rok, dokonca si ho môžete pár mesiacov i kúpiť, informácie k najvýkonnejšej verzii Rafale plug-in hybrid nám však stále chýbali. Francúzi si dávali trochu na čas, aktuálne ale všetky podstatné dáta zverejnili a vyzerajú pomerne zaujímavo. Nielen preto, že auto má až štyri motor či pohon a zároveň riadenie oboch náprav. Pozoruhodný je tiež podvozok, ktorý „číta“ cestu kamerou a v predstihu jej prispôsobuje nastavenie adaptívnych tlmičov. Čítané: (1)

Späť zo 100 na 130 km/h na diaľniciach. Vysoké emisie oxidov dusíka nespôsobovala doprava

16.05.2024 19:30 Holandsko v marci 2020 znížilo maximálnu rýchlosť 130 km/h na diaľniciach na 100 km/h. Toto opatrenie bolo prijaté údajne kvôli vysokým emisiám oxidov dusíka z dopravy, pričom nutné úpravy infraštruktúry stáli daňových poplatníkov milióny eur. Následné overovanie výsledkov uvedenej reštrikcie však ukázalo, že s hodnotami emisií vo vzduchu sa nič zásadné nedeje, a preto sa do odborného výskumu pustila štátna agentúra plánovania životného prostredia. Tá zistila, že vinníkom nie sú motoristi, respektíve ich automobily. Čítané: (1)

Zľavy na kúpu nového auta až 14 000 € ponúka len Volkswagen!

16.05.2024 09:30 Teraz môžete mať nové auto so skvelou zľavou. Volkswagen spustil výpredaj skladových vozidiel, pričom zľavy siahajú až do výšky 14 000 €! Akcia však trvá len do konca mesiaca! Iba do konca mesiaca môžete využiť príležitosť zaobstarať si nový Volkswagen ihneď a ešte aj s riadnym zvýhodnením. Čítané: (1)

Test VW Passat 2.0 TDI 150 B9 - 5 metrová kombi limo

16.05.2024 09:30 Po dvoch prvých krátkych jazdách je tu náš prvý riadny redačný test  VW Passat B9. Vždy platilo, že až po týždni používania dokážeme objaviť a zhodnotiť veci lepšie, než keď máme auto k dispozícii na pár hodín. To je logické. Čo všetko sme objavili a zistili o najnovšej generácii teraz už ozaj veľkého manažérskeho kombi nájdete vo videorecenzii - Test VW Passat 2.0 TDI. Čítané: (1)

Nový semafor povolí na jedinú farbu prechádzať križovatkou aj zastaviť. Môže pravidlo fungovať?

16.05.2024 09:30 Viete si to predstaviť? Nový semafor povolí na jedinú farbu prechádzať a súčasne aj zastaviť - všetko podľa toho, čo robí autonómne vozidlo idúce pred vami. Pridanie štvrtej farby na semafory by mohlo skrátiť čakacie doby chodcov a zlepšiť plynulosť premávky pre autonómne vozidlá aj pre vodičov. Zatiaľ ide len o testovací koncept z USA a musíme si počkať na to, či sa novinka má šancu ujať v reálnych podmienkach. Nevyhnutné je, aby aspoň desať percent áut na cestách bolo autonómnych, takže Slovensko je nateraz "mimo hry". Čítané: (1)

Zatvoria dôležitý most v Bratislave, dopravné problémy potrvajú minimálne 6 mesiacov

16.05.2024 09:30 Skončila mu živnosť. Zatvoria dôležitý most v Bratislave nachádzajúci sa konkrétne vo Vrakuni na Hradskej ulici. Každý deň ho použije zhruba 20 tisíc vozidiel. Teraz ho však čaká počas letných mesiacov oprava. V dôsledku toho ho načas uzatvoria. Minimálna doba rekonštrukcie bude šesť mesiacov. Presné termíny ešte nie sú známe. Výsledkom však má byť riešenie na veľmi dlhú dobu. Čítané: (1)