Rozšírené hľadanie
Streda 15. Máj 2024 |
meniny má Žofia
Lacná Čína pre EÚ? Elektrický Leapmotor T03! Pod taktovkou Stellantisu, cez Poľsko, už čoskoro

15.05.2024 13:15 Ak sa Čína doteraz pokúšala predať v Európe nejaké elektromobily, bolo to všetko možné, len nie skutočne lacné autá. To by mal zmeniť Leapmotor T03, malé mestské batériové mini namierené priamo proti Dacii Spring. Zaujímavé na tom je, že nejde tak úplne o ázijský počin, ale celé sa to udeje pod taktovkou koncernu Stellantis. Ten vlani kúpil 21-percentný podiel v čínskej automobilke, takže T03 a ďalšie modely sa na starý kontinent dostanú s jeho priamym požehnaním. Výroba hatchbacku by mala byť spustená v Poľsku už na jeseň.

Obmedzujú autá spôsobom, ktorý nik nečakal. Veľké slovenské mesto chce tiež

15.05.2024 13:15 Vymysleli alternatívny prístup: Obmedzujú autá novým spôsobom a aby tamojších obyvateľov presvedčili o tom, že mesto sa skutočne musí správať ekologickejšie, v albánskej Tirane vplývajú na rodičov cez ich deti. Aj Bratislava deklaruje, že sa chce inšpirovať práve hlavným mestom Albánska čo sa týka dôrazu na mestské prostredie vhodné pre deti. V Tirane za týmto účelom pridali nové zóny, kde autá nie sú vítané. V našich podmienkach sa stala ostro diskutovanou téma utlmenia dopravy a zrušenia jedného jazdného pruhu v každom smere na nábreží pri Dunaji.

Nový Opel Frontera detailne. A poznáme i prvé ceny, hybrid za 24 tisíc, elektro za 29 tisíc eur

15.05.2024 13:15 Prvé odhalenie novinky nemeckej vetvy koncernu Stellantis bolo trochu nedovarené, to však môžeme teraz napraviť. Nový Opel Frontera mal prvú verejnú premiéru a v rámci nej automobilka konečne prezradila, čo bude mať crossover pod kapotou a pridala k nim i predbežné ceny, ktoré vyzerajú zaujímavo. Hybridná verzia so 48-voltovou technológiou by mala stáť približne 24 tisíc eur a elektromobil vyjde len o päť tisíc drahšie. Za pozornosť tiež stojí fakt, že Frontera bude dostupná aj so 7-miestnym interiérom.

Vylepšené radary odhalia priestupok, ktorý mnohí vodiči skrývali. Stopne nové zariadenia hrozba?!

15.05.2024 03:16 Plán bol jasný: Vylepšené radary odhalia priestupok a použijú pritom kamerové záznamy robené z mostov. Zámer však môže stroskotať v Nemecku na problémoch s legislatívou. Nonstop natáčanie videozáznamov všetkých prechádzajúcich áut sa totiž nepozdáva právnym expertom, ktorí dvíhajú varovný prst. Čoraz viac krajín sa spolieha na moderné technológie v boji s cestnými pirátmi a motoristami inak porušujúcimi pravidlá cestnej premávky. Hoci novým prístrojom je čoraz ťažšie uniknúť bez trestu, nie všetky sú zjavne v súlade s legislatívnymi požiadavkami.

Kia EV6 po facelifte. Nový dizajn, väčšia batéria a nabíjanie z 10 na 80 percent len za 18 minút

14.05.2024 17:00 Práve predstavená Kia EV6 po facelifte je v tejto chvíli len kórejská záležitosť, nepochybujte ale o tom, že rovnako prepracované auto momentálne mieri na všetky dôležité trhy. Elektrická šestka má vo svete slušný úspech a koncern Hyundai si nenechá ujsť príležitosť strhnúť k sebe ďalšiu klientelu. Čím to chce modernizované auto dosiahnuť? Zväčšenou kapacitou akumulátora a teda aj predĺžením dojazdu a nabíjaním s výkonom 350 kilowattov, vylepšeným podvozkom a... poďme na to ale podľa obvyklého mustra.

Trh s elektromobilmi sa v tomto roku prepadne o tretinu. Stratégiu mení už i európsky Ford

14.05.2024 17:00 Už aj európsky Ford reaguje na výrazné zníženie dopytu po elektromobiloch. Americká automobilka pôvodne oznámila, že do konca tejto dekády na starom kontinente kompletne vyradí z ponuky vozidlá so spaľovacími motormi. Lenže podobne ako Volkswagen, Mercedes či koncern Stellantis aktuálne prehodnocuje svoje plány a sľubuje, že ak bude medzi zákazníkmi záujem, ponúkne im napríklad plug-in hybridy aj po roku 2030. Nemci medzitým spočítali, o koľko sa v tomto roku prepadne trh s batériovými modelmi.

Modernizovaný Seat Leon štartuje na Slovensku so zaujímavými cenami

14.05.2024 17:00 Po nedávnej miernej modernizácii prichádza hatchback i kombi ST zo španielskej stajne aj na náš trh. Kozmetických zmien je len pár, ceny však zostali na veľmi priaznivej úrovni. Z ponuky sa po vzore Golfu a Octavie vytratil trojvalcový litrový agregát, takže základom je v tejto chvíli štvorvalcový motor 1.5 TSI. Modernizovaný Seat Leon s týmto motorom začína na našom trhu s cenou len o niečo málo viac ako 20 tisíc eur.

Test Porsche Panamera4 - univerzálny vojak

14.05.2024 17:00 Aj keď to na pohľad nie je zrejmé, a niektoré médiá o tom trochu pochybovali, nové Porsche Panamera je skutočne 3. generácia obľúbeného športo-luxusného auta. To prináša skvelé aj menej dobré správy. Test Porsche Panamera4 povrdzuje mnohé jej kvality a nachádza minimum nedostatkov.

Muž nemal na aute strechu, lebo ju odrezal a vyrobil kabriolet. Chcel takto voziť trávu?!

14.05.2024 17:00 Na cestách stretnete naozaj rôzne autá. Motorista si nedávno vyrobil kabriolet: nemal na aute strechu, keďže ju odrezal. Spôsobil si tak však problémy s políciou, ktorej sa jeho nápad nepozdával. Muž sa na východnom Slovensku rozhodol prerobiť svoj Opel Zafira, no už na prvý pohľad je jasné, že ide o svojpomocnú prerábku. So súhlasmi úradov si motorista ťažkú hlavu zjavne nerobil.

Porsche 911 Hybrid oficiálne: na Nordschleife lepší čas ako Turbo S! Premiéra už čoskoro

14.05.2024 07:30 Nemci oficiálne ohlásili „hotovo“. Porsche 911 Hybrid, alebo zrejme teda Porsche 911 Carrera E Hybrid, je po viac ako piatich miliónoch testovacích kilometroch dokončené. Automobilka ho vo svetovej premiére predstaví už o dva týždne, nepôjde však len o benzín-elektrický pohon. Firma predovšetkým ukáže medzigeneračne modernizovanú deväťsto-jedenástku, ktorá ponesie interné typové označenie 992.2 a nahradí súčasné auto odhalené v novembri 2018.

Test Audi Q8 50TDI - old but gold

13.05.2024 20:45 Audi Q8 má viac než 6 rokov. To je bežne čas minimálne na veľkú modernizáciu, ak nie rovno novú generáciu. Ani jedno z toho sa nekoná. Prečo? Lebo Audi Q8 urobili tak dobre, že modernizáciu ani nepotrebuje. To, čo je od minulého roka v predaji je len doslova osvieženie. Pozreli sme sa naň a tu je Test Audi Q8 50TDI.

Kapitulácia Mercedesu. O štvorvalce v AMG nie je záujem, do CLE 63 sa vráti osemvalcový motor!

13.05.2024 20:45 Hybridné štvorvalce v AMG to majú spočítané. Zákazníci ich neprijali, predaje sa prepadli a Mercedes je nútený vrátiť pod kapotu chystaného vrcholného kupé CLE 63 osemvalcový motor – podľa dostupných správ najnovšiu verziu 4.0 V8 biturbo s výkonom minimálne 585 koní, ktorý by prekonal BMW M4 CS . Táto správa prichádza len pár dní potom, ako automobilka oznámila, že je kvôli vlažnému záujmu o elektromobily pripravená udržať na trhu spaľovacie motory dlhšie, ako pôvodne plánovala.

Porsche 911 Hybrid o 8,7 sekundy rýchlejšie na Nordschleife vďaka elektrifikácii, premiéra čoskoro

13.05.2024 20:45 Nemci oficiálne ohlásili „hotovo“. Porsche 911 Hybrid, alebo zrejme teda Porsche 911 Carrera E Hybrid, je po viac ako piatich miliónoch testovacích kilometroch dokončené. Automobilka ho vo svetovej premiére predstaví už o dva týždne, nepôjde však len o benzín-elektrický pohon. Firma predovšetkým ukáže medzigeneračne modernizovanú deväťsto-jedenástku, ktorá ponesie interné typové označenie 992.2 a nahradí súčasné auto odhalené v novembri 2018.

V hlavnom meste vznikne jedinečný nabíjací hub v celej Európe. Dosiahne nabíjací výkon 600 kW!

13.05.2024 20:45 V najbližších mesiacoch bude na západnom Slovensku, konkrétne v Bratislave, vybudovaný nový verejný nabíjací hub. Bude stáť v blízkosti hlavného mestského obchvatu a o jeho výstavbu sa postará spoločnosť ejoin. Jej nabíjací uzol ponúkne miesto pre šesť elektromobilov s možným rozšírením do budúcna. Čo sa týka nabíjacieho výkonu, bude jedinečný v celej Európe, jednotlivé konektory dosiahnu nabíjací výkon 600 kW! Spustenie tejto stanice je naplánované už na jeseň tohto roka. 

Test Audi Q8 50TDI - old but gold

13.05.2024 10:00 Audi Q8 má viac než 6 rokov. To je bežne čas minimálne na veľkú modernizáciu, ak nie rovno novú generáciu. Ani jedno z toho sa nekoná. Prečo? Lebo Audi Q8 urobili tak dobre, že modernizáciu ani nepotrebuje. To, čo je od minulého roka v predaji je len doslova osvieženie. Pozreli sme sa naň a tu je Test Audi Q8 50TDI.

Následujúci mesiac