Rozšírené hľadanie
Piatok 3. Máj 2024 |
meniny má Galina

Čo je lepšie na prenos bicyklov – strešné nosiče alebo nosiče bicyklov na ťažné zariadenia?

Datum: 11.03.2021

Zima už pomaly končí, jar pomaly začína a leto sa nezadržateľne blíži. Obdobie cyklovýletov a mini dovoleniek je skoro za rohom. K rôznym výletom patrí aj jazda na bicykli v okolí prírody.

nosiče bicyklov na ťažné zariadenia

Čo je však lepšie na prenos bicyklov do určitej destinácii? Najčastejšie sa používa nosič na ťažné zariadenie alebo strešné nosiče. V článku porovnáme oboje.

Pravdepodobne väčšina ľudí už kedysi prepravovala cyklovozíky alebo bicykel vo svojom vozidle. Takto sa to dá najmä vtedy ak jazdíte krátke trasy, najviac do 30 minút a vo vozidle prepravujete maximálne 1 alebo 2 bicykle. Ako ste už mohli sami zažiť, takto prepravovaný bicykel sa počas cesty natriasa, pôsobia naňho vibrácie a môže sa aj poškodiť. Bicykle totiž nie sú stavané na to, aby sa prepravovali ležato.

Potom je tu aj bezpečnosť. Ak sa bicykel prenáša v batožinovom priestore, môže počas prudkého pribrzdenia preletieť dopredu a zraniť šoféra alebo spolujazdcov. To je ďalší dôvod, prečo sa oplatí investovať do strešného nosiča bicyklov alebo nosiča bicyklov na ťažné zariadenie. Kvalitné značky ako thule ponúkajú veľký výber, v ktorom si nájde každý.

Strešný nosič na bicykle

Strešný nosič na bicykle patrí medzi obľúbené spôsoby prepravy bicyklov. Taktiež je aj lacnejší z dvojice. Na druhú stranu, je síce pravda, že nosič na bicykle stojí menej, avšak vynaložené výdaje budú vyššie, nakoľko sú ťažšie a vedú k vyššej spotrebe paliva. Ich cena je medzi 50 až 300 eur, pričom dané modely sú schopné prepraviť naraz až 4 bicykle na streche.

Nosič bicyklov na ťažné zariadenie 

Prepraviť bicykel cez nosič bicyklov si zo začiatku vyžaduje najprv zainvestovať viac. V konečnom dôsledku však nakoniec ušetríte, kedy nosiče bicyklov sú ľahšie a vedú k nižšej spotrebe paliva, ako napr. pri strešnom nosiči. Ako ďalší benefit sa javí lepšia praktickosť a pohodlnosť prepravy.

Tento spôsob prepravy bicyklov je určené pre ľudí, ktorí pravidelne prevážajú na aute svoje bicykle. Také auto však musí mať ťažné zariadenie, kvôli čomu môžu byť odradení niektorí ľudia, keďže nie všetci majú na svojom vozidle ťažné zariadenie. Nosič bicyklov má taktiež výhodu aj v jednoduchej montáži, nasadenia bicyklov a manipulácii s bicyklami. 

Pokiaľ ide o kúpu nosiča na ťažné zariadenie, sledujte predovšetkým hmotnosť, ktorú dokáže konkrétny model uniesť. Priemerne sa to pohybuje na úrovni 75 kilogramov, pričom ceny začínajú na cene 200 až 650 eur.  

 

 

 

Čítané: 3024 x