Rozšírené hľadanie
Piatok 17. Máj 2024 |
meniny má Gizela

Prečo si nechať postaviť dom profesionálmi?

Datum: 04.09.2018

Stavba vytúženého rodinného domu je tým posledným krokom, ktorý musíte spraviť na dlhej ceste k vysnívanému bývaniu. Avšak, dôležité je, aby ste mali vypracovaný projekt, stavebné povolenie a hurá do výstavby! 

Samozrejme, že nemôžete zabudnúť na firmu, ktorá celkovú realizáciu výstavby domu vykoná, a to vrátane spomínaného projektu či ďalších záležitostí, bez ktorých by tento proces možný nebol.

Pozemok je základ!

Najdôležitejším a v konečnom dôsledku i najhlavnejším rozhodnutím pri stavbe domu je výber pozemku. Z tohto dôvodu zvážte lokalitu, ideálne takú, ktorá sa nenachádza blízko hlavného ťahu, ale naopak, najkrajšia lokalita je blízko zelene, avšak s občianskou vybavenosťou i bezproblémovou dostupnosťou. Na príslušnom úrade je vhodné overiť si, či je vami vybraný pozemok skutočne schválený k výstavbe domu, pretože nie vždy je možné postaviť dom na mieste, ktoré si zákazníci vyberú.

Projekt rodinného domu

Ďalším dôležitým krokom je projekt domu cena, na základe ktorého je možné zistiť, ako bude váš vytúžený domček riešený, aká bude jeho úžitková plocha a konečná cena komplet. Výhodou je, že spoločne s danou firmou môžete nájsť akýsi kompromis a zvoliť typ stavby, ktorý bude vhodný na vami zakúpený pozemok. 

Realizácia stavby

Ak ste sa rozhodli pre stavbu rodinného domu na kľúč, je nutné byť obozretný. Dajte prednosť firme, ktorá má overené a kvalitné referencie od ostatných klientov, no okrem toho sa môže pochváliť dlhoročnou pôsobnosťou na trhu. Pred tým, ako firma začne so samotnou realizáciou stavby, zostaví rozpočet a doladí detaily, ktoré sa týkajú materiálov či ďalších predmetov, ktoré budú súčasťou rodinného domu. Dôležité je, aby mal dom na kľúč stanovenú finálnu cenu uvedené v zmluve. Akonáhle budú tieto podmienky splnené, je možné začať s realizáciou stavby!

 

Čítané: 3666 x