Rozšírené hľadanie
Štvrtok 2. Máj 2024 |
meniny má Žigmund

Je umelý ratan ešte v móde? Odpoveď je jednoznačná.

Datum: 24.06.2019

Odolný, kvalitný, nenáročný na údržbu a atraktívny. Takýto je nábytok z umelého ratanu, ktorý si našiel svoje miesto v mnohých domácnostiach na Slovensku. A hoci sa umelý ratan podobá tomu prírodnému, má niekoľko pozitívnych vlastností navyše. Presvedčte sa o tom, že ratanový nábytok vás nikdy neomrzí.

Umelý ratan odolá chladu aj dažďu

V prvom rade vyniká veľkou odolnosťou voči nepriaznivému počasiu a nízkymi nárokmi na údržbu. Môžete ho bez problémov umiestniť na terasu, do záhrady, ale aj do interiéru. Vďaka svojej nízkej hmotnosti je záhradný nábytok flexibilný a jednoducho prenášateľný. Pod ratanovými vláknami sa ukrýva ľahká, ale zároveň pevná hliníková konštrukcia.

Ďalšou výhodou ratanových vláken je ich pružnosť, pevnosť a tiež recyklovateľnosť, sú totiž vyrobené z umelých netoxických materiálov. Ratanový nábytok je preto nielen dostupné a moderné, ale aj ekologické riešenie pre vašu terasu či záhradu. Nelúpe sa, nepraská a s výnimkou občasného očistenia nie je žiadna ďalšia údržba potrebná. Dokonca aj v zime ho stačí prekryť plachtou a nemusíte ho odkladať do tepla.

Urobte si radosť moderným ratanovým nábytkom

Ratanový nábytok je dostupný v širokej palete farebných odtieňov a dizajnových prevedení. Najčastejšie sa vyrábajú v univerzálnej hnedej a čiernej farbe. Obľúbená a efektná je aj okrová alebo strieborná farba. Jednotlivé nábytkové série sa líšia vo veľkosti ratanových vláken, v ich zložení a povrchovej úprave. Existuje hladký variant i vlákna s jemným vzorom.

Napríklad ratanové stoličky pohodlne využijete vonku, ale aj v interiéri. Ak chcete vašej obývačke vdýchnuť nový ľahký nádych a urobiť tento priestor výnimočným, ratanový nábytok je výborným riešením. Je funkčný, variabilný, nemusíte ho skladať ani montovať – je pripravený k okamžitému používaniu.

Užite si leto s ratanovými vychytávkami

Hľadáte výnimočný a moderný kus nábytku, ktorý oživí váš domov? Vyskúšajte ratanové vajíčko so stojanom vhodné do záhrady aj do interiéru. Vajíčko v žltej farbe je vyrobené v najvyššom štandarde, o vašu bezpečnosť sa nemusíte báť. Visí na kovovom protišmykovom stojane a zabezpečí vám maximálne pohodlie vďaka mäkkej textilnej poduške.

Nevšedným a luxusným elementom do vašej záhrady môže byť aj závesné hojdacie kreslo so samostatnou pevnou konštrukciou. Ležadlo má slnečnú clonu, ktorá dotvára netradičný a originálny dizajn, ochráni vás pred slnkom a spríjemní vám pohodové letné chvíle strávené v záhrade či na terase.

Zdroj obrázka: pixabay.com
Čítané: 4175 x