Rozšírené hľadanie
Piatok 3. Máj 2024 |
meniny má Galina

Veľké porovnanie: Umývačka riadu vs. ručné umývanie

Datum: 18.11.2020

Pýtate sa, prečo by ste konečne mali zainvestovať do umývačky riadu? Prinášam vám hneď niekoľko skvelých dôvodov, prečo by ste to mali urobiť čím skôr. Toto sú jej hlavné pozitíva, ktoré iste ocení každá gazdinka. Veď napokon, presvedčte sa na vlastné oči.

Šetrič času

Nie je žiadnym tajomstvom, že umývaním riadu v umývačke ušetríte kopec času. Dokonca sa hovorí až o troch týždňoch ročne, Čo rozhodne nie je zanedbateľné číslo. Koniec koncov, my sa vôbec nečudujme. Veď to je také jednoduché. Umývačku stačí len jednoducho naplniť, vložiť tabletu na umývanie a zapnúť. Nečistoty sa zbavíte raz-dva bez akejkoľvek námahy.

Náš tip: Chcete, aby váš riad bol dokonale čistý a lesklý? Tak potom siahnite po kvalitných prostriedkov do umývačky riadu, ktoré ponúka aj online drogéria myAustria. Prášky, kapsule, gély či leštidlá tu nájdete v tej najvyššej kvalite dovezené priamo z Rakúska a Nemecka. Vyskúšajte tovar, ktorý prináša obľúbená internetová drogéria a nakupujte už dnes.

Ušetríte aj peniaze

Okrem samotného času ušetríte aj kopec peňazí. Podľa výskumov nemeckej univerzity v Bonne minie priemerná plne naložená umývačka v rámci jedného cyklu priemerne 15 – 22 litrov vody. Pre porovnanie, pri manuálnom umývaní je to až vyše 100 litrov vody, čo rozhodne nie je málo. Tak čo, ešte stále chcete umývať riady ručne?

Úspora energie

So šetrením ešte nekončíme. Okrem šetrenia času a peňazí totiž ušetríte aj náklady na energiu. Tipnete si koľko? Podľa výskumu rovnakej univerzity v Bonne je to až o 60% viac ako pri manuálnom umývaní.

Za seba hovoria aj výsledky

Okrem výhod v oblasti šetrenia, samé za seba hovoria aj výsledky. Kým pri ručnom, resp. manuálnom umývaní prevažne siahate po jednom čistiacom prostriedku, v umývačke riadu je to súhra hneď niekoľkých zložiek. Okrem klasického čistiaceho prostriedku v podobe gélu či tablety do hry vstupuje aj leštidlo, soľ, ktoré výrazne dopomáhajú k výslednému efektu.

Žiaden viditeľný neporiadok

Špinavý tanier či šálka od kávy určite nepôsobí veľmi lákavo, najmä ak sú uložené v kuchynskom drese. Ak ich však schováte do umývačky, pokojne tam môžu zostať aj nejaký ten deň či dva, pokým ju nenaplníte a to bez toho, aby bol vo vašej kuchyni viditeľný neporiadok. Pokojne takto môžete použiť všetok váš riad a následne ho celý naraz umyjete. Ide určite o výhodnejšiu variantu ako ho umývať ručne postupne po každom použití.

Hygienicky čistejšie

Na záver ešte jedno pozitívum, ktoré tiež určite stojí za zmienku. Umývačky riadu totiž pracujú v oveľa dlhších cykloch s oveľa teplejšou vodou, ako by vydržala ľudská ruka. Čo to pre nás znamená? Znamená to to, že sa riad zbaví oveľa väčšieho množstva baktérií, a je teda hygienicky čistejší.

 

Čítané: 3818 x