Rozšírené hľadanie
Štvrtok 2. Máj 2024 |
meniny má Žigmund

Dotykové spínače a stmievače – luxusný dizajn a vysoká funkčnosť

Datum: 28.05.2021

Plánujete rekonštrukciu bytu? Nezabudnite, že atmosféru dotvorí osvetlenie a detaily. Dotykové spínače a stmievače osvetlenia sú funkčné a svojím dizajnom uspokoja požiadavky najnáročnejších klientov.

Dotykové spínače a stmievače

Vaša domácnosť aj vďaka nim dosiahne nový, moderný vzhľad.

Čo sú dotykové vypínače a stmievače

Pri slove vypínač si staršie ročníky vybavia plastové štvorce, ktoré mali uprostred tlačidlo na vypínanie a zapínanie svetla. Neskôr ich nahradili vypínače, ktorých celé telo tvorilo tlačidlo. Obom spomínaným typom vypínača už odzvonilo. Prečo? Pretože ich postupne vytlačia dotykové vypínače, ktoré spĺňajú estetickú i praktickú funkciu. Dotykové vypínače fungujú na podobnom princípe ako stará klasika, nemusíte však nič stláčať. Stačí jediný jemný dotyk a svetlo sa vypne alebo zapne. Dotykové vypínače sa vyrábajú aj ako stmievače t.j. dokážu regulovať intenzitu osvetlenia v miestnosti. Stmievanie oceníte pri pozeraní televízie alebo pri dotvorení atmosféry v miestnosti. Funkcia stmievania je vhodná pre bodové a LED osvetlenie. Šetrí energie a predovšetkým umožňuje reguláciu svetla podľa momentálnych potrieb svietenia. Vypínanie, zapínanie a stmievanie osvetlenia je vďaka dotykovému snímaču veľmi jednoduché, ovládať vypínač môžete kliknutím alebo pridržaním prsta na vyznačenú plochu.

Prečo vymeniť staré vypínače za dotykové

Okrem toho, že je ovládanie dotykového vypínača a stmievača veľmi jednoduché, na prvý pohľad zaujme aj ich dizajn. Pred vašu lepšiu predstavu navštívte stránky internetového obchodu ledprodukt, ktorý ponúka vypínače a stmievače vysokej kvality za priaznivé ceny. Povrch vypínača je pevný a hladký, vyrobený zo skla. Sklené dotykové vypínače a stmievače sa najčastejšie vyrábajú v bielej, čiernej a striebornej farbe, ale prispôsobiť sa dajú aj iným farebným požiadavkám. Vo všetkých prevedeniach ide na prvý pohľad o luxusný vzhľad, ktorého punc dokonalosti vytvára LED podsvietenie dotykovej plochy. Podsvietenie je estetickým prvkom a umožňuje tiež lepšiu orientáciu počas noci. Vďaka tomu, že je vypínač vyrobený z tvrdeného skla nemení farbu, je odolný voči rozbitiu alebo poškriabaniu a aj po rokoch vyzerá ako nový. Dotykové vypínače a stmievače sa nekazia tak často ako klasické, pretože ide o jednoliatu plochu, ktorá je vodotesná a prachu odolná. Dokonca aj vnútorné komponenty sú zostrojené tak, aby vydržali naozaj dlhé roky. Investícia do dotykových vypínačov nie je vysoká, ale vysoký je štandard, ktorý ich kúpou dosiahnete.

 

 

 

Čítané: 2966 x