Rozšírené hľadanie
Piatok 3. Máj 2024 |
meniny má Galina

Na čo slúži a ako sa využíva kalové čerpadlo

Datum: 21.02.2022

Kalové čerpadlo patrí do skupiny ponorných čerpadiel, avšak nevyužíva sa na čerpanie pitnej vody. Už z názvu vám môže byť jasné, že využitie nájde pri odsávaní zakalenej a veľmi znečistenej vody.

Na čo slúži a ako sa využíva kalové čerpadlo

Kedy je kalové čerpadlo nevyhnutnosť?

Toto zariadenie by si mala zadovážiť hlavne ľudia, ktorí bývajú v rodinných domoch s pivnicami a šachtami. Iste ste už viackrát v televízii videli, ako mnohé slovenské rodiny zasiahli prívalové dažde a ničivé záplavy.

Deje sa to každý rok, takže je dobré sa pripraviť, keďže ľudia v pivniciach skladujú zásoby potravín, nábytok, ale aj spotrebiče a hodnotné veci, ktoré aktuálne nepoužívajú. Hladina potokov sa počas prívalových dažďov nebezpečne dvíha a rodinám z okolitých domov často ostanú len oči pre plač a nezvratné škody.

Kalové čerpadlo na domáce použitie

S kalovým čerpadlom viete ihneď zasiahnuť a ochrániť svoju garáž či pivnicu pred vytopením. Belumi.sk ponúka rôzne modely čerpadiel, ktoré sú určené na odsávanie čistej alebo mierne znečistenej vody zo zaplavených obytných i neobytných priestorov. Taktiež vám pomôže, ak máte na záhrade bazén alebo rybník, ktorý potrebujete vyčistiť.

Na odčerpanie vody z bazéna ľudia často používajú čerpadlá s plochým odsávaním, ktoré ale nie sú vhodné na použitie v jazierku. Predsalen je viac znečistené - nachádza sa v ňom veľa drobných i väčších kamienkov a blata, ktoré môžu klasické čerpadlo upchať. Z toho dôvodu stavte na kalové čerpadlo, ktoré si poradí aj s veľmi znečistenou vodou. 

Profesionálne kalové čerpadlo

Belumi.sk má v ponuke špeciálne drenážne čerpadlo určené na vodu znečistenú bahnom, pieskom či rozdrveným kameňom. Toto zariadenie je určené na profesionálne použitie v stavebníctve, poľnohospodárstve, rudnom a banskom priemysle na odvodňovanie výkopových jám, šácht, kanálov, nádrží s usadeninami pevných látok a podobne.

Ak vás táto téma zaujala pozrite si ponuku konkrétnych modelov čerpadiel a ich parametrov. Kalové čerpadlo je určite skvelá investícia, keďže váš majetok ochráni pred katastrofou.

 

 

Zdroj obrázka: pixabay.com

 

Čítané: 2869 x