Rozšírené hľadanie
Piatok 3. Máj 2024 |
meniny má Galina

Čas na jarné upratovanie – nezabudnite ani na čistenie fasád!

Datum: 15.03.2022

Pomaličky prichádza jar a spolu s ňou aj ideálny čas na jarné upratovanie. Umývanie okien, precízne vyčistenie interiéru či starostlivosť o záhradku – to všetko k nemu neodmysliteľne patrí. Zišlo by sa však jarné upratovanie aj exteriéru vášho domu?

čistenie fasád

Vieme, že mnoho majiteľov rodinných domov trápi znečistená fasáda, no nepodniknú žiadne kroky, pretože si myslia, že jediným riešením je rekonštrukcia či aspoň premaľovanie fasády novým náterom. Existuje však aj iné, oveľa jednoduchšie, efektívnejšie a ekonomickejšie riešenie – profesionálne čistenie fasád.

Počuli ste už o tejto službe? Ak sa o nej chcete dozvedieť viac, prečítajte si náš článok.

Čo je profesionálne čistenie fasád?

Profesionálne čistenie fasád je efektívny spôsob, ako môžete svoju fasádu zbaviť nečistôt, a to až do takej mieri, že bude vyzerať opäť ako nová. Ak sa pýtate, ako je to možné, tajomstvo tkvie v tom, že profesionálne čistenie fasády neprebieha iba na jej povrchu, ale čistí ju aj do hĺbky. Kľúčom k čistej a zdravej fasáde je totiž odstránenie nečistôt v jej póroch.

A práve vďaka tomu sa môžete zbaviť nielen bežných nečistôt, akými sú prach, smog alebo vtáčí trus, ale aj závažnejších problémov, napríklad plesní a rias na fasáde.

Je dôležité čistiť fasádu pravidelne?

Častokrát o tom majitelia ani netušia, no pravidelná starostlivosť o fasádu domu je mimoriadne dôležitá, hneď z niekoľkých dôvodov.

Prvý dôvod je zrejmý – ak sa o niečo nestaráme dostatočne, začne sa to opotrebovávať a ničiť oveľa rýchlejšie. A to platí aj pre fasádu. Ak sa o ňu pravidelne nestaráte, časom sa na nej začnú tvoriť trhliny a praskliny, prípadne začne na niektorých miestach opadávať omietka úplne. Potom už neexistuje iné riešenie, iba fasádu kompletne zrekonštruovať a tu sa dostávame k druhému dôvodu – financiám.

Rekonštrukcia fasády je totiž v konečnom dôsledku finančne oveľa náročnejšia, než pravidelné profesionálne čistenie fasád.

Nuž a najdôležitejší dôvod – vedeli ste, že znečistená fasáda môže pre vás aj vašu rodinu predstavovať zdravotné riziko? V jej póroch je totiž ideálne prostredie na vznik a rast plesní, ktoré dokážu spôsobiť nemalé zdravotné problémy.

Chcete stihnúť čistenie fasády ešte počas jari?
Obráťte sa na Valmax s.r.o. a zarezervujte si termín ešte dnes!

 

Zdroj: Brandi Redd | UNSPLASH.COM

 

Čítané: 2896 x