Rozšírené hľadanie
Nedeľa 19. Máj 2024 |
meniny má Gertrúda

Dovolenka Sharm El Sheikh

Datum: 01.08.2013

Stredisko Sharm El Sheikh v Egypte sa nachádza na juhu Sinajského polostrova.  Na jednej strane je obklopené Červeným morom a na druhej skalami s púšťou. Zárukou slnečnej dovolenky v stredisku Sharm El Sheikh  sú vynikajúce klimatické podmienky. Keďže Sinaj leží v subtropickom pásme, podnebie je suché a leto veľmi horúce.

Centrom letoviska je najživšie a najznámejšie stredisko Naama Bay s množstvom medzinárodných hotelov. Navštívte známe prímorské letovisko Dahab, nenápadný rybársky prístav v ústí Akabského zálivu. To je to správne miesto, kde si môžete vychutnať vodnú fajku šíšu, naplnenú aromatizovaným tabakom. Červené more poskytuje výborné podmienky na windsurfing, vodné lyžovanie a koralové útesy zasa na potápanie. V blízkosti sa nachádza slávna Modrá diera ( Blue Hole), ktorá patrí medzi 10 najlepších potápačských miest na svete.

Dovolenka Sharm El Sheikh vám ponúka neopakovateľnú krásu podmorského sveta, bohatú faunu a flóru na každom kúsku pobrežia.  Množstvo koralových útesov a pestrofarebných rýb je rajom pre potápačov.

Vychutnajte si pamiatky historického Egypta. Vrch Sinaj sa tradične stotožňuje s Mojžišovou horou, na úpätí ktorej stojí Kláštor sv. Kataríny. V rámci fakultatívneho výletu ho môžete navštíviť. Jedinečným zážitkom je trojhodinový výstup na Mojžišovu horu.

Využite poznávacie zájazdy, ktoré sa pre vás stanú neopakovateľným zážitkom. Navštívte hlavné mesto Egypta Káhiru, pyramídy, Sfingu v Gíze, prekrásny Luxor, chrám v Karnaku. Zaujímavým zážitkom je i celodenný výlet do Jeruzalemu, či safari na ťavách alebo džípoch.

Moderná turistická destinácia Sharm El Sheikh  patrí medzi najvyhľadávanejšie letoviská v Egypte.

Čítané: 706 x