Rozšírené hľadanie
Utorok 21. Máj 2024 |
meniny má Zina

Pripravte sa na leto s novým kotlíkom na guláš

Datum: 15.02.2019

Blíži sa jar a pekné počasie vyženie von mnohých ľudí, ktorí žijú nielen v rodinných domoch. Grilovanie či varenie gulášu je aktivitou, ktorá je typická pre letné mesiace, kedy sa pri nich stretne partia známych ľudí. 

Nejde len o to, aby sa človek dobre najedol, ale strávil s rodinou a priateľmi príjemné chvíle pri tejto činnosti. Vďaka dobrému kotlíku strávite neopakovateľné čaro prípravy jedla vonku v prírode, ktoré je nezabudnuteľným zážitkom nielen pre kuchára.

Ak sa pomaly, ale isto pripravujete na sezónu a rozmýšľate, aký kotlík by sa vám hodil, na výber je niekoľko druhov. Rozhodujúcim kritériom je materiál, z ktorého chcete mať kotlík, pričom je k dispozícii smaltovaný, liatinový, nerezový a medený. Výhodou smaltového kotlíka je, že je vyrobený z ocele a tá je pokrytá dvomi vrstvami smaltu. To zaručuje, že vám kotlík vydrží dlhé roky bez toho, aby ste sa museli zamýšľať nad jeho výmenou. Povrch tohto materiálu sa veľmi ľahko čistí a je odolný proti hrdzi, čo ocení množstvo skúsených kuchárov. Ak ste zvyknutý s kotlíkom cestovať a nosiť ho so sebou na dovolenku, v tom prípade sa vám hodí nerezová verzia.  

Ten totiž vydrží aj hrubšie zaobchádzanie a ani nárazom alebo pádom ho nijako nepoškodíte. Tieto kotlíky na guláš sú vhodné napríklad na stanovačky aj kvôli ich jednoduchej údržbe, pretože nepotrebujú takmer žiadnu starostlivosť. Ďalšou možnosťou je liatinový kotlík, ktorý je síce drahší a ťažší, no má niekoľko výhod. Keďže je masívny a má hrubé steny, jedlo je v ňom zohrievané rovnomerne a preto je riziko pripálenia minimálne. Jedlo vám v ňom tiež vydrží omnoho dlhšie teplé, ako je tomu v iných kotlíkoch. Ak túžite po špecifickej chuti gulášu, ktorú len tak niekto nevykúzli, zakúpiť by ste si mali medené prevedenie. Jedlo uvarené v ňom chutí úplne inak ako v iných kotlíkoch a dokonca poslúži aj ako dekorácia. Výhodou je, že vám vďaka svojej trvácnosti a odolnosti vydrží dlhé roky, pričom varenie gulášu bude aj estetickým zážitkom.

Chystáte sa zakúpiť pred sezónou nový kotlík?

Najlepšiu ponuku nájdete na topkotliky.sk, kde sú k dispozícii nielen kotlíky na guláš, ale aj veľké kotliny, kotlíkové súpravy, kotle na zabíjačku a doplnky potrebné k vareniu. Na výber sú malé rodinné kotlíky od 6 litrov až po veľké kotle, ktoré majú 85 litrov. S nimi dokážete variť nielen pre najbližších, ale aj na rôznych súťažiach a akciách, kde sa nachádza veľké množstvo ľudí. Varenie gulášu patrí v našej krajine medzi obľúbenú aktivitu, ktorú každý z nás absolvuje aspoň raz za rok. Hoci si toto pastierske jedlo prisvojuje najmä maďarská kuchyňa, poznajú ho nielen u nás, ale aj v okolitých krajinách. Nie je preto ničím výnimočným, že napríklad vo Viedni natrafíte na reštauráciu, ktorá sa venuje len vareniu rôznych druhov gulášu.

Čítané: 3665 x