Rozšírené hľadanie
Utorok 30. Apríl 2024 |
meniny má Anastázia

Nad týmito módnymi trendmi krútime hlavou

Datum: 09.12.2020

Ľudia sú rozdielni a každému sa páči niečo iné. Uniformita v obliekaní by bola iste nudná. Veď móda je hrou a nemala by byť limitovaná. Na druhej strane sa za posledné roky objavili vo svete módy kúsky oblečenia, nad ktorými musíme krútiť hlavou.

Nad týmito módnymi trendmi krútime hlavou

Ale ako sa vraví, proti gustu žiaden dišputát. Preto si aj tieto kusy oblečenia našli po celom svete milióny priaznivcov, ktorí si ich denne obliekajú s radosťou.

Gýčový pocit s legínami a trápnou bižutériou

V posledných rokoch sa rozmohol nešvár nosenia krátkych legín prakticky kamkoľvek v kombinácii so športovým i elegantným vrchom. Americké hviezdy sa pretekajú, ktorá častejšie ukáže svoje široké stehná napasované do športových legín. Samozrejme, že za nimi nezaostávajú ani slovenské celebrity, ktoré sa dokonca pustili do vlastnej módnej línie krátkych legín na každú príležitosť. Pochopiť by však mali, že krátke legíny patria do fitka a nie do ulíc. Ako keby toho nebolo dosť, k legínam sa vyšperkujú do módnej temnoty. Dlhé reťaze s krikľavým príveskom alebo náhrdelníky či náramky z mušličiek nie sú určené na celoročné nosenie. Dobre vyzerajú na pláži počas dovolenky, ale nie na slovenských uliciach.

Zabudnite na nohavice s nízkym pudlom

Keď sme si už mysleli, že nohavice s nízkym pudlom padli do zabudnutia, objavili sa opäť. No dobre, sú pohodlné, ale dámy by ich mali nosiť výsadne po dome alebo po ceste k smetnému košu. Takéto nohavice skracujú nohy a zdeformujú každú postavu. Dobre vyzerajú snáď len na americkom raperovi z 90-tych rokov alebo puberťákovi, ktorý sa preháňa na skateboarde pred panelákom. Na ženách vyzerajú podobné nohavice naozaj odpudzujúco až komicky. Verte dámy, takto sa nebudete páčiť žiadnemu mužovi. Veď sami si predstavte muža s nohavicami padnutými až kdesi...a z nich trčiace trenky.

Veľké, ale naozaj veľké bundy

Na jednej strane je tu oversized móda perfektného strihu a na druhej neforemné bundy. Bundy, v ktorých vyzeráte ako utopený vodník. Bundy, v ktorých neviete identifikovať ruky či nohy a hlava vyzerá ako špendlíková hlavička. Takýto outfit nezachráni nič. Ak si k outfitu predstavíte moletnejšieho človeka, vidíte vlastne medveďa nosiaceho ľudské oblečenie. Ako hororovú čerešničku na torte si mnohí k takejto bude zoberú obrovskú kabelku a na nohy si obujú ugly sneakers alebo chlpaté čižmy. To už si rovno môžete obliecť spacák alebo sa vybrať do medvedieho brlohu. Musíme však uznať, že tento model búnd zahreje a vyzerá dobre na podvyživenej modelke na predvádzacom móle.

Diery úplne všade

V posledných rokoch sa rozmohol ešte jeden trend, ktorý mnohým ľuďom spôsobuje stavy na odpadnutie. Je to oblečenie plné dierok. Dierkované svetre, dierkované tričká či šaty. Niečo podobné sme mohli vidieť v známej českej rozprávke o princeznej, ktorá mala prísť oblečená i neoblečená. Okrem rozprávky sa takéto oblečenie nehodí nikam. Vrcholom nevkusu je žiarivá spodná bielizeň pod sieťovaným oblečením. Okrem sieťok môžeme občas zbadať snahu módnych návrhárov dávať diery tam, kde nepatria. Napríklad na ramená šiat alebo do okolia lona na džínsoch. Roztrhané džínsy sú oproti podobným kúskom priam elegantným oblečením.

 

Čítané: 2555 x