Rozšírené hľadanie
Utorok 30. Apríl 2024 |
meniny má Anastázia

Oversized móda. Trend, ktorý neomrzí

Datum: 09.12.2020

XXL móda, inak nazývaná oversized, je trendom hlavne počas zimného obdobia. Napriek tomu je vidieť jej postupné prenikanie do jarnej i letnej kolekcie. Nie je to nič udivujúce, keďže ide o veľmi pohodlný a praktický módny štýl. 

Oversized móda. Trend, ktorý neomrzí

Nemyslite si však, že je určená len pre ľudí s nadváhou. Oblečenie voľnejšieho strihu vyzerá šik na každej postave.

Oversized oblečenie vyzerá sexi

Nadrozmerné XXL oblečenie nie je o tom, že by ste si na seba obliekli vrece a hrali sa na hviezdu. Je potrebné si vybrať správne kúsky oblečenia, v ktorých zvýraznite to, čo chcete a skryjete, čo je nežiaduce vidieť. V minulosti sa do takýchto outfitov obliekali hlavne moletnejšie dámy a páni. Dnes si ich obľúbili aj extra štíhle modelky. Na oversized móde je skvelé i to, že sa dostala do úplne všetkých sfér oblečenia a vyrába sa vo všetkých farebných prevedeniach. Nejde len o obrovské čierne šaty či kabáty, ale aj o hravé kúsky, ktoré osviežia váš výzor a pôsobia veselo či optimisticky. Do módy vniesol trend XXL oblečenia ešte niečo navyše, rafinovaný sexi výzor. Dať si na seba obtiahnuté šaty a vyzerať ako dračica je veľmi jednoduché. Obliecť sa do šiat voľnejšieho strihu a pôsobiť sexi je skutočným umením. Oversized oblečenie je určené pre každého, kto sa rád s módou pohrá a zároveň sa nechce cítiť limitovaný veľkosťami.

XXL móda a vrstvenie

Spomínali sme, že XXL móda sa začala najskôr objavovať v zimných kolekciách. Nadrozmerné kabáty boli prvými prezentovanými oversized kúskami. Umožňovali svojím nositeľom vrstviť oblečenie a hrať sa s kombináciami. Vďaka šikovnému vrstveniu sa môžete nielen vyšantiť, ale aj skryť, čo treba. Takýmto spôsobom vyrovnáte prípadné disproporcie. Dámy majú problémy hlavne s hornou časťou tela. Vrstvenie im pomôže zamaskovať väčšie bruško alebo prsia. Stačí si pod oversized sako alebo kabát obliecť košeľové šaty, ktoré prepášete opaskom. K nim si oblečiete nohavice užšieho strihu a váš výzor ohúri každého. Pod širšie kabáty sa dajú nosiť aj krátke džínsové alebo koženkové kabátiky. Nezabudnite na doplnky. K oversized kabátu dokombinujte dlhý šál omotaný ležérne okolo krku a väčšiu kabelku.

Oversized móda vyzerá luxusne

Veľké kabáty vždy vzbudzovali pocit luxuxu. Presne takýto pocit dosiahnete s oversized oblečením. Okrem kabátov sa v XXL veľkostiach vyrábajú pohodlné svetre, ktoré môžu nahradiť šaty. Veľmi populárne sú aj veľké saká a topánky širšieho strihu. Výhodou oversized košieľ či šiat je, že ich môžete nosiť aj ako vrchnú časť oblečenia. V teplejšom počasí vám nahradia bundu alebo kabát. Pri výbere tohto oblečenia si dávajte veľmi pozor na vhodný strih. Niektoré oversized kúsky sa len hrajú na overszized. Chýba im forma a ich nositeľky naozaj vyzerajú ako oblečené vo vreci. Všetky detaily na nadrozmernom oblečení musia byť navrhnuté do najmenšieho detailu a vytvarované do správnej formy. Preto vsaďte na oblečenie renomovaných značiek zaoberajúcich sa módou dlhšiu dobu.

 

 

Čítané: 2207 x