Rozšírené hľadanie
Sobota 4. Máj 2024 |
meniny má Florián

Nájdite vhodný koníček pre svoje dieťa

Datum: 12.07.2013

V minulosti patrila hudba a tanec k bežnému životu. Väčšina vtedy ovládala hru na jednoduché hudobné nástroje. Bola to totiž jediná možnosť zábavy a jednoducho patrila k našim tradíciám.

Hru na hudobný nástroj dnes však často prenechávame len profesionálom. 

. Aj napriek tomu sú medzi nami ľudia, ktorí sa či už z vlastnej vôle, alebo skôr z vôle rodičov, naučili hrať na nejaký z hudobných nástrojov. Aj dnes sú v našich mestách školy určené predovšetkým pre nadané deti, kde sa postupne učia a zdokonaľujú svoje schopnosti. Ak aj Vy uvažujete nad takouto voľnočasovou aktivitou pre svoje dieťa, mali by ste si byť istý, že aj ono samo na to má. Jasným znakom je samozrejme ak v rámci hry udiera do všetkého okolo. V tomto prípade by ste mu určite mali dopriať vzdelanie aj na skutočných bicích. Toto je veľmi špecifický nástroj a musíte sa pripraviť, že jeho cvičenie Vám časom, a to veľmi rýchlo, začne liezť na nervy. Tu majú výhodu najmä tí, ktorí vlastnia veľký dom s odhlučnenou pivnicou. Hudobné nástroje však nie sú lacnou záležitosťou, a tak si tento krok veľmi dobre premyslite. Ak Vaše dieťa už zopár koníčkov vyskúšalo, ale vždy ho prestali baviť, je otázne, či sa rovnako nezachová aj pri hudbe.

Trochu menší, a predsa aj o niečo lacnejší hudobný nástroj je akustická gitara. Aj vďaka nej môže z Vášho potomka vyrásť hudobná hviezda. Je teda len na Vás akú budúcnosť vidíte ako perspektívnu. Trocha disciplíny na rôznych krúžkoch však neuškodí ani budúcemu manažérovi.

 

 

 

Čítané: 823 x