Rozšírené hľadanie
Sobota 4. Máj 2024 |
meniny má Florián

Thajsko, Pattaya

Datum: 18.11.2013

Pattaya je mesto v Thajsku, plážový rezort obľúbený u turistov a cudzích štátnych príslušníkov. Nachádza sa na východnom pobreží Thajského zálivu, asi 130 km juhovýchodne od Bangkoku časti Amphoe Bang Lamung (Banglamung) v provincii Chonburi.

Pattaya City samosprávna mestská oblasť, ktorá pokrýva celý okrsku Nong Prue a Na Kluea a časti Huai Yai a Nong Pla Lai. Mesto sa nachádza v silnej priemyselnej zóne východného pobrežia, spolu s Si Racha, Laem Chabang a Chonburi. Má populáciu väčšiu ako 100,000 obyvateľov (2007). Pattaya je tiež centrom Pattaya-Chonburi metropolitnej oblasti, mestské aglomerácie v provincii Chonburi, s celkovým počtom obyvateľov nad 1 milión.

Pattaya, ktorá sa nachádza mimo Thajského zálivu , je približne 160 km južne od Bangkoku , obklopená Bang Lamung okresom .

Mesto Pattaya je špeciálna obecná oblasť , ktorá pokrýva celý okrsok Nong Prue ( Nongprue ) a Na Kluea ( Naklua ) a z časti Huai Yai a Nong Pla Lai . Bang Lamung obec , ktorá tvorí severnú hranicu Pattaya pokrýva časti okrsku Bang Lamung ( Banglamung ) , Nong Pla Lai a Takhian Tia . Bang Sali je na južnom okraji mesta Pattaya .

" Väčšia Pattaya " zaberá väčšinu pobrežia Banglamung ( jeden z jedenástich okresov , ktoré tvoria provincii Chonburi ) . Je rozdelená na väčšej severnej časti , ktorá pokrýva oblasť východne od Naklua Beach ( najsevernejšia pláž ) a Pláž Pattaya ( hlavná pláž ) plus Pratamnak Hill ( často volal " Buddha Hill " , kôli chrámom na vrchole kopecov ) mys ( bezprostredne na juh od Pattaya Beach ) , a menšia južná časť pokrývajúcu oblasť na východ od Jomtien Beach ( ktorý leží priamo na juh 

Čítané: 724 x