Rozšírené hľadanie
Sobota 4. Máj 2024 |
meniny má Florián

Školská taška

Datum: 30.09.2011

Pri výbere správnej školskej aktovky je najdôležitejšia bezpečnosť. Taška nesmie zbytočne zaťažovať chrbticu vášho prváka a mala by byť vybavená reflexnými prvkami. Poradí vám, aké ďalšie veci by ste pri kúpe vhodnej aktovky rozhodne nemali prehliadnuť.

Pri výbere správnej školskej aktovky je najdôležitejšia bezpečnosť. Taška nesmie zbytočne zaťažovať chrbticu vášho prváka a mala by byť vybavená reflexnými prvkami. Poradí vám, aké ďalšie veci by ste pri kúpe vhodnej aktovky rozhodne nemali prehliadnuť.

Na prvej taške nešetrite!

Pred tým, než tašku kúpite by si ju mal váš prváčik vyskúšať, aby otestoval jej rozmery. Dohliadnite, či je dostatočne veľká na to, aby sa do nej zmestili zošity aj ďalšie školské pomôcky. Pri kúpe prvej aktovky odporúčame nešetriť. V prípade prváka, alebo žiaka prvého stupňa na školské batohy zabudnite! Najlepšou voľbou sú aktovky.

Práve kvôli chrbtici uprednostnite tie školské tašky, ktoré váhou nezaťažujú dieťa. Uvedomte si, že mnoho vecí sa bude do aktovky vkladať, a preto sa snažte kupovať čo najľahší výrobok. Dbajte na to, aby dieťa nenosilo batoh či tašku na jednom ramene. V tom prípade totiž bude zbytočné, že mu kúpite výborný produkt, kriveniu chrbtice nezabránite.

Čo musí taška mať?

Viditeľná farba
Školská taška, ktorú bude nosiť váš prváčik, by mala mať nápadnú farbu, aby bola ľahko viditeľná - najlepšie sú fosforeskujúce odtiene. Odborníci však odporúčajú i žltú, zelenú, oranžovú či ružovú.
Vnútrajšok tašky
Všimnite si, koľko má taška vo vnútri priečinkov. Mali by byť aspoň tri, aby si školák mohol rozložiť zošity a knihy prehľadne. Plusom je, ak má aktovka špeciálny priečinok na desiatu. 
Pútko na držanie
Váš prváčik si musí tašku počas vyučovania i odkladať, preto je plusom, ak má aktovka pútko na zavesenie. Na prenášanie tašky na kratšie vzdialenosti je praktické i držadlo v hornej časti aktovky.
Vonkajšie vrecká
Okrem priečinkov vo vnútri by správna aktovka mala mať i vonkajšie vrecká na drobnosti, ktoré si môže prvák prakticky vytiahnuť bez toho, aby musel rozopínať celú aktovku.
Reflexné prvky
Ešte lepší efekt dosiahnete, ak má aktovka okrem dobre viditeľnej farby i relexné prvky ako sú fólie či sklíčka. Najmä za zhoršeného počasia potom vášho školáka na priechode vodiči áut neprehliadnu.
Zatváranie aktovky
Uzáver tašky by mal byť čo najpevnejší, aby sa z nej školské veci nemohli nebadane postrácať. Odporúčame kúpiť takú aktovku, ktorá má uzatváranie na zips či na kovové klipsy.

Čítané: 777 x