Rozšírené hľadanie
Pondelok 29. Apríl 2024 |
meniny má Lea

Je lepšie nakupovať v kamenných predajniach, alebo online?

Datum: 28.10.2019

V súčasnosti je toľko možností, kde nakupovať. Idete po ulici a zo všetkých strán sa na vás usmieva výklad obchodu. Surfujete po internete a na každej stránke vás oslovujú reklamy. Nakupujeme, míňame zarobené peniaze a je len na nás kde. 

Pravdou však je, že v posledných rokoch virtuálne nákupné košíky vystriedali tie klasické. Je to naozaj lepšia voľba?

Výhody kamennej predajne

Aj napriek nárastu online nákupov sú kamenné predajne stále v kurze. Dokonca ešte existujú odvetvia, v ktorých e-shop asi ani nemá budúcnosť. Dokážete si predstaviť, že by ste si kúpili napríklad svadobné šaty bez toho, aby ste si ich skúsili? Práve vyskúšanie alebo prezretie daného produktu/služby je najväčšou výhodou klasického obchodu. Ďalším dôvodom, prečo ľudia ešte stále chodia do kamenných predajní, je možnosť odborného poradenstva, ktoré je niekedy veľmi dôležité. Svoju rolu hrá aj fakt, že tovar si vo väčšine prípadov odnesiete domov hneď po zaplatení. Teda odpadá čakacia doba, ktorá môže byť niekedy dosť dlhá.

Výhody e-shopu

Keď sa opýtate ľudí, prečo nakupujú na internete, väčšina sa zhodne. Nesporné výhody nákupu na e-shopoch podľa nich sú:

 

●     Úspora času,

●     zbavíte sa nekonečných radov,

●     žiadne nepríjemné predavačky,

●     dodanie až domov,

●     nižšie ceny,

●     neobmedzená možnosť výberu tovaru.

 

Produkty v e-shope síce nevidíte na vlastné oči, predajcovia ako je napríklad e-shop Sanitino.sk sa však s tým vysporiadali po svojom. Ponúkajú naozaj detailné imidžové fotografie, dimenzionálne nákresy a aj pôsobivé produktové videá.

Sila recenzie

Ďalšou výhodou je možnosť prečítať si recenzie. Asi málokto sa opýta náhodných okoloidúcich v obchode na názor alebo skúsenosť s určitým produktom. Na internete si však môžete prečítať recenzie, a to nielen tie dobré, ale aj zlé. Recenzie vám môžu pomôcť k dotvoreniu celkového dojmu a presvedčeniu k nákupu.

Porovnanie cien

Už ste niekedy prechádzali jednotlivé predajne a zapisovali si ceny? Ruku na srdce, asi nie. A dôvod je prostý, tento proces by bol dosť časovo náročný. Porovnanie cien opäť patrí medzi nesporné výhody nákupu online. Porovnávače cien vám počas chvíľky vyhľadajú ceny vybraných e-shopov a vy tak ľahko zistíte, kde sa oplatí nakúpiť.

Na záver

Tovar si bohužiaľ nemôžete pozrieť na vlastné oči a ani nemáte možnosť si ho vyskúšať. Čakanie naň sa môže pretiahnuť na pekných pár dní, ak nie týždňov. Problémy môžu nastať aj pri vrátení tovaru. Keď však spočítame všetky plusy a mínusy, online nákupy sa javia ako výhodnejšie.

Čítané: 3887 x