Rozšírené hľadanie
Streda 8. Máj 2024 |
meniny má Ingrida

Ako si vybrať výbavu do postele pre aktívnejšie rána?

Datum: 27.04.2021

Každý večer vás únava doľahne tak intenzívne, až vám je úplne jedno, že na čom spíte? Zatiaľ nič neveští tomu, aby sa nesprávna psychohygiena a iné zlé návyky prejavovali na kvalite spánku? Ale ako sa cítite ráno?

Matrac pre plnohodnotný spánok

V prípade, že pociťujete únavu a bolesti, váš zaužívaný spánkový režim treba okamžite vylepšiť. Nepochybne, myslite na kvalitu celej výbavy do postele.

Matrac ako alfa a omega pre plnohodnotný spánok

Naše nároky na pohodlie počas spánku sa menia vekom, zmenou zdravotného stavu a vzhľadom na to, koľko energie potrebujeme vynaložiť počas dňa. Pociťujete obrovskú „priepasť“ medzi oddychom, zregenerovaním síl cez noc a tempom, v akom bežne fungujete? Z dlhodobého hľadiska je to neúnosné, preto každý z nás potrebuje matrac, ktorý poslúži svojmu účelu dlhšie ako len po dobu záruky.

Matrac nás o svojich kvalitách presvedčia vyhovujúcim stupňom tuhosti a dobrými kopírujúcimi vlastnosťami. Výhodou je, ak kvality tejto výbavy do postele garantuje odborné matracentrum. Mnohé ďalej uvádzajú, že práve tuhosť a kopírovacie vlastnosti sa aj rokmi používania stále zlepšujú. V prípade tuhosti je to len za predpokladu, že máte matrac s vyššou objemovou tuhosťou pien. Ďalším zlepšovákom v matracoch bývajú kokosové vlákna spracované do dosák. Vytvárajú priam dokonalú oporu pre ubolené telo, navyše predlžujú jeho životnosť.

Ktoré paplóny a vankúše priam splynú s vaším telom?

Vankúš nesmie byť žiadnou „plackou“ a natriasať paplónom niekoľkokrát za noc nás rovnako privádza do zúrivosti. Pre zdravý spánok potrebujeme oveľa jemnejší a šetrnejší set paplón a vankúš –základnou podmienkou je, aby držali tvar počas celej svojej životnosti. Nadýchaný a ľahký paplón má napr. silikónovú úpravu v jednotlivých dutých vláknach. Aj vďaka tomu sa stáva vzdušný, ľahko tvarovateľný a zároveň objemovo stály.

Pozor, vankúše tvoria dôležitú oporu hlavy a krku. V závislosti od toho, v akej polohe najčastejšie spíte, či mávate stuhnuté a boľavé svalstvo, mali by ste si redukovať množstvo výplne vo vankúši. Na to slúžia praktické vnútorné vrecká so zipsom. Takisto výplň nie je nezničiteľná a aj z hygienických dôvodov ju treba pravidelne meniť – To všetko pre váš zdravý a príjemný spánok!

 

Čítané: 3196 x