Rozšírené hľadanie
Pondelok 29. Apríl 2024 |
meniny má Lea
Dráma v obci Skýcov! V rodinnom dome našli zastreleného muža : Na miesto smerovala polícia aj záchranári

29.02.2024 18:30 SKÝCOV – Malou obcou Skýcov v okrese Zlaté Moravce otriasla v utorok popoludní obrovská tragédia. V jednom z rodinných domov našli zastreleného 60-ročného muža. Privolaní záchranári mu už pomôcť nedokázali. Polícia na mieste zasahovala niekoľko hodín.

Automobilový priemysel na Slovensku zamestnáva 260-tisíc ľudí

29.02.2024 18:30 KOŠICE - Automobilový priemysel na Slovensku zamestnáva 260.000 ľudí, má desaťpercentný podiel na tvorbe HDP a 40-percentný podiel na exporte SR. Po štvrtkovom zasadaní vlády v Košiciach to skonštatovala ministerka hospodárstva Denisa Saková s poukázaním na dôležitosť tohto priemyslu a jeho postavenia v národnom hospodárstve.

Ústavný súd zverejnil rozhodnutie o pozastavení účinnosti časti novely trestných kódexov

29.02.2024 18:30 BRATISLAVA - Ústavný súd SR vo štvrtok zverejnil rozhodnutie o pozastavení účinnosti časti novely trestných kódexov. Súd v odôvodnení okrem iného skonštatoval, že o pozastavení účinnosti napadnutého právneho predpisu mohol rozhodnúť aj pred jeho zverejnením v zbierke zákonov.

Generálny prokurátor dostal v parlamente košom: Situácia je kritická, Žilinkova žiadosť ostala bez odozvy!

29.02.2024 18:30 BRATISLAVA - Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka požiadal ešte v polovici januára v súvislosti s kritickou situáciou v reedukačných centrách o vystúpenie v pléne Národnej rady SR. Aktuálna schôdza parlamentu ale v stredu skončila a Žilinka počas nej priestor nedostal. Ďalšia je na programe až v apríli.

MIMORIADNA situácia na vysokej škole v Bratislave! Do odvolania strážia jej budovy policajné zložky

29.02.2024 18:30 BRATISLAVA - Bratislavská polícia preveruje možné podozrenie z protiprávnej činnosti na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave. Potvrdila to bratislavská krajská policajná hovorkyňa Jana Šimunková. Upozornil na to portál Startitup.sk, podľa ktorej má ísť o reakciu na eliminovanie potenciálneho bezpečnostného rizika na pôde školy.

Vodiči majú hlavy v smútku: Mieri k nám opäť saharský piesok! Na oblohe spôsobí mimoriadne nezvyčajný úkaz

29.02.2024 18:30 BRATISLAVA – Podľa najnovšej vedeckej štúdie zaoberajúcou sa výskytom saharského piesku v Karpatskej kotline sa zvyšuje počet, ale aj intenzita tohto javu. Podľa SHMÚ by sa v dnešných popoludňajších hodinách mohol vyskytnúť práve na Slovensku a spôsobiť mimoriadne nezvyčajný úkaz na oblohe.

Kotlár odmieta porušenie zákona, jeho konateľstvo vo firme má riešiť výbor

29.02.2024 18:30 BRATISLAVA - Výbor Národnej rady SR pre nezlučiteľnosť funkcií by sa mohol zaoberať prípadom konateľstva poslanca Petra Kotlára vo firme. Potvrdila to predsedníčka výboru Veronika Remišová . Kotlár obvinenia odmieta.

Zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry je veľmi zlá správa pre Slovensko, tvrdí strana Demokrati

29.02.2024 18:30 BRATISLAVA - Zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry je veľmi zlá správa pre Slovensko. V reakcii na rozhodnutie Ústavného súdu SR v súvislosti s novelou Trestného zákona to uviedol podpredseda mimoparlamentnej strany Demokrati Juraj Šeliga. Dobrou správou podľa neho je, že ÚS pozastavil účinnosť časti novely trestných kódexov, ktoré boli "faktickou amnestiou pre nominantov a priateľov Roberta Fica a Petra Pellegriniho ".

Súd rozhodol! Exfunkcionár SIS pozná svoj trest: Roky by mal stráviť za mrežami

29.02.2024 18:30 BRATISLAVA - Bývalý šéf kontrarozviedky Slovenskej informačnej služby Ľubomír Arpáš je v rámci kauzy Babylon uznaný za vinného z podplácania. Špecializovaný trestný súd , pracovisko Banská Bystrica, mu vymeral trest odňatia slobody vo výške piatich rokov. Právnikovi Františkovi Pollákovi, obžalovanému v rovnakej kauze, za nepriamu korupciu udelil 30-mesačný nepodmienečný trest. Súd súčasne obžalovaných oslobodil spod obžaloby v prípade obzvlášť závažného zločinu vydierania a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Rozhodnutie nie je právoplatné, prokurátor sa voči rozsudku odvolal.

AKTUÁLNE Trnavský súd vymeral Jozefovi Šipošovi z kauzy mastičkár osemročný trest

29.02.2024 18:30 TRNAVA - Okresný súd v Trnave vymeral vo štvrtok na hlavnom pojednávaní v medializovanej kauze pestovania konope, známej ako mastičkár, obžalovanému Jozefovi Šipošovi trest odňatia slobody vo výške osem rokov so zaradením na výkon trestu s minimálnym stupňom stráženia a k tomu trest prepadnutia veci. Rozsudok nie je právoplatný, obhajoba si ponechala zákonnú lehotu 15 dní na vyjadrenie o odvolaní.

Ukrajinci nie sú malicherní, Ficove slová k vojne v Kyjeve neriešili, tvrdí Pellegrini

29.02.2024 18:30 BRATISLAVA - Predstavitelia ukrajinského parlamentu podľa predsedu Národnej rady SR Petra Pellegriniho nevyvodzovali žiadne dôsledky z výrokov slovenského premiéra Roberta Fica o tom, že v Kyjeve nie je vojna. Povedal to po rokovaní na parlamentnom samite Vyšehradskej štvorky a Ukrajiny v Prahe, informuje spravodajkyňa TASR.

Peter Pellegrini rešpektuje rozhodnutie Ústavného súdu o pozastavení účinnosti trestných kódexov

29.02.2024 18:30 BRATISLAVA - Predseda Národnej rady SR Peter Pellegrini rešpektuje rozhodnutie Ústavného súdu SR v súvislosti pozastavením účinnosti trestných kódexov. Prekvapila ho rýchlosť rozhodnutia i to, že sa verejnosť dozvedela závery z médií a až potom sa vyjadril oficiálne ÚS.

Ľudia sú zhrození a pobúrení: VIDEO Muž ťažko zneuctil pamätník Kuciaka a Kušnírovej! Odporné gesto priamo na mieste

29.02.2024 18:30 BRATISLAVA - Slováci sú znechutení z vyčíňania neznámeho muža. Náhodnému okoloidúcemu sa ho totiž podarilo natočiť vo chvíli, keď práve zneucťoval pamätník Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Priamo pred zrakmi ľudí za bieleho dňa si na toto miesto odpľul. Nestalo sa to pritom prvýkrát.

PS chce eurovoľby vyhrať, aby sa hlasom Slovenska v Európskom parlamente nestal Blaha a Danko

29.02.2024 18:30 BRATISLAVA - Progresívne Slovensko bolo víťazom volieb do Európskeho parlamentu v roku 2019 a chce ich vyhrať aj tento rok, aby sa najsilnejším hlasom Slovenska v tejto inštitúcii nestal Ľuboš Blaha a Andrej Danko . Povedal to predseda PS Michal Šimečka.

MIMORIADNA situácia! Most je v havarijnom stave: Je to jediná cesta do miestnej časti Korytnica

29.02.2024 18:30 KORYTNICA - Na moste v kúpeľnej osade Korytnica v okrese Ružomberok vyhlásia mimoriadnu situáciu. Vo štvrtok o tom informovala hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja Eva Lacová s tým, že most je znehodnotený a je vo veľmi zlom stave. Nachádza sa na jedinej prístupovej komunikácii do miestnej časti Korytnica.